Ο Nikolaj Coster-Waldau θεωρεί την διάσημη θεωρία 'πολύ προφανή'


Κοντά στο τέλος του finale της 6ης σεζόν, ο Jaime Lannister επιστρέφει στο King's Landing για να ανακαλύψει πως Cersei έχει δημιουργήσει μια τρύπα από έκρηξη στο κέντρο της πόλης, ακριβώς το ίδιο πράγμα για το οποίο σκότωσε τον Mad King Aerys Targaryen, ώστε να το αποτρέψει.


Τότε, κατά την στέψη της Cersei, της δίνει ένα πολύ σημαντικό βλέμμα, το είδος του βλέμματος που ένας άνδρας, ο οποίος ανακτά σιγά σιγά την ηθική του, δίνει στην αδερφή-ερωμένη του όταν εκείνη το έχει παρατραβήξει.

Τα βλέμματα είναι πολύ συγκεκριμένα στην σειρά αυτή.


Αυτό οδήγησε σε εικασίες μεταξύ των φαν πως ο Jaime θα είναι αυτός που θα σκοτώσει την Cersei στην 7η ή 8η σεζόν. Δεν περιέχει μέσα του μια τραγική ειρωνία αυτό; Ο Jaime και η Cersei είχαν μια διεστραμμένη αλλά παθιασμένη σχέση από την εφηβεία τους, και εκείνος έκανε αρκετές ανήθικες πράξεις για εκείνη (για παράδειγμα τότε που έσπρωξε τον Bran έξω από το παράθυρο). Αλλά εδώ και μερικές σεζόν ξαναανακαλύπτει την χαμένη του ηθική, και η πυρομανία της Cersei, που προκάλεσε πάρα πολλούς θανάτους του υποβάλλει ενα test. Ενδιαφέρεται τώρα αρκετά για δικαιοσύνη ώστε να τιμωρήσει την Cersei για την κτηνωδία που διέπραξε;

Αλλά ο Nicolaj Coster-Waldau έριξε λίγο παγωμένο νερό σ'αυτήν την θεωρία, που τον θέλει να σκοτώνει την Cersei, όταν είπε σε συνέντευξη του:
Είναι μια θεωρία... αλλά είναι ένα όμορφο, ρομαντικό και αρκετά τραγικό. Είναι αρκετά προφανές.
Να σημειωθεί πως ο Coster-Waldau παραδέχτηκε πως δεν έχει ιδέα για το τι τελικά θα συμβεί, και έτσι δεν είναι απαραίτητα αλήθεια αυτό που είπε. Παρόλ'αυτά είναι τροφή για σκέψη. Έχει δίκιο λέγοντας πως το Game of Thrones έχει ένα ιστορικό στο να αγνοέι τις προφανείς ανταπτύξεις της πλοκής--ακόμη και σήμερα ο κόσμος ακόμα δεν έχει ξεπεράσει την έκπληξη από τον θάνατο του Ned Stark, τον Κόκκινο Γάμο, και την αποκάλυψη της προέλευση του Hodor.


Αλλά η σειρά, μερικές φορές, αποδέχτηκε και το προφανές. Όταν η Daenerys προσέφερε να ανταλλάξει έναν από τους δράκους της για έναν στρατό από δούλους, ελάχιστοι πίστεψαν πως θα συμβεί αυτό πραγματικά. Και πιθανότατα ελάχιστοι θα στοιχημάτιζαν πως ο Ramsay Bolton θα έβγαινε νικητής από την 'Μάχη των Μπαστάρδων', αλλά ακόμα κι'έτσι το επεισόδιο τα 'έσπασε'. Παρόλο που πολλοί το είδαν να έρχεται. Ίσως μια σκηνή με καλές ερμηνείες και συναισθηματισμό, όπου ο Jaime θα εκτελεί την Cersei, πρωτού εκείνη κάνει περισσότερο κακό, θα ήταν μια σκηνή που θα μας έμενε στην μνήμη.

Θα χρειαστέι να περιμένουμε μέχρι η 7η σεζόν να προβληθει (ή καλύτερα την 8η) για να είμαστε σίγουροι. Εντωμεταξύ ο Coster-Waldau μίλησε για την δουλειά του ως πρεσβευτής καλής θελήσεως για το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένω Εθνών, μέσω του οποίου υποστηρίζει το τέλος της κλιματικής αλλαγής. Πρόσφατα συνεργάστηκε με το Google Street View για να συλλέξει εικόνες της Γροιλανδίας, όπου οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι περισσότερο εμφανείς από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.