Πιθανά προβλήματα που θα αντιμετωπίσει το GoT στην 7η σεζόν


Πλησιάζουμε σε ικανοποιητικό τελείωμα;

Στα κατά «τόπους» πηγαδάκια των φαν για την 7η σεζόν του GoT, η οποία φέτος περισσότερο από άλλοτε κατακλύζεται από φωτογραφίες και πληροφορίες γυρισμάτων και αναλύσεις τοποθεσιών - σεναρίων, έχουν δημιουργηθεί ερωτήσεις για το αν η 7η σεζόν με τα λιγότερα επεισόδια της (και φυσικά η 8η που θα ακολουθήσει) θα φέρει ένα ικανοποιητικό κλείσιμο σε όλες τις ιστορίες χαρακτήρων αλλά και στο γενικό τέλος της σειράς.

Βασικό ερώτημα αν η μικρότερη σεζόν θα καταφέρει να αναλύσει και αποδώσει τις ιστορίες. Τα δέκα επεισόδιο του παρελθόντος θεωρούνται γενικά λίγα, ειδικά για αμερικάνικη σειρά δικτύου. Αν και το να πεις μια ιστορία μέσα σε δέκα επεισόδια είναι δύσκολο η φετινή κατάσταση (7 επ. ) φέρνει ερωτήματα αφήνοντας λίγο χώρο για ευελιξία σε μια σειρά που κατακλύζεται από πολυπλοκότητα.

Έτσι, με 13 επεισόδια στο σύνολο πρέπει να προχωρήσουμε στα ανοιχτά κεφάλαια. Ο Τζον είναι ο νέος βασιλιάς του Βορρά με ένα Ταργκάρυεν μυστικό, οι Σάνσα και Μικροδάχτυλος έχουν στα σκαριά δικό τους σχέδιο (;), η Σέρσεϊ κάθεται στο Σιδερένιο Θρόνο, η Ντάνυ μπήκε Γουέστερος, ο Euron χτίζει στόλο από 1.000 πλοία, η Άρυα επέστρεψε για εκδίκηση, το Κυνηγόσκυλο βρίσκεται με τον Μπέρικ και ναι… έχουμε ακόμη τους Γουόκερς με τα εκατοντάδες χιλιάδες ζόμπι έτοιμα να αφανίσουν το Γουέστερος. Πολλά ανοιχτά σενάρια και λίγος χρόνος. Οι σεναριογράφοι έχουν δύσκολο έργο.

Το τέλος της σειράς δεν θα είναι σίγουρα εύκολο επίτευγμα. Βλέποντας κι άλλες καλές σειρές να απογοητεύουν στο τέλος το GoT πρέπει να αποδείξει την αξία του. Μιας και χαρούμενο τέλος και GoT δεν ταιριάζουν θα αποτελέσει ευλογία αλλά και κατάρα για το φινάλε. Η 6η σεζόν ήταν η καλύτερη δίνοντας στους φαν αυτά που επιθυμούσαν εδώ και χρόνια. Αν δώσουν ένα χαρούμενο τέλος θέτουν σε κίνδυνο το πνεύμα της σειράς κι αν πάλι οι Γουόκερς σκοτώσουν τους πάντες κανείς δεν θα κλείσει την τηλεόραση ικανοποιημένος.

Σε συνδυασμό με την πίεση του χρόνου υπάρχει και η πολύχρονη αναμονή του βιβλίου. Για πρώτη φορά το GοΤ ξεπερνά τον συγγραφέα Μάρτιν γνωστό για τις μεγάλες καθυστερήσεις του. Οι Άνεμοι του Χειμώνα δεν έχουν επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας αν και φήμες το θέλουν Ιανουάριο του 2017. Αν γίνει κάτι τέτοιο οι φαν θα έχουν 5-6 μήνες για να απορροφήσουν το βιβλίο πράγμα το οποίο φέρνει πιθανά σπόιλερ της πλοκής στην 7η σεζόν. Ναι τα βιβλία προϋπήρχαν στις 5 πρώτες σεζόν αλλά η 6η ήταν η πρώτη spoiler-free σεζόν και μοιάζει δύσκολο να γυρίσουμε στην αρχή.

Τέλος στην παραγωγή αντιμετωπίζουν ήδη τα καιρικά φαινόμενα με τον Χειμώνα που ήρθε στην σειρά αλλά όχι για τα καλά στις περισσότερες τοποθεσίες γυρισμάτων. Οι παραγωγοί είπαν ότι έκαναν όσες χρονικές αλλαγές μπορούσαν στα γυρίσματα για να αποκτήσουν τον ζοφερό και γκρίζο καιρό που χρειάζεται για τις σκηνές.

Προσωπικά, έχοντας αρκετή πίστη στη σειρά και εκτίμηση για τις μεγάλες στιγμές που μας χάρισε το GoT λογικά θα ξεπεράσει τα όποια προβλήματα δίνοντας μας ένα μεγαλειώδες αποτέλεσμα για ακόμη μια σεζόν. Υπάρχει φυσικά ο φόβος των παραπάνω αλλά μια παραγωγή σαν το GoT δεν έχει έναν άσσο στο μανίκι της; 





Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.