Daenerys Targaryen!

Η ανάλυση του χαρακτήρα της Dany, που θα διαβάσετε στο σημερινό άρθρο, προέρχεται από την Katie Durham, μια καλλιτέχνη των σπέσιαλ εφέ από το Λούισβιλ, ΚΥ.


«Άρχισα να παρακολουθώ το Game of Thrones μετά το τέλος της πρώτης σεζόν και τη δεύτερη να ξεκινά το τρέχον έτος. Αφού παρακολούθησα την πρώτη σεζόν αποφάσισα ότι θα πρέπει να διαβάσω τα βιβλία που κυριολεκτικά με σαγήνευσαν. Την σειρά την παρακολουθούσα μαγεμένη και είναι πάντα γεμάτη με νέα πράγματα. Επίσης νοιώθω ότι τα βιβλία είναι καλά προσαρμοσμένα στην οθόνη. Τα οπτικά εφέ του HBO είναι καταπληκτικά και συχνά είμαι πολύ ενθουσιασμένη για να δω τι κάνουν με τους χαρακτήρες της σειράς. 


Όταν συναντάμε αρχικά την Daenerys ή "Dany", όπως την αποκαλούν μερικοί, έμοιαζε με ένα δειλό κορίτσι, θύμα εκφοβισμού από τον αδελφό της. Αφού αναγκάστηκε να προχωρήσει σε έναν γάμο με τον Khal Drogo, αρχηγό του Khalisar, η Daenerys γίνεται πλέον Khaleesi. Από τότε που βασικά πωλήθηκε στον Khal Drogo, η οικειότητα τους ήταν σχεδόν άβολο να την παρακολουθείς στην αρχή, αυτή φαίνονταν τόσο αθώα και αυτός τόσο ισχυρός. 

Τελικά, μαθαίνει από την υπηρέτρια της πώς να ευχαριστεί έναν άντρα και το πάθος τους έχει φουντώσει. Στην Daenerys δίνονται σχεδόν ίσα δικαιώματα, με απόφαση του Drogo. Μετά την ανακάλυψη ότι είναι έγκυος με το γιο και διάδοχό του, ο Drogo είναι πρόθυμος να κάνει τα πάντα γι αυτήν.





Ως γαμήλιο δώρο της δόθηκαν απολιθωμένα αυγά δράκου. Της τράβηξαν αμέσως την προσοχή, για την ομορφιά τους και τη θερμότητα που αισθάνθηκε να προέρχεται από αυτά... Όταν παρακολουθούσα την σειρά στην αρχή, έμοιαζε αποφασισμένη να βλάψει τον εαυτό της, κάνοντας μπάνιο, με καυτό νερό ή να βάζει το χέρι της στην φωτιά. Αργότερα μαθαίνουμε όχι μόνο πως οι Targaryens είναι το αίμα του δράκου αλλά ότι είναι και ανθεκτικοί στην φλόγα. Έτσι ο θρύλος συνεχίζεται. Ίσως αυτή δεν είναι τρελή σαν τον πατέρα της, στη σκέψη ότι τα αυγά εκπέμπουν τη δική τους ζεστασιά.


Η Daenerys εξακολουθεί να προσπαθεί να είναι υπάκουα στον Viserys, του προσφέρει κάποια ρούχα των Dothraki και προσπαθεί να είναι φιλόξενη. Εξακολουθεί να της φέρεται απαίσια, μέχρι ο Khal Drogo αποφασίζει να του δώσει "το χρυσό στέμμα". Κυριολεκτικά. Όταν πέθανε ο Viserys, ξέρω ότι πολλοί επευφημούσαν, επειδή ήταν ανυπόφορος, πεινασμένος για δύναμη και σκληρούς τρόπους. 


Η Daenerys συνειδητοποιεί ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να υπάρξει διάδοχος του θρόνου του Westeros, αφού το αίμα του δράκου δεν μπορεί να πάθει κάτι από τη φωτιά. Όταν ο Drogo πεθαίνει, θύμα μιας εκδικητικής Magii, η Daenerys μπαίνει στη νεκρική πυρά, με τα τρία αυγά των δράκων της. Όταν μπήκε στην φωτιά, νόμιζα ότι ήταν νεκρή. Είχε πληγεί από τη θλίψη της και θέλησε να βρεθεί μαζί με τον άντρα της και το παιδί της. Δεν είναι μόνο αλώβητη από την φωτιά αλλά βγαίνει μαζί με τρία μωρά δράκων. Τώρα είναι η Daenerys Stormborn, "Μητέρα των δράκων” και αποφασισμένη να κυβερνήσει ως Βασίλισσα, αναγεννημένη όπως ο φοίνικας αναδύεται από την τέφρα.




Μετά τον θάνατο του Drogo, η Daenerys αρνείται να πάει εκεί όπου οι Dothraki στέλνουν τις συζύγους των νεκρών Khals, καθώς αυτή είναι η νόμιμη κυβερνήτης του Westeros. Ένα τους ακολούθους της, είναι ο Jorah Mormont, ο γιος του Άρχοντα Διοικητή της Νυχτερινής Περίπολου. Όντας από το Westeros, ο Jorah είναι προστάτης και διερμηνέα της στην αρχή της σχέσης τους. 


