Highgarden – Χάιγκαρντεν


Το Highgarden είναι η έδρα του Οίκου Tyrell, πρωτεύουσα του Reach και η καρδιά της ιπποσύνης στα Επτά Βασίλεια.

Βρίσκεται στο Mander (ο μεγαλύτερος ποταμός του Reach) εκεί όπου η Θαλάσσια Οδός συναντά την Roseroad (σημαντική οδός που ξεκινά από το King's Landing και εκτίνεται δια μέσω του Reach σε Highgarden και Oldtown) καθιστώντας το σταυροδρόμι και τη θέση του κάστρου πολύ σημαντικά.

Το κάστρο έχει ελαιώνες, σιντριβάνια, σκιερές αυλές και μαρμάρινες κιονοστοιχίες. Είναι γεμάτο με τραγουδιστές, αυλητές και οργανοπαίχτες. Οι στάβλοι έχουν μια εξαιρετική ράτσα αλόγων και υπάρχουν σκάφη που πλέουν κατά μήκος του Mander. Υπάρχουν εκτάσεις με χρυσά τριαντάφυλλα που εκτείνονται όσο μπορεί να δει το μάτι. Στα φρούτα που καλλιεργούνται περιλαμβάνονται πεπόνια, ροδάκινα, δαμάσκηνα κ.α. Μεταξύ των εξωτερικών και μέσων τοιχίων είναι ένας διάσημος λαβύρινθος. Οι παλαιότεροι πύργοι είναι τετράγωνοι και χρονολογούνται από την Εποχή των Ηρώων, ενώ οι νεότεροι είναι ψηλοί και στρογγυλοί. Το σεπτ του Highgarden συγκρίνεται με το Μεγάλο Σεπτ του Baelor και το Starry Σεπτ (στο Oldtown, έδρα του Υψηλού Σέπτον). Το godswood περιέχει τρία weirwoods γνωστά ως οι Τρείς Τραγουδιστές.


Λέγεται ότι χτίστηκε από τον Garth Gardener στην κορυφή ενός λόφου με θέα τον Mander. Οι βασιλιάδες του Reach από τον οίκο Gardener μεγάλωσαν σε δύναμη αποκτώντας ότι είναι σήμερα το Reach. Κατά τη διάρκεια της εισβολής τωνΆνταλ, ο βασιλιάς Mern Gardener ο δεύτερο έχτισε έναν εξωτερικο τοιχο του κάστρου. Αν και οι Άνταλς τελικά καλωσορίθηκαν στο Reach, ο βασιλιάς Garth ΙΧ Gardener κατασκεύασε το πρώτο Σεπτ στο Highgarden αν και συνέχισε να προσεύχεται στο godswood του. Το Highgarden αλώθηκε από το Dorne κατά τη διάρκεια της βασιλείας του βασιλιά Garth Χ Gardener και η έδρα του οίκου καταστράφηκε. Το κάστρο ανοικοδομήθηκε από τον ξάδελφό του Garth, τον Βασιλιά Mern VI.

Το Highgarden αποτέλεσε την έδρα των Gardener μέχρι ο Aegon νικήσει τον βασιλιά Mern ΙΧ στο πεδίο της Φωτιάς, τελειώνοντας έτσι τον οίκο από κληρονόμους. Όταν ο Aegon πήγε στο Highgarden, ο διαχειριστής του Harlen Tyrell του παρέδωσε το κάστρο. Γι’ αυτή την κίνηση ο Aegon του χορήγησε το κάστρο και έδωσε στον Οίκο Tyrell την κυριαρχία του Reach.


Κατηγορίες , ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.