Οκτώ προορισμοί για να νιώσεις πως βρίσκεσαι στο Game of Thrones!


Αντιμετωπίζοντας την μεγάλη αναμονή για νέα σεζόν!

Αν είσαι από τους τυχερούς που έχει παραδάκι και θα ταξιδέψει εκτός ψωροκώσταινας σε έχω! Άφησε στην άκρη τις ρομαντικές βόλτες στον Σηκουάνα και ετοιμάσου να πατήσεις τα ίδια χώματα με τους πρωταγωνιστές του GoT!

1. Αν είσαι φαν του Κινγκς Λάντινγκ, του μακελειού, των στενών σοκακιών της πρωτεύουσας τότε πρέπει να πας Ντουμπρόβνικ!


Η πόλη αποτελεί τη βάση πολλών γυρισμάτων της πρωτεύουσας και μπορεί να μην δεις το Σεπτ ή το Κόκκινο Φρούριο αλλά θα ανεβοκατέβεις τα δεκάδες σκαλάκια ανάμεσα σε στενά σοκάκια και θα χαζέψεις από ψηλά τις κόκκινες σκεπές των κτιρίων σαν να πετάς με δράκο!


2. Αν σου αρέσει το απελευθερωμένο Ντόρν πρέπει να επισκεφτείς το Αλκαζάρ της Σεβίλης.


Εντυπωσιακοί κήποι και ιδιαίτερη αρχιτεκτονική θα τα βρεις στο εκεί φρούριο του 10ου αιώνα παίρνοντας μια γεύση από Sunspear και Water Gardens.


3. Αν είσαι βαρβατίλα και αντέχεις την Θάλασσα των Ντοθράκι τότε πάς καρφί για Bardenas Reales.


Τεράστιες ακατοίκητες εκτάσεις στην Ναβάρα (μια περιοχή στο βόρειο τμήμα της Ισπανίας που συνορεύει με τη Γαλλία) και 104.000 στρέμματα για να τρέξεις ελεύθερος πάνω σε άλογο υψώνοντας το Αράκ σου σε αόρατους εχθρούς!


4. Αν ακολουθείς πιστά την Λιλίκα και σου αρέσει το Μιρίν πρέπει να πας στην Βαλέτα της Μάλτας.


Αν και πολλές σκηνές του Μιρίν γυρίστηκαν στο Split της Κροατίας η Μάλτα θα σου παρέχει παρόμοια εμπειρία και την δυνατότητα να ελευθερώσεις κι εσύ σκλάβους.


5. Αν είσαι οδοιπόρος τι καλύτερο από ένα κομμάτι της Βασιλικής Οδού και το Dark Hedges της Βόρειας Ιρλανδίας.


Η βασική διαδρομή από το Κίνγκς Λάντινγκ μέχρι το Μαύρο Κάστρο. Βολτάρεις ανάμεσα από πανέμορφες οξιές που φυτεύτηκαν τον 18ο αιώνα. Γι αυτό μην σκαλίσεις καρδούλες στα δέντρα αλλά νοιώσε λίγο σας την Άρυα ή την Αδελφότητα χωρίς Λάβαρα τραγουδώντας έναν ευχάριστο σκοπό.

6. Αν είσαι σκληροπυρηνικός και ορκισμένος Αδερφός του Τείχους πας βουρ για Ισλανδία!


Φόρα πολλά μπουφάν, ισοθερμικές κάλτσες και πολέμησε Γουόκερς. Ευχαρίστησε την Ισλανδία για τα χιονισμένα τοπία του GoT και πέρνα οπωσδήποτε από την Λίμνη Myvatin για την απόλυτη παγωμένη εμπειρία του Τείχους.


7. Θέλεις μια πιο ανατολική εσάνς όπως στο Βολάντις; Έφυγες για Κόρδοβα Ισπανία.


Οι μακριές γέφυρες του Βολάντις φιλοξένησαν Τύριον, Βάρυς και Τζόρα στην 5η σεζόν στο δρόμο για το Πέντος. Η Ρωμαϊκή Γέφυρα της Κόρδοβα χτισμένη τον 1ο αιώνα αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για να πιεις την σανγκρία σου.


8. Σου αρέσουν οι γάμοι; Πας Azure Window, Μάλτα για παντρολόγημα Ντάνυ και Καλ Ντρόγκο.


Οι Ντοθράκι γιορτάζουν με ξεχωριστό τρόπο τη νέα Καλίσι και αν και δεν συνιστώ να κάνεις τα ίδια και βρεθείς κρεμασμένος από τα έντερα, η φυσική ασβεστολιθική αψίδα στο νησί Gozo της Μάλτας επιτρέπει βουτιές στα καταγάλανα νερά. Δημοφιλής προορισμός για καταδύσεις.






Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.