Σιδερένια Νησιά (Iron Islands)





Τα Σιδερένια Νησιά είναι η πιο μικρή και η πιο λίγο δημοφιλής περιοχή του Westeros η οποία αποτελείται από επτά νησιά, τα Blacktyde, Great Wyk, Harlaw, Orkmont, Pyke και Saltcliffe. Κυρίαρχος οίκος είναι ο Οίκος Greyjoy ο οποίος βρίσκεται στο Pyke.

Φημίζονται για τις ασυναγώνιστες ναυτικές τους ικανότητες κάτι που τους κάνει σημαντικούς συμμάχους. Τα μπάσταρδα παιδιά των Σιδερένιων Νησιών παίρνουν το επίθετο Pyke.

H θρησκείες Πίστη των Επτά και Αρχαίοι Θεοί δεν έχουν μεγάλο αριθμό πιστών αφού οι περισσότεροι πιστεύουν στο τοπικό θεό Drowned God (Πνιγμένος Θεός). Οικονομικά είναι και η πιο φτωχή περιοχή αφού το έδαφος δεν είναι εύφορο για γεωργία ενώ και τα βουνά της περιοχής εκτός από σίδερο δεν παράγουν κάποιο άλλο υλικό κάτι που κάνει δύσκολη τη ζωή στα νησιά.










Τα Iron Islands είναι μία από τις σημαντικότερες περιοχές των Επτά βασιλείων. Είναι τοποθετημένα στη δυτική ακτή του Westeros, στο Ironman’s Bay. Παλαιότερα αποτελούσαν ένα αυτόνομο βασίλειο με το ίδιο όνομα, μέχρι τον Πόλεμο των Κατακτήσεων. Τώρα εξουσιάζονται από τον Οίκο Greyjoy με έδρα το κάστρο Pyke.
Γεωγραφία

Τα Iron Islands απαρτίζονται από επτά νησιά στη δυτική ακτή του Westeros, στο Ironman’s Bay. Βρίσκονται δυτικά του ποταμού Trident και του Neck, και βορειοδυτικά των Westernlands. Τα νησιά ονομάζονται Pyke, Great Wyk, Old Wyk, Harlaw, Saltcliffe, Blacktyde και Orkmont. Η θάλασσα κρύβει πολλά βράχια και μαστίζεται από θύελλες. Προσφέρει ελάχιστα ασφαλή λιμάνια και συχνά προκαλεί καταστροφές στα νησιά με την απερίγραπτη μανία της. Το Pyke είχε παλαιότερα μια προέκταση γης που χωνόταν σαν ξίφος στη θάλασσα, όμως αυτό το κομμάτι του συντρίφτηκε εδώ και καιρό, δημιουργώντας στην ουσία τρία ξεχωριστά νησιά.

Ο λαός

Οι κάτοικοι των νησιών αυτών είναι γνωστοί στο Westeros με το προσωνύμιο Ironmen, ενώ μεταξύ τους αποκαλούνται Ironborn. Οι Ironmen είναι άνθρωποι της θάλασσας και η ναυτική τους γνώση δεν συγκρίνεται. Θεωρούνται ανεξάρτητοι άνθρωποι, γεμάτοι ζωντάνια και κάποιες φορές βαναυσότητα. Ζουν σε μια σκληρή περιοχή και δεν τρέφουν καμία συμπάθεια για την ενδοχώρα και τις ανέσεις της. Η πίστη στους Επτά βρίσκει ελάχιστη απήχηση στους Ironmen, οι οποίοι λατρεύουν τον Πνιγμένο Θεό.

Κάστρα των Σιδερένιων Νησιών

- Pyke, το νησί του Οίκου Greyjoy, της κυρίαρχης οικογένειας της περιοχής

- Ten Towers, η περιοχή του Οίκου Harlaw και η πιο διακεκριμένη περιοχή για μάθηση στα Νησιά.





ΠΗΓΗ:  anubis.gr greektvsubs.gr 
blackys88b

Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.