Πόσο μας έχει επηρεάσει το Game of Thrones;

Με αφορμή το τέλος της τέταρτης σεζόν του Game of Thrones, είχα την απορία. Μέχρι που έχει φτάσει η μανία αυτή; Παντού γύρω μου, ειδικά κάθε Δευτέρα, ακούω ή μάλλον άκουγα να σχολιάζουν τα τεκταινόμενα στο τελευταίο επεισόδιο.






Αποτελεί μία από τις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές όλων των εποχών, πράγμα που αποδεικνύεται από τη στήριξη των τηλεθεατών, τις αμέτρητες βραβεύσεις και τις διθυραμβικές κριτικές που έχει λάβει.

Το Game of Thrones, η αμερικανικής καταγωγής, δραματική σειρά φαντασίας, βασίζεται στη σειρά βιβλίων “Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου”. Από το 2011, όταν και ξεκίνησε η προβολή της, μέχρι σήμερα έχει κατακτήσει τον κόσμο, αφού προβάλλεται σε περισσότερες από εβδομήντα χώρες και ξεπερνά τα πέντε εκατομμύρια τηλεθεατές.

Στην χώρα μας πολλοί είναι εκείνοι που περιμένουν πως και πως τις Δευτέρες για να δουν το νέο επεισόδιο. Δυστυχώς, αυτή την εβδομάδα η αυλαία για την τέταρτη σεζόν έπεσε και οι φαν της σειράς θα αναγκαστούν να περιμένουν αρκετά μέχρι την έναρξη της πέμπτης.

Πλέον έχει μετατραπεί σε μανία και παντού στον κόσμο υπάρχουν πολλοί φανατικοί. Μέχρι που έχει φτάσει, όμως, η επιρροή του Game of Thrones;

Η απάντηση είναι μία: πολύ μακριά. Και αν δεν το πιστεύετε, παράδειγμα αποτελεί η ιστορία της Βρετανίδας ηθοποιού Lucy Hinsley.

Η Daenerys Targaryen, γνωστή και ως Khaleesi στη σειρά, σήμερα είναι από τις πιο ποθητές γυναίκες στην τηλεόραση. Από τον χαρακτήρα αυτόν εμπνεύστηκε η Lucy Hinsley και θέλησε να της μοιάσει.


Η Lucy εμπνεύστηκε από την Daenerys Targaryen και θέλησε να της μοιάσει

Όπως παραδέχεται η ίδια το να γίνει Khaleesi την βοήθησε να σταθεί στα πόδια της. Ένιωσε να υπάρχει κάποια σύνδεση ανάμεσά τους και έγινε η έμπνευσή της. “Με δίδαξε να μην δέχομαι τις ανοησίες των ανθρώπων”, λέει η κοπέλα, που από την ηλικία των τεσσάρων υπήρξε θύμα εκφοβισμού.

“Από τότε που μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου, οι συμμαθητές μου με πείραζαν. Κανένας τους δεν πίστευε ότι θα μπορούσα να γίνω κάτι. Πάντα με έκαναν να νιώθω πολύ μικρή. Όταν έλεγα την γνώμη μου στο σχολείο, οι συμμαθητές μου με πείραζαν συνέχεια. Έτσι, κλείστηκα στον εαυτό μου. Έγινα πολύ ντροπαλή και δεν μιλούσα πολύ”.

“Μου θύμιζα πολύ την Daenerys στην αρχή του Game of Thrones, όταν την εκφόβιζε ο αδελφός της, Viserys Targaryen. Κατά έναν παράλληλο τρόπο, με εκφόβιζαν οι συμμαθητές μου, αλλά τελικά βγήκα από το καβούκι μου, όπως η Daenerys”.


 Από μικρή ήταν θύμα εκφοβισμού και μέσω της Daenerys βρήκε την δύναμη, που νόμιζε πως δεν είχε

Η Lucy εθίστηκε με το Game of Thrones από την πρώτη κιόλας σεζόν, όταν προβλήθηκε τον Απρίλιο του 2011. Ξεκίνησε, όμως, να ντύνεται όπως η Khaleesi έναν χρόνο αργότερα. Η ιδέα της ήρθε, όταν ένας φίλος της της είπε ότι έμοιαζε με τον αγαπημένο της χαρακτήρα.

Όπως εξηγεί, αμέσως κατάλαβε την σύνδεση που υπήρχε. Από την αρχή ένιωθε δέος για τον χαρακτήρα. Έτσι, σκέφτηκε ότι θα μπορούσε και εκείνη να γίνει σαν την καταπληκτική αυτή γυναίκα.

“Όταν διάβαζα τα κεφάλαια της Daenerys στα βιβλία, πάντα σκεφτόμουν πόσο πολύ μοιάζουμε. Ένιωσα μία έντονη σχέση με τον χαρακτήρα της. Νιώθω σαν εκείνη και έχω περπατήσει το ίδιο μονοπάτι για να βρω τον εαυτό μου. Και οι δύο αγωνιζόμαστε για κάτι”. 


  Ένιωσε από την αρχή τη σύνδεση που υπήρχε

“Όσο η ιστορία κυλούσε, τόσο η Daenerys γινόταν πιο δυνατή. Έβρισκε τον εαυτό της. Τότε, αποφάσισα ότι ήθελα να γίνω σαν εκείνη. Τότε πίστεψα ότι μπορούσα να γίνω κάτι”.

