“The last course was goat cheese served with baked apples. The scent of cinnamon filled the hall as Osney Kettleblack slipped in to kneel once more between them.” – A Clash of Kings
Άλλη μια GoT συνταγή από την Chelsea Monroe-Cassel συγγραφέα του βιβλίου A Feast of Ice & Fire. Αν είστε νέοι στο site δείτε κι άλλες GoT συνταγές στην λίστα ΓΕΥΣΕΙΣ
Η συνταγή είναι για ένα – δύο άτομα οπότε ανάλογα τους καλεσμένους ή την όρεξη σας πολλαπλασιάστε τα υλικά. Θέλει μόνο 20 λεπτά!
Υλικά:
2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε 8 φέτες
2 κουταλιές της σούπας αλατισμένο βούτυρο
1 + 1/2 κούπα μηλίτη
115 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Σταφίδες, ξηρούς καρπούς κλπ για την επικάλυψη
Μια πρέζα κανέλα και τριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρεται τις φέτες μήλου για 2-3 λεπτά, γυρίζοντας τις ώστε να καλυφθούν παντού από το βούτυρο. Στη συνέχεια περιχύσετε με 1 φλιτζάνι μηλίτη. Σιγοβράστε, σταματώντας ακριβώς πριν τα μήλα γίνουν πολτός. Όταν έχουν ακόμη κάποια σκληρότητα βγάλτε τις φέτες με μια σπάτουλα και τοποθετήστε τις σε ένα ταψί, κατά προτίμηση με επένδυση σιλικόνης ή σε μια λαδόκολλα. Πασπαλίστε από πάνω με το κατσικίσιο τυρί και βάλτε τα στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.
Ενώ ψήνονται τα μήλα προσθέστε το μέλι, τον υπόλοιπο μηλίτη, τους ξηρούς καρπούς / αποξηραμένα φρούτα και τα μπαχαρικά σε ένα τηγάνι. Κρατήστε τα μέχρι να πήξει η σάλτσα και απομακρύνετε το τηγάνι από το μάτι.
Όταν ετοιμαστούν τα μήλα σερβίρετε τα σε πιάτα και με ένα κουτάλι περιχύσετε από πάνω τη σάλτσα. Πασπαλίστε με κανέλα και καταβροχθίστε τα.
Πηγή
Άλλη μια GoT συνταγή από την Chelsea Monroe-Cassel συγγραφέα του βιβλίου A Feast of Ice & Fire. Αν είστε νέοι στο site δείτε κι άλλες GoT συνταγές στην λίστα ΓΕΥΣΕΙΣ
Η συνταγή είναι για ένα – δύο άτομα οπότε ανάλογα τους καλεσμένους ή την όρεξη σας πολλαπλασιάστε τα υλικά. Θέλει μόνο 20 λεπτά!
Υλικά:
2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε 8 φέτες
2 κουταλιές της σούπας αλατισμένο βούτυρο
1 + 1/2 κούπα μηλίτη
115 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Σταφίδες, ξηρούς καρπούς κλπ για την επικάλυψη
Μια πρέζα κανέλα και τριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρεται τις φέτες μήλου για 2-3 λεπτά, γυρίζοντας τις ώστε να καλυφθούν παντού από το βούτυρο. Στη συνέχεια περιχύσετε με 1 φλιτζάνι μηλίτη. Σιγοβράστε, σταματώντας ακριβώς πριν τα μήλα γίνουν πολτός. Όταν έχουν ακόμη κάποια σκληρότητα βγάλτε τις φέτες με μια σπάτουλα και τοποθετήστε τις σε ένα ταψί, κατά προτίμηση με επένδυση σιλικόνης ή σε μια λαδόκολλα. Πασπαλίστε από πάνω με το κατσικίσιο τυρί και βάλτε τα στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.
Ενώ ψήνονται τα μήλα προσθέστε το μέλι, τον υπόλοιπο μηλίτη, τους ξηρούς καρπούς / αποξηραμένα φρούτα και τα μπαχαρικά σε ένα τηγάνι. Κρατήστε τα μέχρι να πήξει η σάλτσα και απομακρύνετε το τηγάνι από το μάτι.
Όταν ετοιμαστούν τα μήλα σερβίρετε τα σε πιάτα και με ένα κουτάλι περιχύσετε από πάνω τη σάλτσα. Πασπαλίστε με κανέλα και καταβροχθίστε τα.
Πηγή