Οίκος Tarly

O Οίκος Tarly του Horn Hill ανήκει στους άρχοντες του Reach και είναι ένας από τους ισχυρότερους Οίκους ορκισμένος στους Tyrell.



Η έδρα τους βρίσκεται στους πρόποδες των Κόκκινων Βουνών. Έμβλημά τους είναι ένας κυνηγός σε βηματισμό σε πράσινο φόντο. Τα λόγια του οίκου δεν παρουσιάζονται στα βιβλία αλλά πηγές λένε ότι είναι «Πρώτοι Στη Μάχη». Πρόκειται για μια παλιά οικογένεια με τιμή και πλούσια εδάφη και δυνατό κάστρο. Επίσης έχουν στην κατοχή τους ένα Βαλυριανό σπαθί που ονομάζεται Heartsbane. 


Ιστορικές αναφορές για τον Οίκο : 

Όταν η πριγκίπισσα Rhaenyra Targaryen περιόδευσε στο νότο το 112AC την φλέρταρε ο γιος του Άρχοντα Tarly.

Ο Άρχοντας Αlan Tarly, Άρχοντας του Horn Hill κατά τη διάρκεια του Dance of the Dragons υποστήριξε την Rhaenyra και τους Μαύρους. Ενδεχομένως είναι ο ίδιος Tarly που την φλέρταρε το 112AC.

Ο Κυνηγός των Tarly είχε εντοπιστεί από τον Dunk μεταξύ των οικοσήμων στο Τουρνουά του Ashford. Ο Σερ Samwyle Tarly φαίνεται να διαγωνίσθηκε στο Τουρνουά το 209AC.


Ο πατέρας του Άρχοντα Randyll ρίχτηκε από το άλογο του σε ένα τουρνουά από τον Σερ Denys Mallister.

Κατά τη διάρκεια της Εξέγερσης του Robert ο Άρχοντας Randyll Tarly ηγήθηκε της εμπροσθοφυλακής του Reach στη μάχη του Ashford όπου σκότωσε τον Άρχοντα Cafferen και ανάγκασε τον Robert Baratheon να υποχωρήσει. Ο Mace Tyrell όμως πήρε τα εύσημα για την νίκη.


 

Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.