Dorne – Στρατιωτικά

Οι Dornishmen προτιμούν στρογγυλές μεταλλικές ασπίδες, δόρατα, μικρές λόγχες ή διπλά καμπύλα τόξα. Είναι φημισμένοι για το ελαφρύ ιππικό τους αποτελούμενο από sans steed και την δεξιοτεχνία τους με τα τόξα ενώ ιππεύουν. 



Λόγω της ζέστης στο Dorne φορούν ελαφρύτερη πανοπλία από ότι στα υπόλοιπα Επτά Βασίλεια, κατασκευασμένη από μεταλλικούς δίσκους και μερικές φορές διακοσμημένη με χαλκό, ραμμένη με τον τρόπο των κλιμάκων του δέρματος. Για να επιτρέψουν στον εαυτό τους να πολεμήσει στο καυτό ήλιο φορούν πολύχρωμους χιτώνες που καλύπτουν τα μεταλλικά μέρη της πανοπλίας. 


Το Dorne είναι η λιγότερο πυκνοκατοικημένη περιοχή από τα Επτά Βασίλεια. Ως εκ τούτου φαίνεται να ευνοεί διαφορετικές τακτικές από ότι στο υπόλοιπο Βασίλειο. Γενικά αποφεύγουν να ρίχνονται σε μάχες και ανάλογα με την ταχύτητα των ελαφρά θωρακισμένων ανδρών και τα γρήγορα άλογα τους, που είναι πιο κατάλληλα για τους μικρότερους αριθμούς τους, επωφελούνται από τις σκληρές συνθήκες του Dorne. Η ζέστη και η έλλειψη σημείων με νερό κάνουν την κίνηση και την τροφοδοσία ενός μεγάλου στρατού πολύ δύσκολη. 


Οι τεχνικές τους έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικέ στον πόλεμο κατά των δράκων του Οίκου Targaryen και αργότερα εναντίον του βασιλιά Daeron κατά την Κατάκτηση του Dorne και κατά την διάρκεια των μαχών τους εναντίον του Reach και των Stormlands για χίλια χρόνια.


Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.