The Dire Wolf

Ποιός θέλει τον δικό του Dire wolf ?












Στην αρχή της πρώτης σεζόν του Game Of Thrones είδαμε τους Stark να βρίσκουν μια τρομερή νεκρή λύκαινα και τα έξι της κουτάβια.


 Μιας και ο Dire wolf είναι το έμβλημα τους τα πέντε νόμιμα παιδιά παίρνουν από ένα κουτάβι ενώ λίγο αργότερα ο νόθος γιός Jon Snow ανακαλύπτει το μικροκαμωμένο έκτο λευκό κουτάβι, το οποίο και κρατάει!!!


Ο Dire wolf είναι ένα εξαφανισμένο είδος λύκου (εξαφανίστηκε περίπου 10.000 χρόνια πριν), που κυριάρχησε στα νότια της Βόρειας Αμερικής, στην Κεντρική Αμερική και στα βόρεια και δυτικά της Νότιας Αμερικής. Σε αντίθεση με τον Γκρίζο Λύκο και άλλα είδη της Βόρειας Αμερικής που έχουν ευρωπαϊκούς προγόνους, πιστεύεται ότι ο Dire Wolf εξελίχθηκε στο δυτικό ημισφαίριο, μαζί με το κογιότ. 

Θεωρείται ότι ο λύκος ήταν πολύ μεγαλύτερος από τους σημερινούς (περίπου πέντε μέτρα μήκος και ζύγιζε περίπου 240 κιλά) και λόγω του μεγάλου εγκεφάλου του πιστεύουν πως ήταν εξυπνότερος. 


Στο Game of Thrones οι λύκοι είναι στην πραγματικότητα σκυλιά ράτσας Northern Inuit. Η ράτσα αυτή δημιουργήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο τη δεκαετία του 1980 και έγινε επίσημη το 1998. Τα Inuit είναι εξαιρετικά φιλικά, έχουν πολύ καλή όσφρηση και είναι επίσης γνωστά για της αντοχή τους. Παρά τις επιδόσεις τους στην σειρά ως ατρόμητοι λύκοι , τα Inuit συνήθως δεν κάνουν για φύλακες, ούτε είναι επιθετικά και τις πιο πολλές φορές υποχωρούν στις προκλήσεις. Δένονται πάρα πολύ με την αγέλη και επιδίδονται σε αγχωτικές συμπεριφορές όταν μένουν μόνα. 


Στην σειρά ο Rob ονόμασε το δικό του Grey Wind. Η Sansa το δικό της Lady (Η Sophie Turner, που παίζει στην σειρά της Sansa, υιοθέτησε την Lady όταν τελείωσε ο ρόλος της στην σειρά). Η Arya ονόμασε το δικό της Nymeria, το όνομα μιας πολεμίστριας πριγκίπισσας, ο Bran ονόμασε τον δικό του λύκο Summer όταν ξύπνησε από το κόμμα. Ο Rickon έβγαλε τον δικό του Shaggydog και τέλος ο Jon Snow ο οποίος πήρε και το μοναδικό αλμπίνο , το ονόμασε Ghost.




 Για όσους τα γλυκοκοιτάζεται μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ








Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.