To GOT απο τη ματιά ενός φαν!

Στον κόσμο του Μάρτιν με μύησε ένας πολύ καλός μου φίλος, όταν πριν από περίπου ένα χρόνο μου πρότεινε να δω μία πολύ ''πιασάρικη'' σειρά με πολύ βία, πόλεμο, δολοπλοκίες και φαντασία.






Την πρώτη σεζόν την τελείωσα σε μιάμιση μέρα και είχα ξετρελαθεί από τα κουστούμια και γενικά την δουλεία που είχαν κάνει. Απέμενε λίγος καιρός πριν την έναρξη της δεύτερης σεζόν οπότε δεν είχα πρόβλημα αναμονής (όπως έχω τώρα). Αφού άρχισε και τελείωσε και η σεζόν αυτή (γρήγορα ομολογουμένως) εγω είχα ήδη στα χέρια μου τα δύο πρώτα βιβλία.

Η πρώτη σεζόν, ακολουθούσε σε γενικές γραμμές πολύ πιστά το πρώτο τεράστιο ( 920 σελίδες) βιβλίο και κατάφερε να αποδώσει τις λέξεις σχεδόν τέλεια στην μικρή οθόνη. Οι αλλαγές για να ταιριάζει στο σενάριο φυσικά και υπήρχαν ( όπως π.χ. Την σχέση Ρένλυ – Λόρας που στο βιβλίο απλά έπεφταν σποντούλες ενώ η σειρά τους αποτελείωσε, όπως και για τον Τύριον, ενώ στη σειρά είναι σχετικά εμφανίσιμος για νάνος, στο βιβλίο είναι το απόλυτο γερασμένο τέρας).

Η δεύτερη σεζόν άλλαξε περισσότερα πράγματα αλλά και αυτά μέσα σε λογικά πλαίσια. Ο τεράστιος όγκος ονομάτων και πληροφοριών που δίνει μέσα στις σελίδες του ο Μάρτιν – λόγω πίεσης χρόνου – αποφεύχθηκαν (κάτι που κατά την ταπεινή μου άποψη είναι αναπόσπαστο κομμάτι της γραφής του, δηλαδή η ανάλυση των μικρομεσαίων οίκων). 




Η μάχη του Μαυροποτάμου: Σίγουρα ήταν ένα υπερθέαμα για τα τηλεοπτικά πρότυπα των τελευταίων ετών αλλά και πάλι, το βιβλίο την αναπαριστά μέχρι αηδίας! Την κάνει να φαίνεται τόσο αληθινή που πραγματικά ήταν στιγμές που ένιωθα πως είμαι και εγώ στις επάλξεις και ζητωκραύγαζα "Half Man". Επίσης στα βιβλία γίνεται και εκτενής αναφορά στο υποτιθέμενο φάντασμα   του Ρένλυ που εμφανίστηκε σαν τον σωτήρα του King's Landing. 

Αφού τελείωσα και την ανάγνωση των δύο πρώτων βιβλίων και πεινούσα ακόμα για Westeros έπρεπε κάτι να κάνω. Εδώ με έσωσε το ebay όπου αγόρασα μαζί με τον πολύ καλό μου φίλο από ένα σετ με κάρτες ASOIAF και ασχολούμασταν όλο το καλοκαίρι. Μαζί συζητούσαμε καθημερινά τις όποιες ανατροπές θέλουμε να δούμε. 

Κάπου στα τέλη του Ιουλίου έφτασαν και οι δύο τόμοι του τρίτου βιβλίου που είχα παραγγείλει με το κουπόνι που κέρδισα από το site σας – ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ – και τότε για είκοσι μέρες (τόσο μου πήρε να τα τελειώσω) ήμουν συνεχώς σε εγρήγορση. Ειλικρινά, ότι πίστευα πως είναι φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, ο Μάρτιν ήρθε και τα έκανε “όλα π.....α” που λέμε!


