Ανάλυση 1ου teaser trailer 7ης σεζον Game of Thrones



Τα countdown ξεκίνησαν!


Μέσα σε μια σουρεάλ κατάσταση με το λάπτοπ να με αποχαιρετά κι εγώ να τρέχω με τις παντόφλες στον απαρχαιωμένο υπολογιστή των γονιών μου για να δω μαζί με εκατομμύρια άλλους ένα κομμάτι πάγου να λιώνει, μάθαμε τη νέα ημερομηνία της σεζον κι όχι μόνο.


Αν και περιμέναμε ένα καλούδι την Κυριακή λόγω SXSW , το HBO-Game of Thrones έκανε την έκπληξη χθες και μας κάλεσε (9 ώρα Ελλάδος) για να δούμε ένα μπλοκ πάγου και να βοηθήσουμε στο λιώσιμο του γράφοντας φωτιά ως άλλη Ντάνυ με τους δράκους μας. Το live σταμάτησε 2 φορές αλλά εμείς δεν πτοηθήκαμε και μείναμε εκεί κολλημένοι, βλέποντας εντέλει την 3η σύνδεση που ήταν και η τελειωτική. Ίσως το έκοψαν επίτηδες για να προσθέσουν και δεύτερο φλογοβόλο, ίσως εκεί στην «υπόγα» έχασαν το σήμα. Ποιος νοιάστηκε!


Το HBO κατάφερε να κάνει φίλους εκατομμύρια φαν που έγραφαν μανιωδώς φωτιά και σε βαλυριανά αποκαλύπτοντας τελικά την ημερομηνία. 16 Ιουλίου! Προσωπικά πίστευα αρχές Ιουλίου αλλά θα ξέρουν καλύτερα :-P . Μπόνους Νο.1 φυσικά οι ηθοποιοί που πέρασαν από την οθόνη και έβγαζαν φωτιές από το στόμα ζητώντας μας βοήθεια στο λιώσιμο.




Μπόνους Νο.2 και υπέρμετρος ενθουσιασμός το υπέροχο teaser trailer που μας πώρωσε περισσότερο. Ο τρικέφαλος δράκος των Ταργκάρυεν, το ελάφι των Μπαράθεον, το λιοντάρι των Λάννιστερ, ο ανταρόλυκος των Σταρκ, τα πλοκάμια κράκεν των Γκρέυτζόυ, η αρκούδα των Μόρμοντ και το τριαντάφυλλο των Ταιρέλ που έγινε φλαμπέ με wildfire και όλα αυτά με επένδυση φράσεων που θυμόμαστε πολύ καλά από νεκρούς και εν ζωή χαρακτήρες (όπως την κραυγή της Κατ που κάθε φορά μας ανατριχιάζει). 

Και αρχίζουν όλα να σπάνε σε κομμάτια και να πέφτουν στο έδαφος ενώ ακούμε «Το ίδιο πράγμα θα έρθει για όλους μας» αποκαλύπτοντας πως οι μέχρι τώρα αψιμαχίες δεν έχουν καμία ουσιαστική σημασία. «Μόνο ένας πόλεμος μετράει. Ο μεγάλος πόλεμος» και σχηματίζουν το σχήμα σπείρας των walker (και πριν Παιδιών του Δάσους). Με τη φράση «Και είναι εδώ» βλέπουμε όλα αυτά να γίνονται μέσα στο μάτι ενός Walker που αποτελεί την απόλυτη και μεγάλη απειλή για όλα τα βασίλεια.


Μπορεί η σειρά των ζώων να είναι τυχαία αλλά νομίζω πως παμε με χρονολογική σειρά σημαντικών γεγονότων. Βλέπουμε τους δράκους - Ταργκαρυεν - βασιλεία Τρελού Βασιλιά που τους "σκοτώνει" το ελάφι - Μπαράθεον - βασιλεία Ρόμπερτ. Έρχεται η δολοπλοκία των Λάννιστερ - Σέρσεϊ - Τζόφρυ που σκοτώνουν τον ανταρόλυκο - Νεντ Σταρκ. Οι Γκρέυτζόυ που μπαίνουν στο παιχνίδι και το μακελειό του Κόκκινου Γάμου - κραυγή Κατ.


Η αρκούδα των Μόρμοντ με παραξένεψε. Ίσως το σπαθί που έδωσε ο Άρχοντας Διοικητής στον Τζον και η ένταξη των walkers; Μετά έχουμε δολοπλοκία Ολλένας Ταϊρέλ και γάμοι Μαρτζ και φυσικά το ξεκαθάρισμα όλων απο Σέρσεϊ που στέφεται βασίλισσα με την βοήθεια του wildfire. Όλοι οι οίκοι γυρνάνε γύρω - γύρω στον τροχό που αναφέρει η Νταινέρυς. Συνθλίβονται απο αυτό που έρχεται για όλους, τη σπείρα των walker ερχομός Μεγάλου Πολέμου - λόγια του Τζον στην τελευταία σεζόν.


Η νέα φράση του Τζον δεν ξέρουμε σε ποιόν αναφέρεται αλλά είναι προειδοποίηση για τον Μεγάλο Πόλεμο που ετοιμάζεται. Επίσης πρώτη φορά αναφέρεται με αυτό τον τίτλο. Σίγουρα μια σημαντική στιγμή για τον πρόσφατα χρισμένο Βασιλιά του Βορρά Τζον. Ο σημαντικότερος απο τους χαρακτήρες που ξέρουν για τους walkers θα ετοιμαστεί για τον πόλεμο και θα ενημερώσει όσους περισσότερους μπορεί για να νικήσουν (Ντάνυ κλπ).




Δείτε το ξανα.



Το πόστερ που κυκλοφόρησε πριν μας επιβεβαίωσε το πόσο πλέον ποντάρουμε στους walkers. Ο πάγος σαν στοιχείο προβλήθηκε πολύ στην αρχική παρουσίαση με το live αλλά και το teaser, οπότε οι οίκοι του GoT θα πρέπει να αφήσουν το Παιχνίδι του Θρόνου και να δουν τη μεγαλύτερη εικόνα, την μεγάλη απειλή που έρχεται να τους αφανίσει μια και καλή. Πως θα νικηθεί αυτός ο πόλεμος; Με δράκους; Με τον Αζορ Αχάι; Με την ένωση όλων; Θα περιμένουμε μέχρι 16/7 για να ξεκινήσουμε το ταξίδι στη νέα σεζόν!
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.