Ο Kit Harington θα πρωταγωνιστήσει στη νέα σειρά του BBC, 'Gunpowder'


Ο Kit Harington πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στη νέα σειρά του BBC 'Gunpowder'. Η σειρά είναι βασισμένη στο σενάριο του Ronan Bennett (Top Boy, Hidden) και θα αποτελείται από 3 επεισόδια. Συμμετέχουν οι Kit Harington (Game of Thrones), Peter Mullan (Top of the Lake), Mark Gatiss (Sherlock) και Liv Tyler (Lord Of The Rings), σε σκηνοθεσία του J Blakeson (The Disappearance of Alice Creed) και σε παραγωγή της Αγγλικής εταιρίας παραγωγής Kudos Film and Television.


Ο πρωταγωνιστής του Game of Thrones θα υποδυθεί τον Robert Catesby, τον αφανή ήρωα της διάσημης προσπάθειας δολοφονίας του Βασιλιά James του πρώτου το 1605, που συχνά αποδίδεται στον πιο γνωστό Guy Fawkes.Ο Harington αποκάλυψε πέρυσι πως είναι απόγονος του Robert Catesby.


















Μερικά λόγια τώρα για την πλοκή:

Ο Catesby είναι ένας αφοσιωμένος Καθολικός, σε μια περίοδο που η Προτεσταντική Αγγλία
διώκει τους Καθολικούς συνεχώς. Ο αρχικατάσκοπος του Βασιλιά James του πρώτου, Robert Cecil (Mark Gatiss) κυνηγάει, βασανίζει και εκτελεί τους ιερείς ενώ οι απλοί Καθολικοί γίνονται αντικείμενο καταπίεσης και χάνουν την περιουσία τους. Πρέπει να ασκούν την πίστη τους υπό μυστικότητα, ρισκάροντας την φυλάκιση, τις ποινές, το βασανιστήριο, ακόμα και τον θάνατο.

Η άρνηση του Catesby να εγκαταλείψει την θρησκεία του, τον οδηγεί στο χείλος της οικονομικής, κοινωνικής και ψυχολογικής καταστροφής. Η σύζυγος του και ο πατέρας του είχαν πρόσφατα πεθάνει, αφήνοντας τον μόνο να αναθρέψει ένα νεαρό γιο σε ένα ολοένα και περισσότερο εχθρικό κόσμο. Ανήμπορος να τα βγάλει πέρα με τον πόνο τον ομόθρησκων του, και παρά τις ειρηνικές διαμαρτυρίες του Ιερέα Garnet (Peter Mullan), το να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια δεν αποτελεί επιλογή για έναν άνδρα σαν τον Catesby. Ξεκινάει να στρατολογεί φίλους και συγγενείς, ορκίζοντας τους σε μια μυστικότητα και καταστρώνει το τολμηρό του πλάνο. Η έξυπνη και ικανή ξαδέρφη του Anne Vaux (Liv Tyler) γίνεται καχύποπτη για τις ενέργειες του και φοβάται πως οι συνέπεις των πράξεων του θα είναι οι ακριβώς αντίθετες απο αυτές που επιθυμεί.

Το -γρήγορου ρυθμού- θρίλερ του 17ου αιώνα εμβαθύνει στην ιστορία, πίσω από την εξέλιξη της πλοκής, την επιλογή της ομάδας που θα αντιδράσει, τη συλλογή των πόρων και τα εμποδία που εμφανίζονται. Την ίδια στιγμή ένα θανάσιμο παιχνίδι εξελίσσεται με το αδίστακτο δίκτυο κατασκόπων του Cecil.

O Diederick Santer από την Kudos είπε τα εξής για την σειρά:
Η πλοκή της πυρίτιδας είναι μια από τις πιο γνωστές Βρετανικές ιστορίες και ο περισσότερος κόσμος γνωρίζει βασικά πράγματα γι'αυτή. Αλλά αυτό που κατάφερε ο Ronan με το συναρσπαστικό σενάριο του, και αυτά που ελπίζω πως ο Kit και ο Peter και το υπόλοιπο του εξαιρετικού cast θα καταφέρουν, είναι να φέρουν το κοινό του BBC One πίσω από την ιστορία, μέσω στο κόσμο, στο πάθος, στην πολιτική. Θα είναι ένα εισαγωγικό δράμα με μαγευτική απήχηση, και θα δείχνει τι γίνεται όταν μια θρησκευτική μειονότητα διώκεται.
 Ο Piers Wenger του BBC One πρόσθεσε:
Το δυναμικό σενάριο του Ronan Bennett αφηγείται την φρικιαστική και την ηχηρή ιστορία πίσω από την πλοκή της πυρίτιδας και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένος που ο J Blakeson πρόκειται να σκηνοθετήσει και ο Kit Hrington, ο Peter Mullan, ο Mark Gatiss και η Liv Tyler θα πρωταγωνιστήσουν. Πρέπει να δουν όλοι την πυρίτιδα ακόμα και στην τηλεόραση.
Τα γυρίσματα της νέας σειράς, που δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα κάνει πρεμιέρα, ξεκίνησαν στις 20 Φεβρουαρίου, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω:
Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.