Τα πιο επικά όπλα στο Game of Thrones!

Μέχρι στιγμής και εκτός των δράκων
Κάποια συμβολικά, άλλα με ιστορία χρόνων και άλλα απλά γεννημένα για καταστροφή.

Wildfire
Η μάχη του Blackwater έχει μείνει χαραγμένη στην μνήμη των φαν και όχι άδικα. Εκτός από την έκταση του καστ, των μονομαχιών και της παρουσία του Τύριον, Στάννις, Τάιγουιν κλπ, ένα επικών διαστάσεων όπλο έκανε την βροντερή παρουσία του κι αυτό δεν είναι άλλο από το εκρηκτικά πράσινο υγρό πυρ.

Δρεπάνι
Ρίξτε το δρεπάνι και ανοίξτε σαγόνια! Αν και διαφορετικό όπλο από τα βιβλία, το δρεπάνι έκανε την πρεμιέρα του εντυπωσιακά, βγαίνοντας από τον πάγο και διαλύοντας τους αντιπάλους. Απόλυτο όπλο καταστροφής και προστασίας στην αναρρίχηση του Τείχους.

Τόξο γιγάντων
Το είδες μόνο μια φορά αλλά ήταν αρκετή. Το τόξο πέρασε το Τοίχος και πήρε μαζί του έναν καημένο Αδερφό. Επικότερο φυσικά το γεγονός ότι το έριχνε γίγαντας και πέταξε το θύμα του πάνω απο 700 πόδια!

Δρακόγυαλλο
Αν και δεν σου γεμίζει το μάτι, σκέψου μόνο ότι ο απόλυτος κίνδυνος είναι οι walkers και το μόνο που μπορεί να τους σκοτώσει (οκ και το Βαλυριανό ατσάλι αλλά υπάρχουν ελάχιστα). Το όπλο που έσωσε τον Σαμ και την Γκίλυ με τέκνο από τα δόντια του walker και η μέχρι στιγμής ελπίδα ενάντια στην απειλή από τον Βορρά.

Ξίφη:

1.Βελόνα
Αν και δεν αποτελεί το απόλυτο όπλο, ούτε εντυπωσιάζει με το μέγεθος του, η Βελόνα, το ξίφος της Άρυα δοσμένο ως δώρο από τον αδερφό της Τζον είναι απλό και αποτελεσματικό. Αρκεί να καρφώσεις με την μυτερή μεριά. Είδαμε την Άρυα να εκπαιδεύεται μαζί του, να σκοτώνει μαζί του και τέλος να το κρύβει όταν φτάνει στο Μπράαβος αλλά ελπίζουμε να το ξαναδούμε σε νέες περιπέτειες.

2. Longclaw
Το Βαλυριανό ξίφος σκοτώνει walkers! Κι αυτό από μόνο του είναι αρκετό. Η σκηνή που το χρησιμοποιεί ο Τζον στο επεισόδιο Hardhome του δίνει ακόμη μεγαλύτερη υπόσταση. Κάνοντας θρύψαλα τον walker το παλιό ξίφος του διοικητή Μόρμοντ και η πιθανή χρήση του ξανά αναπτερώνουν το ηθικό των οπαδών Σταρκ.

3. Πάγος
Αν και διαλύθηκε για να γίνει δύο ξίφη, εκ των οποίων το ένα είναι στην κατοχή της Μπριάν, το υπερβολικά μεγάλο και μακρύ ξίφος του Οίκου Σταρκ έλαβε συμβολικές διαστάσεις στα χέρια του Νεντ.

Δόρυ:

1. Δόρυ White Walker
H ας πούμε λεπίδα της καταστροφής από καθαρό πάγο σκοτώνει ανθρώπους με το κιλό. Κομψή και θανατηφόρα λεπίδα που χρησιμοποιείτε από τους walker και είχαμε την χαρά να δούμε από την πρώτη σεζόν.

2. Δόρυ Όμπερυν
Οι ξεχωριστές πολεμικές δυνατότητες του Όμπερυν ταίριαξαν άψογα με το μακρύ δόρυ του. Συν στοιχείο ο εμποτισμός της σε δηλητήριο και η θανατηφόρα κατάληξη. Αν και ο ιδιοκτήτης του δεν βγήκε ζωντανός από την μονομαχία το δόρυ κρατούσε σε απόσταση ασφαλείας τον αντίπαλο.

Τέλος θα ήθελα να κάνω αναφορά και στην βαλίστρα του Τζόφρυ. Όχι τόσο για το μέγεθος ή την ικανότητα του αλλά σε συνδυασμό με την νοοτροπία του ιδιοκτήτη της. Μπορείς να κρυφτείς στις σκιές και να φέρεις θανατηφόρο χτύπημα ή να παρουσιαστείς μπροστά στον πατέρα σου την ώρα που είναι στο μπάνιο δίνοντας του ένα καλό μάθημα.


Πηγή
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.