Τι μάθαμε για την 6η σεζόν του Game of Thrones…


… μέχρι στιγμής και σύμφωνα με τις επίσημες φώτο και τα teaser.

Πέντε teaser και καμιά 25αρία φωτογραφίες είναι λίγες για την κοιλιοδουλεία μας! It is known! Αλλά και πάλι, κοιτάζοντας και ακούγοντας πιο προσεκτικά μάθαμε κάποια πραγματάκια. Στο τέλος του άρθρου υπάρχουν σπόιλερ! Δείτε εδώ κι εδώ τις αναλύσεις των teaser της 6ης σεζον κι εδώ όλες τις φωτογραφίες.

Τα σιδερένια Νησιά μπαίνουν και πάλι στο παιχνίδι. Οι εμφανίσεις των Balon και Yara Greyjoy δηλώνουν την επιστροφή τους στο GoT. Μένει ακόμη να δούμε και τους νέους χαρακτήρες όπως τον αδερφό Euron που μπορεί να μην είδαμε στις φώτο αλλά έχει κλείσει ο ηθοποιός για τον ρόλο.



Η Λιλίκα είναι αιχμάλωτη. Το ακούσαμε και στο teaser με το λάβαρο του Οίκου Ταργκάρυεν και στις φώτο την βλέπουμε μπροστά σε κάποιον Καλ, που προφανώς είναι κι αυτός που την αποκαλεί Βασίλισσα του τίποτα. Υποθέτουμε ότι θα προσπαθήσει κάποια συνεργασία με τους Ντοθράκι κι έτσι θα έχουμε μια επιστροφή στην πρώτη σεζόν ή θα την σώσει ο Τζόρα που σίγουρα θα βγει προς αναζήτηση της αγαπημένης του. Είναι καιρός να δούμε αν η Ντάνυ έχει μάθει τίποτα στο πέρασμα των εμπειριών της. 



Η Άρυα είναι τυφλή. Καθόλου ανατρεπτικό και ακριβώς αυτό που περιμέναμε. Το τέλος της 5ης σεζον την άφησε τυφλή και ξεκινάμε τη νέα στην ίδια κατάσταση. Ίσως με αυτό τον τρόπο οξύνει τις υπόλοιπες αισθήσεις της και γίνει μια ακόμη καλύτερη δολοφόνος. Δείτε στο τέλος του άρθρου σπόιλερ. 



Η Σάνσα κι ο Θίον είναι ζωντανοί και η μικρή Σταρκ ή παράφαγε στις διακοπές ή το φόρεμα δεν την κολακεύει ή από κάτω βρίσκεται ένας απόγονος Μπόλτον. Μετά το σάλτο μορτάλε από τα τείχη του Γουίντερφελ, τους βρίσκουμε ζωντανούς στον Βορρά (λόγω χιονιού?) αν και ο Θίον μοιάζει τραυματισμένος. Οι δρόμοι τους θα χωρίσουν αλλά τώρα ξεκινά η αναζήτηση για κάλυψη. Θα βοηθήσουν άλλοι οίκοι πιστοί στους Σταρκ την Σάνσα ή θα αντέξει μόνη της έξω στον παγωμένο Βορρά; Ειδικά αν η Σάνσα είναι έγκυος υπάρχει μια μεγάλη ανατροπή στο σενάριο και συνέχεια των δραματικών περιπετειών της. 



Ο Μπραν δεν είναι όρθιος ξανά αλλά μεταφερόμαστε σε όραμα. Από τις πρώτες φώτο που κυκλοφόρησαν ήταν του Μπραν. Μιας και κόπηκε η ιστορία στην 4η σεζόν είναι πολύ ωραίο που θα ξαναδούμε τον πολλά υποσχόμενο χαρακτήρα. Τα γυρίσματα έχουν αποκαλύψει ότι θα δούμε γεγονότα του παρελθόντος με τον νεαρό Νεντ και τον Πύργο της Χαράς. Η πιο εύκολη και ωραία εξήγηση είναι τα οράματα του Μπραν που ίσως αποκαλύψουν την πατρότητα του Τζον. Δίπλα του το κοράκι με τα τρία μάτια που είδαμε στην 4η σεζόν πλεγμένο μέσα στις ρίζες ενός δέντρου.



