Ο κόσμος του Game of Thrones

Το Game of thrones εκτός από πάρα πολλούς χαρακτήρες έχει και μπόλικες τοποθεσίες, αρκετές από τις οποίες πιθανότατα θα γνωρίσουμε σε επόμενες σεζόν.
Ακούμε στη σειρά Βορρά και Νότο αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα από αυτά. Από τη Γη των Βασιλιάδων, στις Ελεύθερες πόλεις και από τα Σιδερένια Νησιά μέχρι τα Βουνά του Φεγγαριού, ο κόσμος του Game of thrones είναι γεμάτος από μαγευτικές τοποθεσίες που είτε έχουν πάντοτε χειμώνα ή είναι πάντοτε ηλιόλουστες. Οι πιο σημαντικές ήπειροι στο κόσμο του Game of thrones είναι το Westeros και η Essos και παρακάτω θα γίνει μια εκτενής ανάλυση και των δυο ενώ θα δοθούν και λίγες πληροφορίες για την άγνωστη ήπειρο Sothoros και τα Summer Islands.





                                                                         
Westeros


Το Westeros έχει στα δυτικά του την Sunset Sea, στο νότο την Summer Sea, στην ανατολή τις Narrow Sea και Shivering Sea ενώ στα βόρεια αν και ακόμα είναι αχαρτογράφητο πιστεύεται ότι φτάνει μέχρι τον Βόρειο Πόλο. Το Westeros διαφέρει από μέρος σε μέρος γεωγραφικά με ποταμούς, έλη, βουνά και κόλπους. Πιο γνωστές οροσειρές είναι τα Βουνά του Φεγγαριού στη Κοιλάδα του Arryn, τα Κόκκινα Βουνά στη περιοχή Dorne και τα Frostfangs στο Βορρά. Από τους ποταμούς πιο γνωστοί είναι ο River Trident με τους πολλούς παραποτάμους, ο Blackwater Rush που ρέει μέσα στις κοιλάδες του Westeros, ο White Knife, ο Mander και ο Greenblood.



Το κλίμα ποικίλλει από ακραίους καύσωνες σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Στο Βορρά χιονίζει συνεχώς ενώ πέρα από το Τοίχο οι θερμοκρασίες είναι ακόμα χαμηλότερες και πιο εχθρικές. Σύμφωνα με την παράδοση η μεγάλη διάρκεια των εποχών οφείλεται σε ένα μυθικό γεγονός το οποίο συνέβηκε πριν από 8000 χρόνια, τη Μακριά Νύχτα (Long Night) κατά την οποία οι White Walkers σε μια νύχτα που διήρκησε για χρόνια εισέβαλαν στο Westeros, αυτός ήταν και ο λόγος που κτίστηκε το Τοίχος. Η περιοχή Dorne είναι η μοναδική που διαθέτει έρημους σε όλο το Westeros ενώ τα πιο διάσημα νησιά που περικυκλώνουν την ήπειρο είναι το Bear Island, το Skagos, τα Σιδερένια Νησιά, το Tarth, το Dragonstone και το The Arbor.


Στα ανατολικά του Westeros υπάρχει ακόμη μία ήπειρος η Essos η οποία συνορεύει μέσω της Στενής Θάλασσας και της αλυσίδας νησιών Stepstones με το Westeros. Σύμφωνα με το μύθο τα νησιά Stepstones είναι απομεινάρια μιας φυσικής γέφυρας που ένωνε το Westeros με την Essos και καταστράφηκε από κατακλυσμό πριν από 10 000 χρόνια. Άλλες περιοχές που υπάρχουν είναι τα Summer Islands που βρίσκονται στα νότια της ηπείρου, μια ανεξερεύνητη ήπειρος η οποία βρίσκεται στα νοτιοανατολικά και λέγεται Sothoros ενώ στα ανατολικά του Βόρειου Westeros βρίσκεται ένα νησί το οποίο κατοικείται από εμπόρους και φαλαινοθήρες, το Ibben, και έχει συχνές επαφές με το Westeros και με τις Ελεύθερες Πόλεις στην ήπειρο Essos.



