Διακοπές στο Westeros!!!


Διακοπές στο Westeros
5 επικές τοποθεσίες γυρισμάτων του  
Game of Thrones!!!









Εικόνες από εκπληκτικές τοποθεσίες, καταπράσινα λιβάδια, φανταστική αρχιτεκτονική, πανέμορφα χιονισμένα βουνά - το καστ της σειράς Game of Thrones έχει πάει σε μεγάλα ύψη (κυριολεκτικά) για να κινηματογραφήσει μια επική τηλεοπτική σειρά σε ορισμένες από τις πιο όμορφες τοποθεσίες του κόσμου.

Εκτός από τα σκάνδαλα και το μεσαιωνικό οικογενειακό δράμα που έχει εθίσει εμάς τους θεατές του GΟT, ας το παραδεχτούμε - κάθε επεισόδιο είναι απόλαυση για τα μάτια (και δεν μιλάμε μόνο για τους ηθοποιούς). Για τον καθένα το Westeros είναι ένα όνειρο. Αυτή είναι λοιπόν κάποια χρήση γραφικών και green screens??? Σκεφτείτε ξανά.

Αν και στο GOT χρησιμοποιούν περιστασιακά CGI με ενισχυτή μέχρι μια σκηνή, ως επί το πλείστον κάθε πλάνο τοπίου και κάστρου είναι γυρισμένο επί τόπου στην Ευρώπη και στην δεύτερη σεζόν σε αντίξοες συνθήκες όπως της Ισλανδίας.

Οπότε σχεδιάστε το επόμενο ταξίδι σας γύρω από αυτά τα πανέμορφα μέρη και ζήστε τις δικές σας Game of Thrones φαντασιώσεις !


Northern Ireland - Βόρεια Ιρλανδία


Το Game of Thrones έκανε στη Βόρεια Ιρλανδία ότι ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών στη Νέα Ζηλανδία - και οι τουρίστες συρρέουν!!!

Αν και μερικές σκηνές γυρίστηκαν στο κάστρο Doune της Σκωτίας για να στηθεί το Winterfell, τα περισσότερα από τα γυρίσματα για την πρώτη σεζόν του GOT έγινε σε διάφορες τοποθεσίες γύρω από Μπέλφαστ, Βόρεια Ιρλανδία, η οποία προέβλεπε ένα ακόμα καλύτερο σκηνικό για το Winterfell. Τα πιο γνωστά ορόσημα της επαρχίας χρησιμοποιήθηκαν για να φέρουν στη ζωή το Westeros κι έτσι δεν χρειάστηκαν να γίνουν πολλά για αυτή την μεταμόρφωση. Εντάξει, ίσως λίγο.


Θυμάστε την άφιξη του βασιλιά Robert στις πύλες του Winterfell; Αυτό γυρίστηκε στο κτήμα Castle Ward. Χτισμένο στη δεκαετία του 1760, έγινε το τέλειο σκηνικό για να αντιπροσωπεύσει το προπύργιο του Οίκου των Stark καθώς και την κατασκήνωση του στρατού των Lannister και του Robb Stark στο επεισόδιο 8.


Ίσως από τις πιο όμορφες και μοναδικές τοποθεσίες, όχι μόνο στη Βόρεια Ιρλανδία αλλά στον κόσμο, είναι το  Giants Causeway που βρίσκεται στην κομητεία Antrim. Κρίθηκε από την  UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, το  Giant Causeway με τους δραματικούς γκρεμούς και τα άγρια τοπία χρησιμοποιήθηκαν ως μέρη της Θάλασσας των Dothraki.


Το κάστ του GOT πραγματικά εκμεταλλεύτηκε τα πλεονεκτήματα των καταπράσινων πλαγιών και τα γηραιά δάση για να γυρίσει κι άλλες σκηνές στην κομητεία Antrim, συμπεριλαμβανομένης της εκτέλεσης του Gared του προδότη από τον Ned Stark και την σκηνή όπου βρίσκουν τους ανταρόλυκους. 

