O πιλότος του Game of Thrones που δεν προβλήθηκε ποτέ


Το ήξερες ότι παραλίγο να μην βλέπαμε ποτέ GoT;

Μεταξύ 24/10/2009 και 19/11/2009 γυρίστηκε σε Βόρεια Ιρλανδία και Μαρόκο ο πιλότος του Game of Thrones που μέχρι τώρα δεν έχει μεταδοθεί. Ο πιλότος σκηνοθετήθηκε από τον Thomas McCarthy.

Το επεισόδιο είχε αρκετές αλλαγές από το πρώτο που έφτασε στις οθόνες μας καθώς και άλλους ηθοποιούς σε διάφορους ρόλους. Το HBO αντικατέστησε μερικούς από τους ηθοποιούς με αυτούς που έχουμε μάθει πλέον, για παράδειγμα την Ντάνυ έπαιξε η ηθοποιός Tamzin Merchant που τώρα έχει αντικατασταθεί από την Emilia.


Την Κατ έπαιξε η Jennifer Ehle.


Τον Ιλλύριο Μοπάτης ο Ian McNeice αντί του Roger Allam που είδαμε στις οθόνες μας και ο Richard Ridings υποδύθηκε τον Gared.


 

Τέλος στον ρόλο του Σερ Waymar Royce υπήρχε αρχικά ο Jamie Campbell Bower και τελικά αντικαταστάθηκε από τον Rob Ostlere.


Στον αρχικό πιλότο υπήρχε και ο Μεγάλος Μάεστερ Pycelle, σε μια νέα σκηνή από τον ηθοποιό Roy Dotrice. Η σκηνή κόπηκε αλλά ο Dotrice παρέμεινε στο κάστ μέχρι που αρρώστησε πριν την έναρξη των γυρισμάτων και αντικαταστάθηκε από τον Julian Glover. Ο Dotrice άλλαξε ρόλο στην πορεία και τον είδαμε ως πυρομάντη Hallyne στην δεύτερη σεζόν.


Εκτός από τους ηθοποιούς άλλαξαν και οι τοποθεσίες. Αρχικά για το Γουίντερφελ είχε επιλεχτεί το κάστρο Doune στην Σκωτία και το Μαρόκο για τις σκηνές της Ντάνυ. Στην σειρά το Γουίντερφελ καλύπτεται από διάφορες τοποθεσίες στην Βόρεια Ιρλανδία ενώ η Μάλτα και η Κροατία χρησιμοποιήθηκαν για τις σκηνές της Ντάνυ στις πρώτες σεζόν. Η σειρά πάντως γύρισε στο Μαρόκο για τα γυρίσματα της τρίτης σεζόν (Slaver's Bay).

Το πιο διασκεδαστικό ήταν η εμφάνιση του ίδιου του Μάρτιν που έπαιζε έναν ευγενή από το Πέντος και φορούσε ένα τεράστιο καπέλο. Αν και η σκηνή κόπηκε θα ήθελα πάρα πολύ να δω τον Μάρτιν στην σειρά.

Το GoT κράτησε διάφορες σκηνές από τον πιλότο, όπως αυτή με τον δασοφύλακα της Νυχτερινής φρουράς, την σκηνή με Ρομπερτ και Νεντ στις κρύπτες, τη συζήτηση μεταξύ Νεντ και Μπέντζεν και των Τύριον με Κυνηγόσκυλο.


Επίσης άλλαξαν και κάποιες λεπτομέρειες όπως τα μαλλιά των Τύριον και Θίον που ήταν αρχικά πολύ ξανθά. Του μεν Τύριον τα σκούρυναν προς καστανόξανθο για να κρατήσουν την Λάννιστερ καταγωγή του και του δε Θίον σε καστανά. Τέλος άλλαξαν και το κάψιμο στο πρόσωπο του Κυνηγόσκυλου.

[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.