Red Keep

Το Red Keep είναι το κάστρο – αρχηγείο των Βασιλέων των Επτά Βασιλείων. 
Βρίσκεται στο King's Landing, πρωτεύουσα των Επτά, στον λόφο του Aegon.






Red Keep 

Ο Aegon ήταν ο πρώτος που πάτησε το πόδι του στο Westeros, στην περιοχή King's Landing, κατά την έναρξη του Πολέμου της Κατάκτησης (War of Conquest). Στον υψηλότερο των τριών λόφων της περιοχής, που ονομάστηκε λόφος του Aegon, έχτισε το πρώτο του φρούριο από χώμα και ξύλο. Μετά την ολοκλήρωση του πολέμου, ο Aegon διέταξε την κατασκευή ενός μόνιμου βασιλικού κάστρου στον λόφο.  

Η κατασκευή ολοκληρώθηκε κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Maegor Ι, ο οποίος σκότωσε όλους όσους εργάστηκαν για το κάστρο, ώστε να διαφυλάξει τα μυστικά του.


Γενική περιγραφή


Το Red Keep κατασκευάστηκε από ωχρή κόκκινη πέτρα. Έχει επτά τεράστιους πύργους στεφανωμένους από σιδερένιες επάλξεις. Ογκώδης τείχη περιβάλλουν το Red Keep, με φωλιές και επάλξεις για τοξότες. Χοντρά πέτρινα στηθαία, μερικά τέσσερα μέτρα ύψος, προστατεύουν την εξωτερική άκρη των επάλξεων των τειχών.  

Οι κεφαλές των προδοτών τοποθετούνται παραδοσιακά σε σιδερένιες αιχμές μεταξύ των επάλξεων στις εισόδους. Τα τείχη έχουν μεγάλες χάλκινες πύλες, με στενές κρυφές εισόδους κοντά. Η τεράστια εξώπορτα έχει μπροστά της μια λιθόστρωτη πλατεία. Πίσω από τα τείχη υπάρχουν πολλές μικρές εσωτερικές αυλές, θολωτές αίθουσες, σκεπαστές γέφυρες, στρατώνες, μπουντρούμια και σιτοβολώνες.


Στο εσωτερικό, το Keep έχει τον Σιδηρούν Θρόνο, το κάθισμα του μονάρχη. Πολλές αίθουσες συγκέντρωσης, όπως τη Μεγάλη Αίθουσα και την Αίθουσα χορού της Βασίλισσας. Λείψανα της δυναστείας των Targaryens, όπως σκονισμένες μαύρες πανοπλίες και τα κρανία των δράκων, τα οποία κάθονται στους διαδρόμουςΟι πόρτες είναι κατασκευασμένες από δρυς, δεμένες με μαύρο σίδερο. Συνολικά, το Keep δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο, ενώ είναι μικρότερο από το Winterfell




Ειδικές τοποθεσίες

Maegor's Holdfast

Το Holdfast του Maegor είναι ένα τεράστιο τετράγωνο φρούριο μέσα στην καρδιά του Red Keep από τοίχους πάχους δώδεκα ποδιών και μια στεγνή τάφρο επενδεδυμένη με σιδερένιες αιχμές. Πρόκειται για ένα κάστρο μέσα στο κάστρο. Εκεί βρίσκονται τα βασιλικά διαμερίσματα..

Αίθουσα Χορού της Βασίλισσας

Το Holdfast περιλαμβάνει την αίθουσα χορού της βασίλισσας, μια αίθουσα μόνο κατά το ήμισυ, τόσο μεγάλη όσο η Μικρή Αίθουσα στον Πύργο του χεριού. Η αίθουσα έχει εκατό καθίσματα και έχει σκαλιστούς ασημένιους καθρέφτες πίσω από τις απλίκες του τοίχου, που κάνουν το φως από τις δάδες να φαίνεται δύο φορές πιο φωτεινό. Οι τοίχοι του είναι επενδυμένοι με πλούσιο σκαλιστό ξύλο και διαθέτει μια γκαλερί πάνω από το κύριο πάτωμα. Υψηλά τοξωτά παράθυρα βρίσκονται κατά μήκος του νότιου τοίχου.

Ο Πύργος του Χεριού


Ο Πύργος του χεριού είναι τα διαμερίσματα του Χεριού του Βασιλιά. Η Μικρή του  αίθουσα είναι ένα μακρύ δωμάτιο με ψηλή θολωτή οροφή και πάγκους για διακόσια άτομα. 

