Casterly Rock


To Casterly Rock (Κάστερλυ Ροκ) ή αλλιώς ο Βράχος, είναι η έδρα και φρούριο του οίκου Lannister.



Πρωτεύουσα των δυτικών περιοχών με θέα το λιμάνι Lannisport και την Θάλασσα του Ηλιοβασιλέματος. Στα κοντινά του οχυρά περιλαμβάνονται τα Kayce, Feastfires στα δυτικά, Sarsfield στα βόρεια και Cornfield, Clegane's Keep στα νότια. Το Κάστερλυ δεν είναι ένα συνηθισμένο φρούριο. Αν και έχει πυργίσκους, πολεμίστρες και πέτρινους τοίχους, είναι στην πραγματικότητα ένας τεράστιος βράχος και λέγεται πως όταν δύει ο ήλιος οι σκιές τον μεταμορφώνουν σε λιοντάρι που κοιμάται.

 
Πριν από τον ερχομό των Πρώτων Ανθρώπων οι θαλασσοσκαλισμένες σπηλιές του Βράχου αποτελούσαν κατοικία Γιγάντων και Παιδιών του Δάσους καθώς και πολλών μεγάλων και μικρών ζώων. Πριν πολλά χρόνια οι κάτοικοι έφτιαξαν στην κορυφή του Βράχου ένα κυκλικό φρούριο. Με το πέρασμα των χρόνων προστεθήκαν στις φυσικές του άμυνες τείχη, πύλες και παρατηρητήρια. Στην βάση του υπάρχουν μεγάλες σπηλιές λαξευμένες από τα κύματα της θάλασσας. Εκατοντάδες σήραγγες διαπερνούν τα κατώτερα τμήματα, γεμάτα φλέβες χρυσού που γυαλίζουν ανέγγιχτες πάνω στην πέτρα.


Το μέγεθος του προκαλεί ζάλη. Τρεις φορές το ύψος του Τείχους και του Υψηλού Τοίχους του Oldtown. Πάνω από 9000 μέτρα μήκος από την ανατολή προς τη δύση, ο Βράχος είναι γεμάτος μπουντρούμια, στοές, στρατώνες, αίθουσες, αποθήκες, στάβλους καθώς και αυλές, βεράντες και κήπους. Υπάρχει και χώρος λατρείας με ένα γουέργούντ το οποίο όμως είναι περίεργο στην όψη και οι πλεγμένες ρίζες του έχουν γεμίσει τη σπηλιά που βρίσκεται, πνίγοντας την τριγύρω βλάστηση. Στο εσωτερικό του υπάρχει λιμάνι με αποβάθρες, προβλήτες και ναυπηγεία. Στις τεράστιες σπηλιές του δυτικού λιμανιού χωρούν μεγάλα πλοία και φορτηγίδες. Στα σπλάχνα του Βράχου βρίσκονται δωμάτια όπου κρατούνταν κάποτε λιοντάρια και κελιά για τους χειρότερους φυλακισμένους.


Ανάμεσα στις πολλές του αίθουσες ξεχωρίζουν:

Η Χρυσή Συλλογή - περιλαμβάνει θησαυρούς του Οίκου
Η Αίθουσα των Ηρώων – είναι θαμμένοι Lannisters και στενοί συγγενείς τους, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους με γενναιότητα. Πανάκριβες πανοπλίες εκατό Λάννιστερ στέκουν αιώνιοι φρουροί.


Το στόμα του Λιονταριού: η κύρια είσοδος του Βράχου. Ένα τεράστιο φυσικό σπήλαιο διακόσια πόδια ψηλό. Με το πέρασμα των αιώνων μεγάλωσε και πλέον είκοσι αναβάτες μπορούν να ιππεύσουν πλάι - πλάι στα μεγάλα σκαλιά του.


Ο Πέτρινος Κήπος: Godswood - ιερό δάσος με παράξενο στριμμένο weirwood, στο ένα δέκατο του μεγέθους του Raventree Hall.


Ο μύθος λέει ότι πήρε την ονομασία του από τους Casterlys, τον οίκο που διοικούσε την περιοχή την Εποχή των Ηρώων και δεν υπάρχουν πια. Οι Lannister ξεκινούν την κυριαρχία τους από τον Lann τον Έξυπνο που ξεγέλασε τους Casterlys και το κράτησε για τον εαυτό του. Μερικοί ισχυρίζονται ότι ο Lann εξακολουθεί να στοιχειώνει το φρούριο που δεν έπεσε ποτέ. Κατά τη διάρκεια της εισβολής των Άνταλ, οι Lannisters τους κάλεσαν στο βασίλειο τους και έφεραν νέους να υπηρετήσουν στο Κάστερλυ. Σύμφωνα με μια χαμένη περγαμηνή οι μάγοι της Βαλύρια πίστευαν ότι η πτώση τους θα προέλθει από το χρυσό του Βράχου. Κατά τη διάρκεια του Χορού των Δράκων το Κάστερλυ αφέθηκε σε σύγχυση μετά το θάνατο του Άρχοντα Jason στη μάχη του Red Fork και την ήττα των Λάννιστερ στη Μάχη Lakeshore. Παρά το γεγονός ότι ο Dalton Greyjoy ήταν σε θέση να λεηλατήσει το Lannisport, το Κάστερλυ ήταν πολύ ισχυρό για τους Σιδερογέννητους όταν η Αρχόντισσα Johanna έκλεισε τις πύλες του.

Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.