Lewyn Martell

Ο πρίγκιπας Lewyn Martell ήταν μέλος της Βασιλικής Φρουράς του Aerys II και Πρίγκιπας του Dorne. Είναι θείος του τωρινού Πρίγκιπα του Dorne.






O Lewyn ήταν ο νεότερος αδελφός του κυβερνώντος Πρίγκιπα του Dorne και έγινε μέλος της Βασιλικής Φρουράς του Aerys II. Κατά τη διάρκεια της Εξέγερση του Robert, ο Aerys χρησιμοποίησε την Πριγκίπισσα Elia Martell - ανιψιά του Lewyn - ως όμηρο εναντίον του και τον έστειλε να διοικήσει δέκα χιλιάδες στρατιώτες του Dorne που επρόκειτο να ενταχθούν στη δύναμη του Rhaegar.

Πέθανε κατά τη διάρκεια της Μάχη της Τρίαινας από τον Σερ Lyn Corbray αν και πληγώθηκε θανάσιμα πριν από την τελική μονομαχία τους.



Το Dorne εξοργίστηκε από το θάνατο των Lewyn και Elia και ο Oberyn προσπάθησε να συνεχίσει την στήριξη του Viserys Targaryen, επιζώντα γιο του βασιλιά Aerys II. Σε απάντηση ο Jon Arryn ταξίδεψε στο Sunspear ένα χρόνο μετά από την άνοδο του Robert στο Θρόνο (284AC) για να επιστρέψει τα οστά του πρίγκιπα Lewyn και κατάφερε σύναψη ειρήνης με τον Doran Martell.

Μεταξύ των αδερφών της Βασιλικής Φρουράς ήταν γνωστό ότι ο Lewyn δεν κρατούσε τον όρκο της αγνότητας και είχε κοντά του μια ερωμένη.

Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.