Η ιδιωτική αίθουσα ακροάσεων δεν είναι τόσο μεγάλη όσο του βασιλιά, αλλά έχει χαλιά από το Myrish, απλίκες στους τοίχους και ένα χρυσό-φιμέ στρογγυλό παράθυρο που δίνει μια αίσθηση οικειότητας. Ο πύργος διαθέτει επίσης ένα ηλιακό, και μια γκαρνταρόμπα και ψηλά παράθυρα.



Maidenvault

Το Maidenvault είναι ένα μακρύ, με πλακοειδής στέγη Keep, που βρίσκεται πίσω από το Βασιλικό Σεπτ. Η είσοδός του έχει δύο ψηλές σκαλιστές πόρτες. Ο Baelor Ι  περιόριζε εκεί τις αδερφές του, όταν ανέβηκε στον θρόνο, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα απέτρεπε τυχόν σαρκικές σκέψεις.



White Sword Tower

Ο Πύργος του Λευκού Ξίφους περιέχει τα διαμερίσματα της Βασιλικής Φρουράς. Πρόκειται για μια λεπτή κατασκευή τεσσάρων ορόφων, χτισμένο σε μια γωνία του τείχους με θέα στον κόλπο. 

Ένα κυκλικό λευκό δωμάτιο, γνωστό ως το Στρογγυλό δωμάτιο, έχει ασβεστωμένους πέτρινους τοίχους όπου κρέμονται άσπρες ταπετσαρίες, και αποτελεί τον πρώτο όροφο. Ένα μεγάλο λευκό τραπέζι (weirwood σκαλισμένο σε σχήμα ασπίδας) με επτά καρέκλες παρέχει ένα χώρο συνάντησης για το τάγμα. To υπόγειο περιέχει τα όπλα και τις πανοπλίες, ο δεύτερος και τρίτος όροφος υπάρχουν μικρά διαμερίσματα για τα έξι αδέρφια της Φρουράς. 

Το τελευταίο πάτωμα δίνεται στον Άρχοντα διοικητή. Το διαμέρισμα του είναι όπως τα υπόλοιπα αλλά πιο άνετο και βρίσκεται πάνω από τα εξωτερικά τείχη.



Μεγάλη Αίθουσα


Η Μεγάλη Αίθουσα είναι η αίθουσα του θρόνου του βασιλιά. Ο Σιδηρούν Θρόνος κάθεται σε μια υπερυψωμένη εξέδρα από σίδηρο, με ψηλά και στενά σκαλοπάτια. Ένα μεγάλο χαλί εκτείνεται από το θρόνο στην μεγάλη πόρτα της αίθουσας, από βελανιδιάς και χαλκό. 

Η ίδια η αίθουσα είναι σπηλαιώδης, και μπορεί να φιλοξενήσει 1.000 άτομα. Είναι προσανατολισμένη από βορρά προς νότο, με υψηλά, στενά παράθυρα στην ανατολική και δυτική πλευρά. Τα κρανία των δράκων των Targaryen κοσμούσαν τους τοίχους της Αίθουσας, αλλά ο Robert Baratheon τα αντικατέστησε από ταπετσαρίες με σκηνές κυνηγιού, στην αρχή της βασιλείας του.



Η οδός του προδότη

Η οδός του προδότη είναι ένα κοντόχονδρος, ημικυκλικός πύργος που περιέχει την είσοδο στα μπουντρούμια. Ο επάνω όροφος έχει τα κελιά για τους φυλακισμένους οι οποίοι έπρεπε να κρατούνται με κάποια άνεση. Η είσοδος για τα μπουντρούμια βρίσκεται στο ισόγειο του πύργου, με τα μπουντρούμια κάτω από τον πύργο. Μεταξύ των δύο φυλακών είναι τα διαμερίσματα του δήμιου, του Αρχηγού των δεσμοφυλάκων και του Άρχοντα Ομολογητή. 



Μπουντρούμια


Τα μπουντρούμια του Red Keep έχουν τέσσερα επίπεδα. Στο επάνω επίπεδο είναι κελιά με ψηλά και στενά παράθυρα, όπου στοιβάζονται μαζί οι κοινοί εγκληματίες. Το δεύτερο επίπεδο έχει μικρότερα, προσωπικά κελιά χωρίς παράθυρα για ευγενείς αιχμαλώτους. Δάδες στους διαδρόμους φωτίζουν μέσα από τα κάγκελα

Τα κελιά του τρίτου επιπέδου, τα «μαύρα κελιά», είναι ακόμη μικρότερα και έχουν ξύλινες πόρτες, ώστε να μην μπαίνει καθόλου φως. Αυτά προορίζονται για τους επικίνδυνους κρατουμένους. Το χαμηλότερο επίπεδο χρησιμοποιείται για βασανιστήρια. Είναι υποτίθεται ασφαλέστερο να περάσει κανείς  από τα τέσσερα επίπεδα των μπουντρουμιών στο σκοτάδι, γιατί υπάρχουν πράγματα που μπορεί να μην θέλει να δει.



