5 θάνατοι που δεν είδαμε στην οθόνη και δημιούργησαν θεωρίες



Το θέμα περιέχει αναφορές στα βιβλία.


1. Στάννις. Δεν είναι σπόιλερ να πούμε ότι ο Στάννις ζει στα βιβλία και η σειρά έχει διαλέξει διαφορετικό δρόμο. Στο φινάλε της τελευταίας σεζόν και την ώρα που ακουμπά τραυματισμένος σε ένα δένδρο, το σενάριο θέλει την Μπριάν να εμφανίζεται μπροστά του και να παίρνει εκδίκηση για τον Ρένλυ. Ακριβώς επειδή στα βιβλία είναι ακόμη ζωντανός η μη καθαρή εικόνα δημιούργησε θύελλα θεωριών. Η Μπριάν σήκωσε το ξίφος της και θεωρούμε ότι τον αποκεφάλισε, όπως έγινε και με τον Νεντ στην πρώτη σεζόν. Για να κλείσουν λοιπόν οι θεωρίες μένει να δούμε αν στην νέα σεζόν αναφερθούν ή δείξουν το πτώμα του.


2. Μπέντζεν. Ο αδερφός του Νεντ Σταρκ και ιχνηλάτης στην Νυχτερινή Φρουρά έκανε μια σύντομη παρουσία στην πρώτη σεζόν καθώς και στα βιβλία. Τον αφήνουμε στο σημείο που φεύγει από το Τοίχος και η τύχη του είναι άγνωστη. Υποθέτουμε ότι είναι νεκρός αλλά οι θεωρίες φουντώνουν. Άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι ζωντανός χρησιμοποιώντας τις warg ικανότητες του κάπου στον Βορρά και άλλοι πιστεύουν ότι ναι μεν πέθανε αλλά μπήκε ως αναστημένος στην κλίκα των Άλλων.


3. Σύριο. Το πρώτο σπαθί του Μπράαβος μας αφήνει ένδοξα, μαχόμενος για να γλυτώσει την Άρυα με μια χούφτα Λάννιστερ στρατιώτες και τον αντιπαθή Μέρυν Τράντ. Θεωρούμε ότι ο Σύριο δεν τα κατάφερε και πέθανε (μιας και κρατούσε μόνο ένα ξύλινο ξίφος) αλλά υπάρχει τεράστια μερίδα φαν που υποθέτουν ότι έζησε και μάλιστα πήρε την μορφή του Jaqen H’ghar.


4. Κυνηγόσκυλο. Η Άρυα Σταρκ παρατάει το Κυνηγόσκυλο στην άκρη του βράχου μη δίνοντας του έλεος. Μετά την μάχη του με την Μπριάν. Κι όλα αυτά στην 4η σεζόν. Παρόλο που πέρασε και η 5η και οδεύουμε στην 6η ολοταχώς, ο Σάντορ εικάζεται ζωντανός από αρκετούς. Στα βιβλία υπάρχει ένας μυστήριος χαρακτήρας χωρίς όνομα που οι φαν συνδυάζουν με το αναγεννημένο Κυνηγόσκυλο. Μετά από δίκη με μονομαχία γλυτώνει από την Αδελφότητα χωρίς Λάβαρα και δεν έχει υπηρετήσει ακόμη κάποιο σημαντικό σκοπό ύπαρξης του.


5. Γκέντρυ. Το τελευταίο εν ζωή μπάσταρδο Μπαράθεον έφυγε νύχτα από το Ντάγκονστοουν σε μια βάρκα. Τι πιθανότητες λοιπόν δίνουμε στο να έζησε; Υπάρχει περίπτωση να κατάφερε να φτάσει στην στεριά και να βρίσκεται κάπου κρυμμένος και με αλλαγμένη ταυτότητα. Μιας και ο Στάννις τράβηξε στον Βορρά, σηκώθηκε μια μεγάλη απειλή από πάνω του. Όμως θα μπορούσε κάλλιστα να έχει πνιγεί ή πιαστεί αιχμάλωτος από κάποιο πλοίο.


[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.