Spoilers για την επική σκηνή του Jon στο Βορρά (1ο μέρος)



Προσοχή καθώς το κείμενο που ακολουθεί περιέχει spoilers για την 7η Σεζόν του Game of Thrones.

      Μιας και τα γυρίσματα στην Ισλανδία ξεκίνησαν και φαίνεται να συνδέονται με την μεγάλη σκηνή του Jon πέρα από το τείχος, είναι καιρός να δούμε την διαρροή (leak) που έγινε στο reddit τις προηγούμενες ημέρες.

       Πριν οτιδήποτε άλλο πρέπει να πούμε ότι όλα τα spoilers που έχουμε μέχρι στιγμής γι΄αυτή τη σκηνή δείχνουν ότι θα είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές σε όλη την ιστορία της σειράς. Γυρίσματα για την συγκεκριμένη σκηνή  έχουν ήδη γίνει στο Belfast και συνεχίζονται αυτή τη στιγμή σε δεύτερη χώρα, την Ισλανδία.

Θα χρησιμοποιηθούν οπτικά εφέ τελευταίας τεχνολογίας σαν αυτά που έχουμε δει στο Hardhome και στο Battle of Bastards (CGI: function realism, movement illusion, stop motion animation of real extras into CGI enhanced population) αλλά και εφέ που δεν έχουμε ξαναδεί στο GOT αλλά μόνο σε ταινίες υψηλού badget (fractal landscaping, three-dimensional space).

Αφού λοιπόν μας έχει ήδη ανοίξει η όρεξη με τα εφέ , πάμε να δούμε τι θα διαδραματιστεί σε αυτή τη σκηνή που θα δούμε στο 6ο ή στο 7ο επεισόδιο.

Βρισκόμαστε στο σημείο όπου Jon και Daenerys είναι ήδη σύμμαχοι. Ο Jon μετά από μια σειρά συγκρούσεων μεταξύ της Daenerys και των Lannisters, καταλαβαίνει ότι πρέπει να βρει έναν τρόπο να σταματήσει την αιματοχυσία και να δείξει σε όλους ότι έχουν πιο σημαντικά πράγματα να ανησυχούν. Αποφασίζει , λοιπόν, να πιάσει έναν wight και να τον φέρει ενώπιον όλων ώστε να τους δείξει την πραγματική απειλή και να τους πείσει να ενωθούν στον πόλεμο εναντίον των νεκρών.


Αρχικά, ο Jon ζητά από τον καλό του φίλο Edd να του στείλει έναν wight. Αυτό το σχέδιο όμως δεν πετυχαίνει και έτσι ο Jon αποφασίζει να πάρει ο ίδιος την κατάσταση στα χέρια του και να πάει πέρα από το τοίχος για να πιάσει ένα wight. Ξεκινά από το Dragonstone έχοντας στην ομάδα του Sir Davos, Jorah και  Gendry.


Φαίνεται ότι η Daenerys είναι αυτή που ζητά από τον Jorah να συνοδεύσει και να προστατεύσει τον Jon (άβολο?) Εδώ να θυμίσουμε ότι η σκηνή της αποχώρησης έχει ήδη επιβεβαιωθεί από τις παρακάτω φωτογραφίες των γυρισμάτων:



Στη συνέχεια, τόσο η διαρροή του Σεπτεμβρίου όσο και η πιο πρόσφατη, συμφωνούν στο ότι η ομάδα του Jon από το Dragonstone φτάνει στο Eastwatch-by-the-Sea. Εκεί βρίσκονται ο Tormund, ο Hound, o Beric και ο Thoros.

Ο Davos μένει στο Eastwatch-by-the-Sea να τους περιμένει και όλοι οι υπόλοιποι μαζί ξεκινούν για την αποστολή τους να πιάσουν έναν wight. Εδώ η πρόσφατη διαρροή μας αποκαλύπτει ότι ο Thoros μιλά για την σχέση μαγείας των δράκων με τους wights και white walkers και γι αυτό πιστεύει πως ο μόνος τρόπος να φέρουν ένα wight πέρα από το τοίχος είναι μέσω των δράκων. Τα λεγόμενα του Thoros είναι η πρώτη διαφορά μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης διαρροής στο reddit.

 Η παρουσία πάντως, Jon, Gendry, Jorah και Thoros στην Ισλανδία για την σκηνή επιβεβαιώθηκε τις προηγούμενες μέρες, για περισσότερα διαβάστε εδώ.


Έτσι και η Daenerys με τους δράκους της είναι σε επιφυλακή περιμένοντας να παρέμβουν. Ο Jon και η Dream Team πολεμιστών που έχει μαζί του περνούν το τοίχος. Εκεί ανακαλύπτουν πως οτιδήποτε ζωντανό υπήρχε πέρα από το τοίχος έχει μετατραπεί σε wight, ακόμα και ζώα και πουλιά. Μετά από μια μεγάλη σκηνή μάχης, η ομάδα περικυκλώνεται από wights. Όλοι νομίζουν πως κάθε ελπίδα έχει χαθεί, όταν εμφανίζεται η Daenerys με τους δράκους της! Ρίχνουν φωτιά, καταφέρνουν να σκοτώσουν πολλούς wights και να τους κάνουν να υποχωρήσουν. 


Τότε όμως εμφανίζεται ο Nights King με χιλιάδες περισσότερους wights, ζώα ακόμα και μια πολική αρκούδα! Η κατάσταση βγαίνει τελείως εκτός ελέγχου, καθώς ο Jon και η ομάδα του εγκλωβίζονται σε ένα κομμάτι πάγου που μοιάζει με νησί μέσα σε μια παγωμένη λίμνη. Μια ακόμα επιβεβαίωση από φωτογραφίες γυρισμάτων στο Belfast, στις οποίες διακρίνεται η λίμνη και το νησί:


Η Daenerys παρεμβαίνει και η μάχη γίνεται εκρηκτική. Ο Jon και η ομάδα του κινδυνεύουν καθώς προσπαθούν ταυτόχρονα να πολεμήσουν τον στρατό του Nights King και να προστατευτούν από τις φωτιές των δράκων (σίγουρα ότι στον Hound δεν θα πολυαρέσει αυτό το κομμάτι). Ποιοι θα καταφέρουν να επιζήσουν και ποιοι θα χαθούν στον παγωμένο Βορρά? 
         Τι  γίνεται στην συνέχεια θα το δούμε στο δεύτερο μέρος όπως και την μεγαλύτερη ανατροπή- έκπληξη της σεζόν...





Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.