Κρυφά περάσματα

Το Red Keep διαθέτει ένα δίκτυο από μυστικά περάσματα και σήραγγες. Ο Βασιλιάς Maegor τα είχε κατασκευαστεί για να εξασφαλίσει μια γρήγορη διαφυγή από τους εχθρούς του. Οι σήραγγες υποτίθεται ότι είναι γεμάτες παγίδες. Ορισμένες σήραγγες είναι από πέτρα, ενώ άλλες από χώμα που υποστηρίζονται από ξύλα. Μερικά από αυτά είναι τόσο μικρά που ένας ενήλικας πρέπει να συρθεί για να περάσει από αυτά. Κάποια περνούν πολύ κοντά σε άλλα δωμάτια του κάστρου, επιτρέποντας σε κάποιον να παρακολουθήσει συνομιλίες. Ένα μυστικό πέρασμα οδηγεί από την κρεβατοκάμαρά του Πύργου του χεριού προς τα έξω.  

Η κρεβατοκάμαρα που χρησιμοποιείται από τον Varys περιέχει ένα μυστικό επίπεδο που οδηγεί σε μια σκάλα. Υπάρχει επίσης ένας μυστικός τρόπος για να βγει κάποιος από το κάστρο πάνω στα βράχια με θέα στη θάλασσα. Στενές χειρολαβές, αδύνατο να φανούν από το έδαφος, έχουν χαραχτεί στα βράχια έτσι ώστε να μπορεί κανείς να κατέβει σε ένα μονοπάτι δίπλα στο Blackwater.

Godswood

Το Godswood στο κάστρο είναι ένα στρέμμα από φτελιές, σκλήθρα και μαύρα δέντρα cottonwood. Το δέντρο της καρδιάς είναι μια μεγάλη βελανιδιά, του οποίου τα άκρα έχουν γίνει κατάφυτα με αμπέλια smokeberry.



Σεπτ

Το βασιλικό Σεπτ του κάστρου έχει στους τοίχους ψηλά κρυστάλλινα παράθυρα. Υπάρχουν επτά βωμοί, ένας για κάθε μία από τις πτυχές της πίστης των Επτά. Βρίσκεται μπροστά από το Maidenvault.

Η πρώτη σεζόν της τηλεοπτικής σειράς χρησιμοποίησε για τα γυρίσματα την πόλη Mdina στην Μάλτα, όσο αφορά το Kings Landing. Η Mdina είναι μια οχυρωμένη μεσαιωνική πόλη χτισμένη πάνω σε ένα λόφο, αλλά σε αντίθεση το Kings Landing, είναι μια εσωτερική πόλη, έτσι ώστε η παραγωγή περιορίστηκε σε εσωτερικές λήψεις όπως δρομάκια και την πύλη της πόλης, την οποία μπορεί να δει κανείς όταν φτάνει ο Ned Stark.


Διάφορες άλλες τοποθεσίες γύρω από τη Μάλτα αποτελούν το Red Keep, συμπεριλαμβανομένης της πραγματικής  κατοικίας του Προέδρου της Μάλτας, San Anton Palace. Οι πύλες του Fort Ricasoli ντουμπλάρισαν την Πύλη του Red Keep


Το Fort St Angelo χρησιμοποιήθηκε για τις σκηνές της Aria Stark στο κυνήγι των γατών και στο μοναστήρι Άγιο Δομίνικο γυρίστηκε η σκηνή που ο Ned Stark αντιμετωπίζει την Cersei Lanister στο godswood.

Στην δεύτερη σεζόν, για το Kings Landing και το Red Keep, μετατοπίστηκαν στις ιστορικές περιοχές του Ντουμπρόβνικ και στα φρούρια Minceta, Bokar και Lovrijenac στην Κροατία.


Γνωστή και ως το μαργαριτάρι της Αδριατικής, η πόλη αποδείχθηκε πολύ καλή για να εκπροσωπεί την πρωτεύουσα. Έχει μια πολύ καλά διατηρημένη μεσαιωνική όψη, με ψηλά τείχη και τη θάλασσα στο πλάι της. 


  
King's Landing
      Capital of The Seven Kingdoms





Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.