Oldtown – Παλιά Πόλη


Είναι μία από τις μεγαλύτερες και η παλαιότερη πόλη του Westeros και χτίστηκε από τους Πρώτους Ανθρώπους.


Βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του Reach, στις εκβολές του ποταμού Honeywine. Είναι το δυτικότερο άκρο της Roseroad από το King's Landing. Ο Οίκος Hightower έχει την έδρα του στην πόλη, στο Hightower. Επίσης η πόλη είναι κυρίως γνωστή ως η έδρα της Ακρόπολης / Citadel, του «οίκου» των maesters (που υπηρετούν ως σύμβουλοι, γιατροί, επιστήμονες κ.α. στα Επτά Βασίλεια).

Το Σεπτ της πόλης, το Starry Sept ήταν η έδρα της Πίστης των Επτά μέχρι την κατασκευή του Μεγάλου Σέπτ του Baelor στο King's Landing. Στην Oldtown βρίσκονται κι άλλα σεπτ αλλά και ναοί που απευθύνονται κυρίως σε ξένους, όπως κόκκινοιιερείς του Κυρίου του Φωτός, βρίσκονται κάτω από στις αποβάθρες. Υπάρχει επίσης ένα motherhouse – κάτι σαν μοναστήρι για τις Σέπτες.


Εκτός από κέντρο της πίστης, η πόλη αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια των Επτά Βασιλείων. Στο λιμάνι της συρρέουν πλοία από όλο το Westeros, τα νησιά του Θέρους, τις ελεύθερες πόλεις και από άλλα από ολόκληρη τη στενή θάλασσα. Η πόλη είναι πανέμορφη, με πολλούς ποταμούς και κανάλια να διασταυρώνονται στους λιθόστρωτους δρόμους της και πέτρινα αρχοντικά. Δεν έχει καμία σχέση με την παρακμή της πρωτεύουσας, ωστόσο είναι ένας λαβύρινθος από σοκάκια και υπαίθριες αγορές. 


Η μεγαλύτερη κατασκευή της πόλης αποτελεί και το ψηλότερο οικοδόμημα στο Westeros, το Hightower, ένας τεράστιος φάρος που φτάνει τα 800 πόδια ύψος και ολοκληρώνεται από ένα τεράστιο φάρο που φαίνεται από πολλά μίλια μακριά. 


Η Oldtown κυβερνάται από τον Οίκο Hightower, που ήταν αρχικά βασιλείς αλλά ορκίστηκαν πίστη στον Οίκο Gardener και έγιναν υποτελείς του Οίκου Tyrell μετά τον πόλεμο του Κατακτητή. Τα μέλη του οίκου είναι γνωστά για την πίστη και την ανδρεία τους.

Η προέλευση της πόλης χάνεται στον χρόνο. Από ρουνικά των Πρώτων Ανθρώπων και αρχεία των maesters που ισχυρίζονται ότι έζησαν ανάμεσα σε Παιδιά του Δάσους, επιβεβαιώνεται ότι κάτοικοι ζούσαν στις εκβολές του Honeywine από την Εποχή της Αυγής. Στην Εποχή των Ηρώων, αυτό που είναι τώρα το Ravenry της Ακρόπολης ήταν το προπύργιο του πειρατή άρχοντα που λήστευε τα πλοία που έρχονταν στο Honeywine. Ο Οίκος Hightower ζούσε μέσα σε αρχαίο φρούριο απο μαύρη πέτρα στο Battle Isle και στη συνέχεια έχτισε το Hightower από πάνω. 


Πολλοί πόθησαν στον πλούτο της Oldtown καθώς η πόλη μεγάλωνε και γινόταν πιο ισχυρή αλλά προστατευόταν μόνο από ξύλινους φράχτες και χαντάκια κι έτσι μέσα σε έναν αιώνα λεηλατήθηκε τρεις φορές. Τα τρία τέταρτα των κατοίκων της πόλης φέρεται να πωλήθηκαν ως σκλάβοι από τον Gyles τον Σκληρό (κατακτητής) ο οποίος όμως δεν κατάφερε να κατακτήσει τον Hightower. Ο Otho ο δεύτερος, Βασιλιάς του Ψηλού Πύργου κατασκεύασε πέτρινα τείχη για να προστατεύσει την πόλη. 


Η πόλη εντάχθηκε στο Βασίλειο του Reach, όταν ο βασιλιάς Lymond Hightower και ο βασιλιάς Garland ΙΙ Gardener συμφώνησαν να παντρευτούν ο ένας την κόρη του άλλου. Η Oldtown επέζησε της εισβολής των Άνταλ, καλωσορίζοντας τους. Ο Άρχοντας Dorian Hightower παντρεύτηκε μια πριγκίπισσα Άνταλ, ενώ ο εγγονός του Damon ασπάστηκε την πίστη των Επτά. Η βασιλεία του Aegon Ι Targaryen χρονολογείται από την είσοδό του στην πόλη της Oldtown και την αναγνώριση του ως βασιλιά από τον Ύπατο Σέπτον, ο οποίος είχε συμβουλέψει τον Άρχοντα Manfred Hightower να γονατίσει χωρίς σύγκρουση.
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.