Γίνεται ιππότης της και ο πιο κοντινός της σύμβουλος. Ως άτομο εξόριστο από το Westeros κι εκείνη, νομίζω ότι ήταν λίγο πιο πρόθυμη να τον αποδεχθεί, χωρίς να εξετάσει γιατί ήταν εκεί. Υπάρχει μια σκοτεινή πλευρά του που η Daenerys δεν γνωρίζει. Η πανοπλία του έχει αμαυρωθεί και εξορίστηκε από Westeros για την προδοσία στους Baratheons υπέρ των Targaryens. Για να εξιλεωθεί, είναι ένας κατάσκοπος του Varys. Μετά από μια απόπειρα δολοφονίας της από έναν έμπορο, γίνεται παρανοϊκή στην σκέψη πως κάποιο άγνωστο πρόσωπο θέλει τον θάνατό της.


Με την διάλυση του Khalisar της, μόνο μερικοί έμειναν πίσω, συμπεριλαμβανομένων αυτών που είχαν ορκιστεί στο αίμα του Drogo. Αποφασίζει να κατευθυνθεί στη Red Waste, για να ξεφύγει από αυτούς που θα μπορούσαν να την βλάψουν. Είχε ήδη επιζήσει από απόπειρες δολοφονίας και περπατώντας μέσα από τις φλόγες, τι θα ήταν μια μικρή έρημος γι αυτήν; Είναι σωστή αυτή η απόφαση; Μπορούμε να δούμε ότι υπάρχει μια εσωτερική πάλη που αντιμετωπίζει η Daenerys καθώς προσπαθεί να λάβει αποφάσεις για να προστατεύσει τους ανθρώπους της. Τι είδους βασίλισσα θα είναι η Daenerys; Κάποια που θέλει να διεκδικήσει εκ νέου το νόμιμο θρόνο, με φωτιά και αίμα; Ο χρόνος θα δείξει;




Περνώντας την Red Waste, όχι μόνο πήγε προς την λάθος κατεύθυνση, αλλά έφτασε σε ένα μέρος που θα προσπαθούσαν να της κλέψουν τους δράκους. Όταν φτάνουν μπροστά στις πύλες της Qarth και στους ηγέτες της, τους Δεκατρείς όπως αποκαλούνται, προσπαθούν να τη διώξουν. Δείχνει στους ηγέτες την φλογερή της φύση προσπαθώντας να την αποδεχτούν στην πόλη. Ο Xaro Xhoan Daxos σκέφτεται ότι μπορεί να την δελεάσει με πλούτη, εγγυάται γι 'αυτήν ώστε να μπορέσει να γίνει δεκτή με το Khalisar της στην πόλη, για να μείνει στο σπίτι του. Θα έπρεπε να έχει συνειδητοποιήσει ότι αυτή η γυναίκα δεν θέλει πλούτη, αλλά δύναμη. 



Ο Jorah ανακοινώνει τα μονομερώς αισθήματα της αγάπης του για την Daenerys, που την φέρνει σε σύγχυση και δυσάρεστη θέση. Τα αισθήματα της είναι πλατωνικά, είναι περισσότερο μια πατρική φιγούρα για την ίδια. Αργότερα συναντά τον μάγο Pyat Pree, που κλέβει τους δράκους και τις δυνάμεις της στον Οίκο των Αθανάτων. Μέσα από ένα περίεργο «όνειρο», βλέπει ότι θα την προδώσουν τρεις φορές: Μία φορά για την αγάπη, μια για χρυσό και μια για το αίμα. Χωρίς να είναι σε θέση για απαντήσεις, βρίσκει τους δράκους της, οι οποίοι καταφέρνουν με τις φλόγες τους να την βγάλουν μέσα από τον Οίκο.


Μετά την επιστροφή της στο σπίτι του Xaro Xhoan Daxos και την εύρεση μιας από τις «πιστές» της υπηκόους στο κρεβάτι του, μαίνεται η οργή της, όπως η φωτιά μέσα της και τους κλειδώνει στο χρηματοκιβώτιό του. Ο δρόμος προς το Westeros είναι μακρύς και ύπουλος για την Khaleesi Daenerys Stormborn του οίκου των Targaryen, τη μητέρα των δράκων, τη νόμιμη Βασίλισσα του Westeros.



Υπάρχουν μερικές ερωτήσεις που αφέθηκαν αναπάντητες για την Daenerys. Ποιος θα την προδώσει; Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που διατηρεί στενούς δεσμούς πια. Αυτό σημαίνει ότι εκείνοι που βρίσκονται πλησιέστερα της πρόκειται να την προδώσουν ή υπάρχουν νέοι άνθρωποι που θα συναντήσει και θα την προδώσουν; Ποιον μπορεί να εμπιστευθεί, όταν ξέρει ότι πρόκειται να προδοθεί; Δυστυχώς, μας μένει να κάνουμε μόνο εικασίες. Υπάρχουν πράγματα που χρειάζεται για να φτάσει στο Westeros: ένα πλοίο κι έναν στρατό.

Πόσες ελπίδες έχει στο Game of Thrones; Κανείς άλλος δεν έχει δράκους, έτσι τοποθετείται σε μια αρκετά υψηλή θέση στον κατάλογο των πιθανών ηγεμόνων. Ειδικά όταν προέρχεται από έναν Οίκο του οποίου το σύνθημα είναι: Φωτιά και Αίμα. Έχει αποδειχθεί ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα κορίτσι μπορεί να μετατραπεί σε μια άγρια ​​γυναίκα, πρόθυμο να πεθάνει για να προστατεύσει ό, τι είναι δικό της. Η δύναμή της πηγάζει από μέσα της, όχι από φθόνο ή απληστία. Έχει εκ γενετής δικαίωμα στο θρόνο. Ελπίζω μόνο ότι θα ζήσει για να κυβερνήσει από εκεί.

By Dimi
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.