Ο Μάρτιν αρνείται να αλλάξει για ακόμη μια φορά γραμμή πλεύσης, καθώς όπως πολλοί έχουν επισημάνει, το ρεσιτάλ θανάτων δεν λέει να σταματήσει. Μερικοί από αυτούς αναμενόμενοι, άλλοι απαρατήρητοι και άλλοι σημαντικοί και συνταρακτικοί για την εξέλιξη του έπους. Η Ντάνυ μου; Ζει και βασιλεύει πέρα στο Essos μαζεύοντας δύναμη για να πετύχει το όνειρο της. Να κατακτήσει αυτό που δικαιωματικά, όπως λέει της ανήκει. 

Ο Σιδηρούν Θρόνος. Βέβαια, αυτό που περιμένω με ανυπομονησία είναι να δω τη συνέχεια της ιστορίας της Άρυα. Αυτό το κοριτσάκι που την ενσαρκώνει έχει φοβερό ταλέντο και από την πρώτη στιγμή τράβηξε την προσοχή μου με τη φυσικότητά της στην οθόνη.

Τρελά πράγματα από τον Μάρτιν, ο οποίος δεν ντρέπομαι να το πω, με έχει εθίσει στην γραφή του. Ειλικρινά δεν μπορώ να διανοηθώ πως μερικοί που δηλώνουν hardcore fans δεν έχουν διαβάσει τα βιβλία. Είναι ψυχαγωγία!


Ελπίζω οι δράκοι της Ντάνυ να μεγαλώσουν γρηγορότερα γιατί αλλιώς ο Μάρτιν δεν θα προλάβει καν να διηγηθεί την ιστορία τους. Ήταν σίγουρα το μεγάλο αουτσάιντερ για τον θρόνο αλλά πλέον θεωρείται φαβορί. Κάτι που με κάνει πολύ διστακτικό για την εξέλιξη του χαρακτήρα της. Φοβάμαι πως αν δεν πεθάνει (δεν θέλει ο Μάρτιν να σβήσει τον Οίκο Ταρκαρυεν), σίγουρα δεν θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει στο Westeros καθώς φαίνεται πολύ προφανής λύση για να είναι αλήθεια. 

Σίγουρα οι Σταρκ δεν θα καταφέρουν να είναι νικητές καθώς δεν πείθουν για βασιλιάδες και εδώ που τα λέμε ποτέ δεν είχαν και σοβαρές αξιώσεις. Ο Ρόμπ το έκανε από εκδίκηση. Θέλουν τον παγωμένο τους Βορρά. Εύχομαι στο τέλος να δικαιωθεί ο Τύριον, καθώς έχει λάβει τόσα πολλά χτυπήματα όπου σίγουρα χρειάζεται μία “Νέμεσηs”. Βέβαια, το να είσαι ο αγαπημένος ήρωας του συγγραφέα και αγαπημένος του κοινού σίγουρα σε καθιστά υποψήφιο θύμα. 

Αν θα έπρεπε να ποντάρω τα λεφτά μου κάπου – αν και είναι πολύ νωρίς καθώς έχω διαβάσει τα πρώτα τρία βιβλία μόνο – θα έλεγα έναν από τους μικρομεσαίους Οίκους όπως αυτός των Τυρέλ ή των Μαρτέλ. Αν και μία υπέροχη ανατροπή θα ήταν να καθίσει τελευταίος ο Μικροδάχτυλος. Είναι τόσο πανούργος που θα μπορούσε άνετα να κάνει τις δολοπλοκίες που χρειάζονται για να κατακτήσει τον Σιδηρούν Θρόνο.

Έγινα κουραστικός έ; Συγγνώμη. Απλά με έχει συνεπάρει ο μαγικός αυτός κόσμος. Περιμένω τα σχόλια, τις παρατηρήσεις και τις σκέψεις σας. ΚΑΛΟ ΚΑΨΙΜΟ!


 ~ cmvag ~

 
Το παραπάνω άρθρο δημιουργήθηκε απο τον φίλο του blog και λάτρη της σειράς, cmvag. Να τον συγχαρούμε για την πολύ ωραία προσπάθεια και τον ευχαριστούμε για τα καλά του λόγια.


 
 


 



 
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.