Οι σοκαριστικές ηλικίες των πρωταγωνιστών του Game of Thrones στα βιβλία


Σε συνεντεύξεις των παραγωγών και του Μάρτιν έχουν αναφερθεί πολλές φορές οι ηλικιακές διαφορές μεταξύ των βιβλίων και των πρωταγωνιστών της σειράς.

Αφού ο μέσος όρος ζωής στον μεσαιωνικά πλασμένο κόσμο του Μάρτιν είναι αρκετά μικρός, είναι «λογικό» το ταξίδι των χαρακτήρων να αρχίζει στην σοκαριστικά νεαρή τους ηλικία. Κάτι που σίγουρα θα σόκαρε στην οθόνη (βιασμοί, σκοτωμοί, εκμετάλλευση κλπ.) και η παραγωγή για τηλεοπτικούς λόγους επέλεξε να αλλάξει.

Όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος ο Μάρτιν για την περίπτωση της Ντάνυ είναι καλύτερο για το τηλεοπτικό κοινό να δει μια 25χρονη που παίζει την 20χρονη στην σειρά, αντί μια 13χρονη που είναι όταν την βλέπουμε πρώτη φορά στα βιβλία και παντρεύεται τον Καλ Ντρόγκο.

Και μιας και αναφέρθηκα στην Νταινέρυς ξεκινούμε με αυτή. Στην πρώτη της συνάντηση με το κοινό, την βλέπουμε άβουλη και φοβισμένη να πωλείται ουσιαστικά από τον αδερφό της στον Καλ Ντρόγκο. Η Ντανυ στα βιβλία είναι μόλις 13 ετών όταν πωλείται, παντρεύεται και έχει την πρώτη της επαφή με τον Καλ. Ο αδερφός της Βισέρυς είναι μόλις 22 ετών όταν τον στέφει ο Καλ με το χρυσό στέμμα.


Η Άρυα στα βιβλία είναι μόλις 10 ετών όταν ξεκινούν τα γεγονότα. Οπότε και αν θυμηθούμε τον πρώτο της φόνο με τον σταβλίτη στο King’s Landing, η Άρυα είναι επίσημα δολοφόνος σε ηλικία δέκα μόλις ετών!


Ο νεότερος Διοικητής της Νυχτερινής Φρουράς είναι ο Τζον, ο οποίος παίρνει τον τίτλο σε ηλικία 17 ετών. Με την προδοσία από τους αδερφούς του και το μαχαίρωμα του Όλλυ ο Τζον πεθαίνει στα 18 του.


Άλλο ένα μέλος της οικογένειας Σταρκ που πέθανε νωρίς είναι ο Ρόμπ στον Κόκκινο Γάμο. Ήταν μόλις 16 ετών! Στην ίδια ηλικία ήταν και η γυναίκα του που κατάφερε να σωθεί από το μακελειό και στην σειρά την άλλαξαν με την έγκυο Ταλίσα που πεθαίνει κι αυτή στον Γάμο.


Η ζωή δεν είναι εύκολη και για τα εναπομείναντα μέλη Σταρκ. Με τον Μπράν να μένει παράλυτος μόλις στα 7 του (στην σειρά ανέφεραν ότι ήταν 10) και την Σάνσα που μέχρι τα 11 της έχει λογοδοθεί τρείς φορές. Ήταν 11 όταν είδε το κεφάλι τους πατέρα της στο παλούκι, γύρω στα 12 όταν παντρεύτηκε με τον Τύριον και περίπου 14 με 16 όταν παντρεύεται τον Ράμσεϋ.


Ο Τόμμεν είναι μόλις 7 ετών όταν παντρεύεται. Όχι μόνο πρέπει να διοικήσει ολόκληρο βασίλειο αλλά και να κουμαντάρει την γυναίκα του η οποία είναι 16 ετών στα βιβλία, 9 χρόνια μεγαλύτερη του και μην ξεχνάμε ότι είναι ο τρίτος της γάμος! Κα τέλος η αδερφή του Μυρσέλλα, αν και στην σειρά ήταν 16 στην 5η σεζόν, στα βιβλία είναι μόλις 12 όταν πεθαίνει.

Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.