Arianne Martell

H Arianne Martell είναι η μεγαλύτερη κόρη του κυβερνώντος Πρίγκιπα του Dorne Doran και της Mellario του Norvos. H Arianne είναι η διάδοχος και κληρονόμος του Sunspear.

Στα βιβλία η Arianne είναι ζωηρή και όμορφη με το χαρακτηριστικό δέρμα στο χρώμα της ελιάς, μεγάλα σκούρα μάτια, σαρκώδη χείλη και μακριά πυκνά μαύρα μαλλιά μπούκλες. Η Arianne είναι κοντή, γύρω στο 1,5 μέτρο. Ντύνεται με χαλαρά μεταξωτά υφάσματα, κοσμήματα και άλλα επιδεικτικά αντικείμενα πλούτου.

Η Arianne είναι περιπετειώδης και με έντονη προσωπικότητα. Όταν βλέπει κάτι που επιθυμεί πασχίζει να το αποκτήσει με οποιοδήποτε κόστος. Δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει και την εμφάνισή της για να πάρει αυτό που θέλει και πολύ συχνά προσπαθεί να σαγηνεύσει τους άνδρες για να εκτελέσουν τις διαταγές της, περιστασιακά κάνοντας σεξουαλικές χάρες για το σκοπό. Ο Σερ Arys Oakheart πιστεύει ότι η άγρια φύση της συγκρίνεται περισσότερο με του θείου της Oberyn παρά με του πατέρα της. Η Arianne θεωρεί μεγάλη της αδυναμία τους όμορφους άνδρες ειδικά όταν έχουν τον αέρα της περιπέτειας και του απαγορευμένου. Από την άλλη φαίνεται ευσεβής και προσεύχεται στους Επτά. Παρά την ομορφιά της είναι ακόμη άγαμη στην ηλικία των 23.



Μεγάλωσε στους Water Gardens το αγαπημένο μέρος του πατέρα της. Ο αδερφός της Quentyn στάλθηκε μακριά σε νεαρή ηλικία και ο αδελφός της Trystane είναι δέκα χρόνια νεότερος της. Οπότε η καλύτερη συντροφιά κατά τη διάρκεια της παιδικής της ηλικίας ήταν ο Drey, ο Garin (η μητέρα του ήταν η τροφός της) και η Spotted Sylva. Ωστόσο ήταν πιο κοντά με την ξαδέλφη της Tyene Sand με την οποία μοιραζόταν τα πάντα, συμπεριλαμβανομένου μιας κανάτας κρασιού που είχαν κλέψει στην ηλικία των 10 και μιας πρώιμης σεξουαλικής εμπειρίας με τον Drey. Ήταν επίσης κοντά σε μερικές από τις Sand Snakes όπως με τις Nymeria και Sarella. H Arianne ήταν κοντόχοντρη ως κορίτσι και προσευχόταν στους Επτά για ομορφιά. 


Αγαπημένες της αναμνήσεις εκείνες με τον θείο της Lewyn που πέθανε όταν ήταν επτά ετών. Συνήθιζε να την γαργαλάει μέχρι που δεν μπορούσε να σταματήσει να γελάει. Ο Πρίγκιπα Oberyn την είχε πάει μαζί με τις Tyene και Sarella στο εγκαταλειμμένο κάστρο του Shandystone. Σε κάποια φάση ταξίδεψε στο Mander μαζί με τρεις από τις Sand Snakes όταν επισκέφτηκαν τη μητέρα της Tyene Sand. Είχε έντονη σεξουαλική φαντασία και σύμφωνα με τα «ελεύθερα» έθιμα του Dorne και πολλές σεξουαλικές εμπειρίες από νεαρή ηλικία. 


Όταν ήταν δεκατεσσάρων βρήκε ένα γράμμα το οποίο ο πατέρας της θα έστελνε στον αδερφό της Quentyn. Έγραφε ότι ο γιος του μια ημέρα θα καθίσει στη θέση του. Η Arianne το εξέλαβε ως κίνηση του πατέρα της για να την προσπεράσει στην διαδοχή. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της έκλαιγε για πολλές μέρες μετά την ανακάλυψη του γράμματος. Είδε τις ταπεινές προοπτικές γάμου που κανόνιζε ο Πρίγκιπα Doran ως περαιτέρω απόδειξη για τα σχέδια του. Περίμενε έναν γάμο ανάλογο με την θέση της, με έναν κληρονόμο της υψηλής τάξης αλλά αντ' αυτού ο πρίγκιπας Doran διασκέδαζε δημοσίως με ηλικιωμένους άρχοντες. 

Μνηστήρες για την Arianne υπήρχαν και από το Dorne όπως ο Drey και ο αδελφός του Déziel. Ο Daemon Sand (με τον οποίο έχασε την παρθενιά της) ζήτησε το χέρι της αλλά απορρίφθηκε από τον πρίγκιπα Doran, μια ακόμη απόδειξη για την Arianne ότι ο πατέρας της ήθελε να την παντρέψει με κάποιον εκτός του Dorne. Για να αποφύγει τα προσβλητικά σχέδια γάμου του Πρίγκιπα Doran με άνδρες πολύ πάνω από την ηλικία της η Arianne προσπάθησε να βρει μόνη της ένα ελκυστικό ταίρι αλλά απογοητεύτηκε από τις προσπάθειές της. Όταν ήταν ακόμη παιδί προσπάθησε να αποπλανήσει τον Renly Baratheon χωρίς επιτυχία όταν ο ίδιος είχε επισκεφτεί το Dorne. Ζήτησε επίσης από τον πατέρα της να την στείλει στο Highgarden για τον Willas Tyrell αν και ήξερε ότι ήταν ανάπηρος. Ο Πρίγκιπας Doran της αρνήθηκε. H Arianne προσπάθησε να φτάσει στο Highgarden με τη βοήθεια της Tyene αλλά την πρόλαβε ο Oberyn στο Vaith. Ένα ακόμη προξενιό του Άρχοντα Hoster Tully ήρθε να προστεθεί στην λίστα με τον γιο του και κληρονόμο Edmure, κάτι που χαροποίησε ιδιαίτερα την Arianne αλλά και πάλι ο Πρίγκιπας Doran αρνήθηκε.


Η Arianne είναι απογοητευμένη από τον πατέρα της και τον τρόπο διακυβέρνησης του και τον βλέπει ως αναποφάσιστο και αδύναμο. Ως κληρονόμος του Sunspear της επιτράπηκε η τιμητική διακυβέρνηση του Dorne κατά τη διάρκεια της απουσίας του στους Water Gardens αν και μέχρι το θάνατό του Πρίγκιπα Oberyn αυτόν θεωρούσαν ως την ουσιαστική δύναμη στο Dorne. Ενώ ο Oberyn επισκεπτόταν τακτικά τον πατέρα της η Arianne καλούνταν μόνο δύο φορές τον χρόνο για να τον δει, πράγμα που αύξησε τις υποψίες της για τον μικρό σεβασμό του πατέρα της στην ίδια.




Στα βιβλία, όταν η Myrcella στέλνεται στο Dorne με τη συνοδεία του Σερ Arys Oakheart της Βασιλικής Φρουράς, ως μέρος της συμμαχίας του Tyrion Lannister την υποδέχεται η Arianne. Ο πατέρας της βρίσκεται στους Water Gardens.

Σε γράμμα του Σερ Arys Oakheart προς τον Tywin Lannister ενημερώνει πως η Myrcella τα πάει καλά με τον αρραβωνιαστικό της Trystane Martell και έχει μεγάλη συμπάθεια στην Arianne



Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.