Η αποστολή της Lucy να γίνει Daenerys ξεκίνησε τον Απρίλη του 2012 . Έκανε τα μαλλιά της άσπρα και άφησε τα φρύδια της να μακρύνουν, για να αποκτήσει το διάσημο έντονο βλέμμα του χαρακτήρα. Παράλληλα, άρχισε να γεμίζει την ντουλάπα της με πολύ ακριβές στολές.

“Επέστρεφα σπίτι μου από το πανεπιστήμιο στις 5 το απόγευμα και ξενυχτούσα μέχρι τις 5 το πρωί, για να φτιάξω τα ίδια ρούχα που φοράει εκείνη. Ζούσα με τρεις ώρες ύπνου κάθε μέρα. Μου είχε γίνει εμμονή. Έπρεπε να τελειοποιήσω τα ρούχα. Αν δεν ήταν άψογα, αναστατωνόμουν”. 


Και οι δύο αγωνίζονται για κάτι

Την πρώτη της δημόσια εμφάνισή της ως Khaleesi έγινε τον Μάιο του 2012 στο London Comic. Όλοι της είπαν ότι της έμοιαζε πολύ. Μερικοί, μάλιστα, πίστευαν ότι είναι η Emilia Clarke, η ηθοποιός που υποδύεται την Daenerys.

“Μετά από τόσα χρόνια που με κορόιδευαν, μου φαινόταν σουρεαλιστικό κάποιος να με θαυμάζει και να αποδέχεται ότι είμαι η Daenerys των ανθρώπων. Σχεδόν δεν μπορούσα να πιστέψω τα κομπλιμέντα τους”.

Ύστερα από παράκληση των “οπαδών” της, δημιούργησε μία σελίδα στο Facebook και σχεδόν αμέσως είχε περισσότερους από πέντε χιλιάδες φίλους. Την ίδια στιγμή, δέχθηκε πολλά αιτήματα και από φωτογράφους, που ήθελαν να την φωτογραφίσουν. Τους περισσότερους, όμως, τους απέρριψε, επειδή δεν είχε χρόνο. 


 Τα ρούχα τα φτιάχνει μόνη της και έχει ξοδέψει πολύ χρόνο και χρήμα γι' αυτά

Μετά από την αγάπη του κόσμου, η Lucy ήθελε να φτιάξει περισσότερα κοστούμια. Τα ίδια με αυτά της σειράς. Για κάθε ρούχο χρειαζόταν περίπου ένα μήνα.

Μέχρι σήμερα, έχει δαπανήσει περισσότερα από £1250 για τα φορέματα, ενώ έχει ξοδέψει περίπου £900 σε σαλόνια ομορφιάς και γιατρούς, για να μοιάζει περισσότερο και εμφανισιακά στην Daenerys.

Το αποτέλεσμα είναι να μην έχει χρήματα πια, να μην βγαίνει έξω και να μην μπορεί να αγοράζει κανονικά καθημερινά ρούχα. Επίσης, έχει χαλάσει και την φυσική της ομορφιά. Τα μαλλιά της πέφτουν, μετά τα πολλά ντεκαπάζ. Η κομμώτριά της την συμβούλευσε να τα αφήσει στο φυσικό τους χρώμα, αλλά εκείνη δεν θέλει. 


 Το να γίνεται Daenerys την κάνει να νιώθει ανίκητη. Δεν έχει μετανιώσει για όσα έχει κάνει

Παρ' όλα αυτά, δεν έχει μετανιώσει για τίποτα. “Το να ντύνομαι σαν την Daenerys μου δίνει μία πρωτόγνωρη αυτοπεποίθηση και δύναμη. Με κάνει να νιώθω ανίκητη. Όταν μου στέλνουν αρνητικά σχόλια στο Facebook, δεν υποχωρώ πια, αλλά τους αντιμετωπίζω”.

“Πολλοί από τους φίλους, μάλιστα, απαντούν για να με υπερασπιστούν. Μπορώ να απαντήσω με έναν τρόπο που παλαιότερα δεν είχα. Αισθάνομαι πολύ περήφανη γι' αυτό”.

Τα πράγματα, όμως, έχουν αλλάξει και στην ερωτική ζωή της Lucy. “Συνήθιζα να είμαι πολύ ντροπαλή με τους άνδρες, αλλά τώρα μπορώ να μιλήσω με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Σίγουρα η Daenerys με βοήθησε και σε αυτόν τον τομέα”.

Φυσικά, δεν πρόκειται να σταματήσει να ντύνεται σαν την Khaleesi, αφού αυτό της χαρίζει όλη τη σιγουριά που χρειαζόταν. Μάλιστα, έχει σκεφθεί ήδη για το νυφικό που θα φορέσει, όταν έρθει εκείνη η μέρα. “Για την ημέρα του γάμου μου, θα ήθελα να σχεδιάσω μόνη μου ένα φόρεμα, που σίγουρα θα είναι εμπνευσμένο από το Game of Thrones”.

Τέτοιες ιστορίες, όπως της Lucy, επιβεβαιώνουν τα στατιστικά στοιχεία που θέλουν το Game of Thrones να έχει γίνει μανία σε όλον τον κόσμο. Η μοναδική ανησυχία που προκύπτει, είναι να μην αρχίσουμε να βλέπουμε γύρω μας Red Weddings και ανθρώπους με κεφάλι ανταρόλυκου.



ΠΗΓΗ: pathfinder.gr
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.