Στο παρακάτω χάρτη οι περιοχές χωρίζονται ανά χρώματα. Ο Βορράς είναι με γκρίζο, η κοιλάδα του Arryn με μπλε, τα Westerlands με κόκκινο, τα Σιδερένια Νησιά με κίτρινο, η περιοχή The Reach με πράσινο, τα Crownlands με ροζ, τα Stormlands με καφέ, η περιοχή Dorne λιλά ενώ η περιοχή πίσω από το Τοίχος με μαύρο.



Η περιοχή των Επτά Βασιλείων χωρίζεται σε 9 περιοχές. Από αυτές οι επτά ήταν ανεξάρτητα βασίλεια πριν από την κυριαρχία των Targaryen ενώ κάθε περιοχή διοικείται από ένα μεγάλο οίκο ο οποίος υπακούει στο Βασιλιά και στο Σιδερένιο Θρόνο. Παρακάτω η ανάλυση των περιοχών

 





                                                                           Essos

H Essos είναι η μεγαλύτερη από τις τρεις ηπείρους στο κόσμο. Βρίσκεται ανατολικά του Westeros και βόρεια του Sothoros και επεκτείνεται από την Shivering Sea στη Summer Sea και από τη Στενή Θάλασσα στη Jade Sea. Στο Essos κατοικούν άνθρωποι διαφόρων εθνικοτήτων και έχει ποικίλη γεωγραφία.




Η ονομασία Essos δεν είναι και τόσο γνωστή στο Westeros όπου συνήθως την αποκαλούν Πέρα από τη Στενή Θάλασσα ή Η ανατολική ήπειρος ή απλά Ανατολή. Κάποιες φόρες αποκαλείται και ως Free Cities ή Dothraki Sea, τις δυο πιο γνώστες περιοχές της ηπείρου. Στην πιο ανατολική περιοχή περά από την Jade Sea βρίσκονται οι πόλεις Asshai, Yi Ti και η μυστηριώδης περιοχή που λέγεται Shadow Lands.

Σε αντίθεση με το Westeros, το Essos έχει πολύ λίγους χειμώνες με τα νότια της περιοχής να είναι πολύ ζεστά και ξηρά. Στη μέση της ηπείρου βρίσκεται η Dothraki Sea ενώ στα Ανατολικά βρίσκεται η περιοχή Red Lands στην οποία τίποτα δεν μπορεί να ανθίσει. Πέρα από τα Red Lands βρίσκεται η πόλη Qarth η οποία φτάνει στις ακτές τις Jade Sea.




                                                                  Sothoros ή Sothoryos

Είναι η τρίτη γνωστή ήπειρος στο κόσμο και βρίσκεται νότια της Essos στην Summer Sea. Η Sothoros είναι μεγάλη ήπειρος περίπου στο μέγεθος της Αφρικής γεμάτη από ζούγκλες ενώ είναι κυρίως ανεξερεύνητη. Το μόνο μέρος της ηπείρου που έχει χαρτογραφηθεί είναι το βόρειο με τα ερείπια των πόλεων Zammetar και Yeen να είναι γνωστά αν και δεν υπάρχουν πληροφορίες για αυτές τις πόλεις. Στα βόρεια της ηπείρου υπάρχουν πολλά νησιά όπως τα Isle of Tears, Isle of Toads, Ax Isle, Naath Isle και τα Basilisk Isles. H Sothoros είναι γνωστή για τα μοναδικά της ζώα τα οποία ζουν στις ζούγκλες.




                                                               Summer Islands

Τα Summer Islands βρίσκονται στη Summer Sea νότια του Westeros και είναι ανεξάρτητο κράτος. Πρωτεύουσα του είναι η πόλη-λιμάνι Tall Trees Town. Οι κάτοικοι του νησιού είναι μελαμψοί και μιλούν τη δική τους γλώσσα. Η ερωτική πράξη θεωρείται πολύ σημαντική και ιερή ικανότητα και η πορνεία είναι σεβαστό επάγγελμα που ασκείτε από τις γυναίκες της υψηλής τάξης.





Οι περισσότεροι από τους κατοίκους είναι πολύ καλοί στην τοξοβολία και ειδικεύονται σε τόξα για μεγάλες αποστάσεις τα οποία χρησιμοποιούν στα εμπορικά πλοία για να αμύνονται από πειρατές. Τα νησιά είναι διάσημα για το δέντρο goldenheart, το οποίο έχει χρυσό κορμό και για το γλυκό κρασί από κεχριμπάρι.





ΠΗΓΗ:  greektvsubs.gr
BY blackys88b

Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.