Τι θα θέλαμε να δούμε στο GoT από τον Κόσμο της Φωτιάς και του Πάγου!



Από την στιγμή που βγήκε το βιβλίο/εγκυκλοπαίδεια ο Κόσμος της Φωτιάς και του Πάγου και πήραμε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη της ιστορίας χιλιάδων χρόνων που βρίσκεται στο κεφάλι του Μάρτιν (εκτός των διάσπαρτων αναφορών στα βιβλία), δεν μπορώ παρά να φαντάζομαι πόσο υπέροχο θα ήταν να τα βλέπαμε επί της οθόνης, εντός ή εκτός Game of Thrones. Ιστορικές μάχες, φοβερές προσωπικότητες, μυθικά πλάσματα σε συνδυασμό με τις μαγευτικές εικόνες που υπάρχουν στο βιβλίο δίνουν πολύ υλικό για φλασμπάκ στο GoT, σε ταινία ή ακόμη και σε νέα σειρά (πχ. Η Επανάσταση του Ρόμπερτ).
 Αφήστε τα σχόλια σας για ποιες σκηνές, άτομα, γεγονότα κλπ θα θέλατε να δείτε στην μεγάλη ή μικρή οθόνη. Είναι τόσα πολλά!!!

Η Επανάσταση του Ρόμπερτ. Ένα πολυσυζητημένο θέμα που θα μπορούσε άνετα να γίνει ταινία αρκεί να διατεθούν μερικά εκατομμύρια δολάρια! Μια γεύση από φλασμπακ πρόκειται να πάρουμε στην 6η σεζόν (Πύργος της Χαράς) αλλά δεν είναι αρκετό. Τόσα πολλά σημαντικά γεγονότα που οδήγησαν στην σειρά που βλέπουμε τώρα με τον Ρόμπερτ ή Σφετεριστή να επαναστατεί ενάντια στους Ταργκάρυεν και τον Νεντ Σταρκ στο πλευρό του. Τρελός βασιλιάς, η πατρότητα του Τζον, η μαχητική ικανότητα του Ρόμπερτ, η Άλωση του Κινγκς Λάντινγκ και τα επακόλουθα είναι πολύ λίγα από τις σκηνές που θα ήθελα να δω. Φέτος έχουμε τον νεαρό Νεντ Σταρκ (ελπίζουμε και την Λυάννα) αλλά ένα άτομο που προσωπικά θα ήθελα είναι ο Σερ Arthur Dayne, μέλος της Βασιλικής Φρουράς επί βασιλείας του Τρελού Βασιλιά που είχε στην κατοχή του το ξίφος Dawn (με το οποίο χρήστηκε ιππότης ο Τζέιμι).
Επίσης τον Τάιγουιν Λάννιστερ σε νεαρότερη ηλικία και τον οίκο Reyne (με το γνωστό σε όλους τραγούδι) στα καλύτερά του (ή χειρότερα, όπως το πάρει κανείς)

Ο Χορός των Δράκων. Ολόκληρο αν γινόταν. Rhaenya vs Aegon II με αέριες δρακομαχίες! Στο Dangerous Women ο Μάρτιν έχει συμπεριλάβει ένα κεφάλαιο που περιγράφει με υπέροχες λεπτομέρειες κομμάτια των τότε γεγονότων που σε πωρώνει να μπεις όλο και πιο βαθιά στην εποχή αλλά και γενικά στην βασιλεία των Ταργκάρυεν. Έτσι θα ήταν ωραίο να δούμε και τα πρώιμα χρόνια, με την επίθεση στο Ντορν από την Rhaenys με τον δράκο Meraxes. Και εμμένω σε αυτό διότι το Ντορν ήταν η μόνη περιοχή που δεν «κατάφεραν» να κατακτήσουν τα 3 αδέρφια Ταργκάρυεν.

Ακόμη πιο πίσω πιστεύω θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε Παιδιά του Δάσους, μαγεία των Greenseer και το σπάσιμο και διαχωρισμό του Έσσος από το Γουέστερος (Αrm of Dorne). Θα ήταν μια πολύ εντυπωσιακή σκηνή με φοβερά εφέ. Ή ακόμη καλύτερο την «δημιουργία» του σημερινού Ντορν με την Βασίλισσα Νυμέρια και τους Rhoynish να φτάνου εκεί μετά την διαφυγή τους από την Βαλυριανή Αυτοκρατορία και φυσικά την μαγεία του νερού!

Έχοντας επικεντρωθεί στο Γουέστερος, ο Μάρτιν έχει αναφέρει την τεράστια ήπειρο του Έσσος και παραπέρα αλλά δεν σκέφτεται να επεκταθεί. Ωραίο θα ήταν να δούμε Qohor (μια πόλη μαύρης μαγείας και μάγων στην μοντέρνα εποχή), Summer Isles (εξωτικά, τροπικά νησιά, ειρήνης και ηρεμίας), Asshai (ο πιο μακρινός γνωστός πολιτισμός με τους Ιερείς του Κόκκινου Θεού) και γενικά την άλλη πλευρά του κόσμου που ακούγονται τόσοι μύθοι.

Μύθοι υπάρχουν και στο Γουέστερος φυσικά με τις τεράστιες αράχνες των Άλλων, τον Warg King, τα αυγά του Vermax στα τείχη του Γουίντερφελ, τον Gendel και τους παγιδευμένους Άγριους κάτω από το Τείχος (3000 χρόνια πριν) και πολλά άλλα που θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στο GoT ως φλασμπάκ ή να αποκτήσουν ζωή σε μια σειρά των αρχαίων χρόνων του Γουέστερος.

Ένας αδικημένος οίκος στην σειρά (γιατί έχουν κόψει αρκετά κομμάτια του) και που θα δούμε ευτυχώς στην 6η σεζόν είναι οι Σιδερογέννητοι. Τα Σιδερένια Νησιά έχουν μακρά ιστορία ξεκινώντας από τον Grey King που βασίλεψε χιλιάδες χρόνια πριν, σκότωσε το θαλάσσιο τέρας/δράκο Nagga (που ήταν τεράστιο και έτρωγε λεβιάθαν και κράκεν) χτίζοντας μια αίθουσα με τα κόκαλα του.

Τέλος θα ήθελα να δω τον Durran Godsgrief, χαρακτήρας που υπάρχει σε τραγούδια και ερωτεύτηκε την κόρη του Θεού της Θάλασσας η οποία ήταν επίσης θεά των Ανέμων. Έγινε θνητή λόγω της σχέσης της με τον Duran και οι θεοί οργισμένοι από την ένωση χτύπησαν το κάστρο του με ανέμους και βροχή (η περιοχή ονομάστηκε Stormlands). Κανένα κάστρο του δεν έμενε όρθιο ώσπου τον βοήθησε ο Μπράντον ο Χτίστης και έγινε ο πρώτος Storm King.
 
Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.