Η Πίστη έχει την Μαριωρή. Το teaser με το λάβαρο των Λάννιστερ ίσως δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με αυτούς αλλά με τους ανταγωνιστές τους. Δλδ τους Tyrell. Η Margaery βρίσκεται επίσης στα μπουντρούμια την πρωτεύουσας αιχμάλωτη του Σπουργίτη. Βλέπουμε την Σέπτα Ουνέλλα να διαβάζει στην γονατισμένη βασίλισσα. Περιμένουμε να δούμε τι θα υποσχεθεί ο Σπουργίτης και αν θα πάρει την βασίλισσα με το μέρος του οδηγώντας την στην ελευθερία και πίσω στον θρόνο. 



Η Μυρσέλλα τα κακάρωσε. Εντάξει ήταν προφανές. Κανείς δεν γλυτώνει από τα δηλητήρια των Φιδιών και η Ελλάρια είχε ακριβώς στο μυαλό της να φέρει ένα πλήγμα στους Λάννιστερ. Στις φώτο βλέπουμε την κηδεία της και δίπλα ο πατήρ Τζέιμι και ο αδερφός Τόμμεν. 


[warning title="ΠΡΟΣΟΧΗ" icon="exclamation-triangle"]
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS
[/warning]

Το τελευταίο teaser προκάλεσε πολλές θεωρίες. Είναι όλοι νεκροί κλπ. Γενικά η αίθουσα των προσώπων και η τελευταία σκηνή που τυφλώνεται η Αρυα προκάλεσε σε πολλούς απορίες. Τα πρόσωπα των ζωντανών που στολίζουν την αίθουσα δεν σημαίνει ότι θα πεθάνουν στη σεζόν. Είναι το ίδιο με το περσινό Βαλαρ Μοργούλις. Εννοείται ότι στο GoT κανείς δεν είναι ασφαλής, είναι το βασικό μάθημα που πήραμε από την πρώτη σεζόν. Άλλωστε ο λόγος ύπαρξης ενός teaser είναι να σε πειράξει για την συνέχεια και όχι να σου αποκαλύψει. Σκηνές από την σειρά περιέχουν κυρίως τα trailer. Πιο ενδιαφέρον σε αυτό το teaser έχουν τα πρόσωπα των νεκρών. Δλδ των Τζον και Κατ.

Ο Τζον είναι το δυνατό χαρτί της 6η σεζόν για δύο λόγους. Πρώτον γιατί είναι αγαπητός χαρακτήρας στην σειρά και κανείς δεν πιστεύει ότι χάθηκε έτσι άδοξα (αλλά και πάλι αυτή ήταν η μοίρα πολλών μελών της οικογενείας του) και δεύτερον γιατί εκεί μας άφησε το 5ο βιβλίο. Η απουσία του από τις φωτογραφίες και η παρουσία στο teaser σε συνδυασμό με την φράση ότι οι νεκροί έρχονται του δίνει την μορφή ενός ήρωα που θα σώσει την κατάσταση.



 Η Catelyn σε συνδυασμό με την φράση δείξε τους πως είναι να χάνουν αυτό που αγαπούν. Η φράση πήγαινε στον Ρόμπ για τους Λάννιστερ. Μαζί με τις φήμες για την Σκληρόκαρδη υποθέτουν ότι μπορεί και να επιστρέψει. Προσωπική μου άποψη ότι δεν πρόκειται να την φέρουν πίσω και η όλη παρουσία της ήταν απλά άλλο ένα κερασάκι στο πείραγμα. 



Η Άρυα δεν θα μείνει τυφλη. Όταν η Άρυα τυφλώνεται στα βιβλία ξεκινά να έχει όνειρα και ανακαλύπτει τις warg ικανότητες της, όπως ο Μπραν, μέσω του ανταρολυκού της, της Νυμέρια. Έτσι βλέπει και το πτώμα της μητέρας της. Στα βιβλία ξαναβρίσκει την όραση της και σε κεφάλαιο από το 6ο βιβλίο που έδωσε ο Μάρτιν στην δημοσιότητα παίζει την ηθοποιό σε κάποιον θίασο. Παίζει μάλιστα την αδερφή της που βιάζεται από τον Τύριον. Φωτογραφίες από τα γυρίσματα δείχνουν έναν θίασο και μαζί τους την Άρυα. Ίσως να δούμε κομμάτι του 6ου βιβλίου στην σειρά ή ίσως στο φινάλε αφήνοντας την ιστορία για την 7η σεζόν.



Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.