Sunspear

Το Sunspear είναι το αρχαίο οχυρό του Οίκου Martell και η πρωτεύουσα του Dorne. Βρίσκεται στην μακρινή νοτιοανατολική ακτή του Westeros και περιβάλλεται από θάλασσα σε τρεις πλευρές του.


Στην ουσία το Sunspear είναι ένας περιτειχισμένος οικισμός που προστατεύεται από ελικοειδή τείχη που περικυκλώνουν το ένα το άλλο. Η είσοδος στην πόλη είναι μέσω της Threefold Gate, όπου πύλες παρατάσσονται η μία πίσω από την άλλη δίνοντας μια ευθεία δίοδο που φτάνει μέχρι το Παλαιό Παλάτι. Αν η πρόσβαση δεν γίνει από την πύλη θα πρέπει κάποιος να ταξιδέψει για μίλια ανάμεσα από στενά δρομάκια, κρυφές αυλές και θορυβώδη παζάρια. Έξω από τα τείχη βρίσκονται πλινθόκτιστα καταστήματα και καλύβες χωρίς παράθυρα.



Σκαρφαλωμένη και επισκιασμένη από τα τεράστια τείχη του κάστρου υπάρχει η σκιώδης πόλη που απλώνεται προς τη δύση. Πλινθόκτιστα καταστήματα και χαμόσπιτα είναι πιο κοντά στους τοίχους με δυτικά τους στάβλους, τα πανδοχεία, μερικά σπίτια και καπηλειά, μερικά με δικούς τους τοίχους. Στη συνέχεια εξαπλώνονται περισσότερες καλύβες και κτίρια πέρα από αυτά τα τείχη. Η σκιώδης πόλη είναι η «μεγαλουπολή» τους και δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια απλή πόλη σε σύγκριση με τις Ελεύθερες Πόλεις (Free Cities), αλλά ότι πιο κοντινό έχουν οι Dornish σε πραγματική πόλη.




Οι Πύργοι του Sunspear

Μπορούμε να πούμε ότι το Sunspear έχει τρεις πύργους. Τον Spear Tower, έναν τεράστιο πέτρινο πύργο που βρίσκεται πάνω από την περιβάλλουσα κοινότητα και εκτείνεται εκατόν πενήντα πόδια ψηλά με ένα δόρυ από επιχρυσωμένο ατσάλι στην κορυφή του, το οποίο προσθέτει επιπλέον τριάντα πόδια. Στην κορυφή του μπορούν να «περιοριστούν» ευγενικής καταγωγής κρατούμενοι. 




Ο Πύργος του Ήλιου (Tower of the Sun) έχει έναν θόλο από χρυσό και μολυβδούχο γυαλί. Κάτω από το θόλο βρίσκεται η αίθουσα του θρόνου, μια μεγάλη στρογγυλή αίθουσα με παχιά παράθυρα και πολύ χρωματιστό γυαλί. Τα δάπεδα της αίθουσας έχουν ανοιχτόχρωμο μάρμαρο. Μέσα στην αίθουσα του θρόνου υπάρχουν δύο θέσεις – έδρες κοντά η μια στην άλλη με τη μόνη διαφορά ότι η μια είναι διακοσμημένη με το δόρυ των Martell και η άλλη διαθέτει τον ήλιο των Rhoynish. Η θέση με το δόρυ χρησιμοποιείται από τον κυβερνών πρίγκιπα. 





Τέλος το Sandship είναι ένα μεγάλο κτήριο που μοιάζει με γαλέρα κι έχει γκριζόμαυρο χρώμα. 







Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.