Αξέχαστα τελευταία λόγια στο Game of Thrones


Ένας θάνατος ανά σεζόν! (στην 2η δεν κρατήθηκα)

1η σεζον Σύριο Φορέλ. Τι λέμε στον θεό του θανάτου; Ο χοροδιδάσκαλος της Άρυα έχει μείνει χαραγμένος στην μνήμη των φανς και όχι άδικα. Ο Σύριο αν και δεν αποδείχτηκε ποτέ στην οθόνη (ή στα βιβλία) ότι είναι νεκρός, έφυγε μάχιμος με ένα ξύλινο σπαθί και ντροπιάζοντας τους αντιπάλους τους. Το καλύτερο σπαθί του Μπράαβος άφησε την Άρυα με το μεγαλύτερο και πρώτο της μάθημα: What do we say to the god of death?



2η σεζον Μισοχέρης. Ο Qhorin Halfhand ήταν ένα από τα «μυθικά» μέλη της Νυχτερινής Φρουράς. Ο δασοφύλακας που θυσίασε την ζωή του για να μπορέσει ο Τζον να εισχωρήσει στους Άγριους και φυσικά να σώσει και την ζωή του Τζον. Με την τελευταία του πνοή ο Μισοχέρης είπε τα λόγια που ακολούθησε πιστά στην ζωή του «We are the watchers on the Wall».



2η σεζον Ρόντρικ Κασσέλ. Τον γνωρίσαμε στην πρώτη σεζόν ως πιστό των Σταρκ. Ο προάγγελος για το μέλλον του Θίον, όταν οι Γκρέϋτζόϋ καταλαμβάνουν το Γουίντερφελ και μπροστά στα μάτια των Ρίκον και Μπράν ο Θίον εκτελεί τον Κασσέλ επειδή αρνήθηκε να του δηλώσει πίστη. «Gods help you Theon Greyjoy, now you are truly lost»… και οι θεοί δεν τον λυπήθηκαν όντως.




3η σεζον Κάρσταρκ. Ο Rickard Karstark ήταν ένας από τους ακολούθους του Ρομπ όταν ξεκίνησε τον πόλεμο τους. Μην ξεχνάμε και τη φοβερή σκηνή που ο ανταρολυκος του Ρομπ του τρώει μερικά δάχτυλα την στιγμή του συμβουλίου όπου ο Κάρσταρκ γελάει ατάραχος. Αφού ο Ρομπ δεν εκτέλεσε τον Τζέιμι για τον θάνατο του γιου του, ο Κάρσταρκ σκότωσε δύο αιχμαλώτους Λάννιστερ και η ποινή του ήταν αποκεφαλισμός. Την ποινή εκτέλεσε ο ίδιος ο Ρομπ και ο Κάρσταρκ με την γνήσια Βόρια μορφή του μας άφησε λέγοντας «Kill me and be cursed! You’re no king of mine!». Έτσι ο Ρόμπ έκανε ακόμη ένα λάθος, έχασε μέρος του στρατού του και υποστηρικτών του και όδευσε στα γεγονότα του Κόκκινου Γάμου.



4η σεζον Τάιγουιν. Ο αξέχαστος Τάιγουιν Λάννιστερ δεν άφησε εντυπώσεις μόνο με τις ηγετικές και στρατιγικές του ικανότητες, την εξυπνάδα και την αποφασιστικότητα του, αλλά και με το μίσος του προς τον γιο του Τύριον. Μετά την δραπέτευση του Τύριον και την ανακάλυψη της Σάε ως ερωμένης του πατέρα του (και σκοτωμού της) ο Τυριον μπούκαρε στην τουαλέτα και μετά από ολιγόλεπτη κουβέντα σκοτώνει τον Τάιγουιν επί τόπου δίνοντας του έναν εξευτελιστικό θάνατο. Ο Τάιγουιν τον αποχαιρετά λέγοντας «You’re no son of mine!» χτυπώντας τον ακόμη μια φορά μέχρι με την τελευταία του ανάσα.



5η σεζον. Στάννις με το «Go on, do your duty». Το κλείσιμο ενός χαρακτήρα που σταδιακά η σεζον μας έκανε να τον αγαπήσουμε και να τον σιχαθούμε (δεν συμπεριλαμβάνω τα βιβλία). Μετά την θυσία της κόρης του, την αυτοκτονία της γυναίκας του, την φυγή της Μελ και την ανόητη μάχη ενάντια στους Μπόλτον, ο πληγωμένος Στάννις ακουμπά τραυματισμένος σε ένα δέντρο και μπροστά του εμφανίζεται η Μπριάν που παίρνει εκδίκηση για τον Ρένλυ και τον σκοτώνει.



Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.