Ο Βορράς - The North




Ο Βορράς διοικείται από τον Οίκο του Stark, από το κάστρο του Winterfell. Όλα τα μπάσταρδα παιδιά του Βορρά παίρνουν το επίθετο Snow.

Αν και ο Βορράς είναι η μεγαλύτερη περιοχή του Westeros είναι και η πιο αραιοκατοικημένη λόγω της διάρκειας του Χειμώνα και των μεγάλων αποστάσεων μεταξύ των πόλεων. Στο Βορρά υπάρχει και το Τοίχος το οποίο διοικείται από την Νυχτερινή Φρουρά η οποία αν και θεωρητικά είναι ανεξάρτητη έχει δυνατούς δεσμούς με το Βορρά. Σύμφωνα με τα βιβλία οι Βόρειοι πιστεύουν στους αρχαίους θεούς του δάσους ενώ τα τελευταία χρόνια οι νέοι θεοί του Andals έχουν αρχίσει να καταφθάνουν στο Βορρά.

Με πολύ λίγες εξαιρέσεις οι πολεμιστές του Βορρά δεν γίνονται ιππότες επειδή αρνούνται να ακολουθήσουν ιερές εντολές. Αν και κάποιοι από τους κατοίκους του Βορρά ζουν σαν άγριοι πολεμιστές σε φυλές όσο μένουν πιστοί στο Winterfell τους επιτρέπονται οι δικές τους παραδώσεις και ο τρόπος ζωής τους. Τα σύνορα του Βορρά είναι το Τοίχος που οδηγεί στο βορειότερο τμήμα του Westeros, ανατολικά και δυτικά έχει θάλασσα με τα νησιά Skagos και Bear Island να βρίσκονται πολύ κοντά. Στα νότια το τρίγωνο που σχηματίζουν τα υψίπεδα με τα έλη το κάνει φυσικό σύνορο που πολύ δύσκολα μπορεί να το διασχίσει κάποιος. Η περιοχή λέγεται The Neck και κατοικείται από τους Crannogmen οι οποίοι ανήκουν στον Οίκο Reed της Φρουράς Greywatch.



Το Skagos είναι ένα μεγάλο νησί στο Κόλπο της Φώκιας (Bay of Seals) και αν και θεωρητικά ανήκει στο Βορρά, ταγμένο υπέρ του Winterfell, έχει πολύ μικρή επαφή με την στεριά και πρακτικά είναι αυτοδιοίκητο. Το όνομα Skagos σημαίνει πέτρα στην αρχαία γλώσσα, την γλώσσα των Πρώτων Ανθρώπων, ενώ κυκλοφορεί ο μύθος ότι στο Skagos ζουν μονόκεροι.









 


 


Ο Βορράς καλύπτει την περιοχή του Westeros που βρίσκεται βόρεια από το Neck και νότια του Τοίχους. Είναι η πιο βόρεια περιοχή των Επτά Βασιλείων, την οποία εξουσιάζει ο Οίκος Stark εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Γεωγραφία


Ο Βορράς έχει έκταση όση και τα υπόλοιπα έξι βασίλεια μαζί, αλλά είναι αραιοκατοικημένος, με αχανείς εξοχικές εκτάσεις πευκόφυτων λόφων και χιονοσκέπαστων βουνών. Το κλίμα του είναι ψυχρό και σκληρό τους Χειμώνες και περιστασιακά χιονίζει ακόμα και τα Καλοκαίρια. Συνορεύει στα βόρεια με το Τοίχος και τις εκτάσεις της Night’s Watch, και στον νότο με το Neck, ένα μικρό τρίγωνο βάλτων, με στενά περάσματα και κακοτράχαλο έδαφος που το μετατρέπουν σε ένα φυσικό σύνορο. Από εκεί οι Βασιλιάδες του Βορρά ξεκίνησαν αναρίθμητες εισβολές προς τα νότια, μέχρι την ενοποίηση των Targaryen. Δύο σημαντικές πόλεις στολίζουν την περιοχή, η White Knife που οδηγεί στο γεμάτο δραστηριότητα λιμάνι του White Harbour, και η Last River που οδηγεί στο Last Hearth.


Ο λαός


Η καταγωγή των Πρώτων Ανθρώπων είναι έκδηλη στον Βορρά και ενώνει τους οίκους των ευγενών μεταξύ τους. Οι ‘βόρειοι’, όπως είναι γνωστοί, είναι μια ράτσα που διακρίνεται για την ευθύτητα και την αντοχή της, η οποία λατρεύουν την άνεση της ζεστασιάς και απεχθάνονται τους ‘μαλθακούς’ νότιους. Οι περισσότεροι κάτοικοι εξακολουθούν να λατρεύουν τους Παλιούς Θεούς και τα δέντρα τους και δείχνουν ελάχιστο ενδιαφέρον για τους νέους θεούς, με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως ο Οίκος Manderly από το White Harbour, που ασπάζεται την πίστη στους Επτά. Ως αποτέλεσμα, οι περισσότεροι βόρειοι δεν μπορούν να γίνουν ιππότες, εξαιτίας της θρησκευτικής πτυχής της ιπποσύνης.


Μερικοί βόρειοι ζουν σε απομονωμένες, απόμακρες περιοχές όπου λειτουργούν περισσότερο ως φατρίες και ως φυλές βάρβαρων πολεμιστών. Όμως, ακόμα και αυτοί οι απόμακροι άνθρωποι είναι υποτακτικοί των Stark, αλλά επιτρέπεται να διατηρούν τον τρόπο ζωής και τις παραδόσεις τους για όσο διάστημα παραμένουν πιστοί στο Winterfell. Τέτοιες είναι οι ορεινές φατρίες των κατοίκων του Skagos



Κάστρα του Βορρά


- Winterfell, Η περιοχή του Οίκου Stark, του κυρίαρχου Οίκου του Βορρά.

- Bear Island, Η περιοχή του Οίκου Mormont.

- Castle Cerwyn, Η περιοχή του Οίκου Cerwyn.

- Deepwood Motte, Η περιοχή του Οίκου Glover.

- The Dreadfort, Η περιοχή του Οίκου Bolton.

- Greywater Watch, t Η περιοχή του Οίκου Reed, ο νοτιότερος Οίκος που ακολουθεί τον Winterfell.

- Hornwood, Η περιοχή του Οίκου Hornwood.

- Karhold, Η περιοχή του Οίκου Karstark.

- The Last Hearth, Η περιοχή του Οίκου Umber.

- Torrhen's Square, Η περιοχή του Οίκου Tallhart.

- White Harbor, Η περιοχή του Οίκου Manderly, Η μεγάλη πόλη-λιμάνι του Βορρά.

 ΠΗΓΗ: anubis.gr greektvsubs.gr 
blackys88b
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.