Pyke


To Pyke είναι το κάστρο - έδρα του Οίκου Greyjoy, που βρίσκεται στο νησί με ​​το ίδιο όνομα, ένα από τα επτά νησιά, μεταξύ των Σιδερένιων Νήσων. 




Pyke

Το Pyke είναι επίσης το όνομα που δίνεται στα νόθα παιδιά που γεννιούνται στα νησιά.



Το κάστρο

Το Pyke είναι ένα αρχαίο φρούριο. Ο βράχος που ορθώνεται το κάστρο «φαγώθηκε» από τη θάλασσα, αφήνοντας τους πύργους να στέκονται στην σειρά, σε άγονους, στενούς, ακανόνιστους  βράχους. Το Pyke δεν παρέχει κανένα ασφαλές αγκυροβόλιο και όσοι  επιθυμούν να ταξιδέψουν εδώ πρέπει να πλεύσουν σε ένα κοντινό λιμάνι. 


Οι πύργοι συνδέονται με ταλαντευόμενες γέφυρες από σχοινιά. Το κάστρο με τους πύργους, τα τείχη του και τις γέφυρες κατασκευάστηκαν από την ίδια γκρι-μαύρη πέτρα που συνθέτει το υπόλοιπο νησί. Στα χιλιάδες χρόνια που το κάστρο στέκεται εκεί, καλύφθηκε με πράσινες λειχήνες, γίνοντας ένα με το τοπίο. Το τείχος περικλείει το ακρωτήρι με πενήντα στρέμματα και τα βράχια γύρω από τη βάση της ευρείας πέτρινης γέφυρας, που εκτείνεται προς το μεγαλύτερο νησάκι. 

Στο ακρωτήρι βρίσκονται οι στάβλοι και τα ρείθρα. Η κτηνοτροφία παραμένει εδώ. Το Great Keep, η κουζίνα και το Bloody Keep έχουν τη δική τους θέση στα νησιά. Οι πύργοι και τα κτίσματα βρίσκονται σε στοίβες πέρα ​​από αυτά, συνδέονται μεταξύ τους με καλυμμένες στοές, όπου οι πυλώνες στέκουν κοντά και κατά μήκος, με ταλαντευόμενους διαδρόμους από ξύλο και σχοινί.  



Great Keep. Στο μεγαλύτερο νησάκι βρίσκεται το Great Keep. Συνδέεται με το Bloody Keep μέσω ενός στεγασμένου διαδρόμου από πέτρα. Για να φτάσετε στον Πύργο της Θάλασσα, πρέπει κανείς να διασχίσει τρεις γέφυρες, η τελευταία εκ των οποίων είναι κατασκευασμένη από σχοινί.

Bloody Keep. Ένα από τα μεγαλύτερα τμήματα του κάστρου. Βρίσκεται στο δικό του νησάκι, πιο μακριά από το Great Keep. Οι αίθουσές του είναι μεγαλύτερες και καλύτερα εξοπλισμένες Πήρε το όνομά του πριν από χίλια χρόνια, όταν οι γιοι του Βασιλιά του Ποταμού σφαγιάστηκαν μέσα σε αυτό και τα κομμάτια τους επιστράφηκαν στον πατέρα τους στην ηπειρωτική χώρα.

Kitchen Keep. Η κουζίνα έχει κι αυτή το δικό της νησάκι. Στέκεται μακρύτερα από την ξηρά και το Great Keep.

Sea Tower. Ο Θαλάσσιος Πύρος υψώνεται στο εξωτερικό νησάκι, στο πιο απόμακρο από την ξηρά.  Είναι το παλαιότερο τμήμα του κάστρου, στρογγυλό και ψηλό. Η βάση του πύργου είναι λευκή από τους αιώνες που τον χτυπάει το αλάτι και στραβή. Για να φτάσει κανείς εκεί από τη ξηρά πρέπει να διασχίσει τρείς γέφυρες.

Gatehouse. Τα τείχη του Pyke ρέουν σε συγκεκριμένη δομή από βράχο σε βράχο, με την πύλη από σίδερο να  βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα του τείχους, ώστε να παρέχει πρόσθετη προστασία στο κάστρο. Υπάρχουν τρεις πύργους στην κάθε πλευρά. Ο νότιος είναι ο νεότερος, κατασκευασμένος από χλωμότερη γκρι πέτρα, αφού ο παλιός πύργος είχε καταστραφεί κατά την διάρκεια της εξέγερσης των Greyjoy, όταν ο Robert παραβίασε τα Τείχη.


Ιστορία

Κατά τη διάρκεια της Εξέγερσης των Greyjoy, οι δυνάμεις του Robert εισέβαλαν και κατέλαβαν το Pyke, αφού έριξαν το εξωτερικό του τείχος.




Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.