  
Malta – Μάλτα


Διασχίζοντας την θάλασσα της Βόρειας Ιρλανδίας θα καταλήξει σε μια κρίσιμη τοποθεσία των γυρισμάτων του GOT, την Μάλτα! Εκεί όπου ένα που μεγάλο μέρος του King’s Landing και ένα μέρος "πέρα από τη στενή θάλασσα" γυρίστηκε η πρώτη σεζόν.

Πολλά από τα παλιά οχυρά, τις αυλές και τους κήπους σκορπισμένα στις πόλεις της Μάλτας έχουν διατηρήσει το μεγαλείο τους, το οποίο βοήθησε στην παραγωγή βασικών σκηνές. Το Fort Manoel χρησιμοποιήθηκε στο επεισόδιο 9 ("Baelor"), όταν ο Ned Stark ομολογεί και παίρνει την τιμωρία του, ενώ οι σπιράλ κολόνες του Fort Ricasoli χρησιμοποιήθηκαν για της πύλες του Red Keep. Οι πολυσύχναστοι δρόμοι της πόλης του King’s Landing ελήφθησαν στην παλιά πρωτεύουσα της Μάλτας Medina, ιδανική για τα στενά σοκάκια και τα μεσαιωνικά τείχη.


Αν και η Μάλτα είναι συνήθως γνωστή ως μια ρομαντική Μεσογειακή απόδραση, η σκηνή του γάμου μεταξύ των Khal Drogo και Daenerys στο πρώτο επεισόδιο μετά βίας χαρακτηρίζεται ως παράδεισος για μήνα του μέλιτος. Ακόμα, η εκπληκτική θέα από την Αψίδα Dwejra, την αδελφή νήσο της Μάλτας, Gozo, παρατάσσεται αρμονικά με τις βάρβαρες τελετές της φυλής των Dothraki.



Ouarzazate, Morroco – Μαρόκο  


Το GOT έκανε μια σύντομη επίσκεψη στο Μαρόκο μόνο για να γυρίσουν τις σκηνές που αφορούν τους Daenerys και Viserys Targaryen στο Pentos, ακριβώς πριν την πρώτη συνάντηση της Daenerys και του Khal Drogo. Άξιζε και με το παραπάνω τα γυρίσματα της μίας εβδομάδας απλώς για να συμπεριλάβουν την πιο ειρηνική κουλτούρα ενός εκ των Ελεύθερων Πόλεων.


Croatia – Κροατία 


Για την δεύτερη σεζόν, η Μάλτας απορρίφθηκε για το Ντουμπρόβνικ της Κροατίας – το «νέο» King’s Landing. Ήταν μια εύκολη αντικατάσταση καθώς τα ρωμαϊκά ερείπια της, οι βραχώδεις όρμοι και η αστραφτερή θάλασσα φέρνουν το King’s Landing στην ζωή.
Μια ανάσα μακριά από το Ντουμπρόβνικ είναι το νησί Lokrum, όπου γυρίστηκαν οι σκηνές για τον νέο κόσμο των Qarth (που εισήχθη στη δεύτερη σεζόν). Προσβλέπουν σε μια πιο πολύχρωμη όαση μιας πόλης με πλούσιους σοφιστικέ ανθρώπους.


Iceland - Ισλανδία


Ενδεχομένως μια από τις επικότερες τοποθεσίες για γυρίσματα στην γη, η Ισλανδία, αποτελεί τέλεια απεικόνιση των σκληρών συνθηκών και του χιονισμένου μακρινού ταξιδιού της Νυχτερινής Περιπολίας στην δεύτερη σεζόν. Ο «αγώνας» που θα δείτε στην σειρά με θερμοκρασίες που φθάνουν τους -20 ή -30 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς ανέμους και καταιγίδες τοποθετούν το καστ στην ίδια δοκιμασία με τον  Snow.
Είναι τόσο «αυθεντικό» όσο παίρνει!!!


Ευχαριστούμε για το πολύ καλό θέμα την φίλη μας και fan της σειράς Dimi... 
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.