Σπόιλερ: Τι δεν έδειξε η 5η σεζον του Game of Thrones


[warning title="ΠΡΟΣΟΧΗ" icon="exclamation-triangle"]
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ
[/warning]
Εκτός από το προφανές με την Lady Stoneheart aka Catleyn Stark, το Game of Thrones έχει αποφασίσει να μην δείξει στην τηλεοπτική μεταφορά πολλούς χαρακτήρες, σημαντικούς ή δευτερεύοντες. Μερικοί από αυτούς θα αναλυθούν παρακάτω.

Μιας και αναφέραμε την Κατ έχει σημασία να δούμε τι θα αλλάξει και στην ιστορία των Brienne και Pod τους οποίους πιάνει αιχμάλωτους κάπου στο 4ο βιβλίο, μαζί με τον σύντροφο τους Σερ Hyle Hunt γιατί πιστεύει ότι τώρα δουλεύουν για τους Λάννιστερ. Και κατ’ επέκταση και την ιστορία του Τζέιμι.

Η σεζόν δεν έδειξε επίσης τους Ironborn αλλά μιας και υπάρχει ηθοποιός που θα παίξει έναν Γρέυτζοϋ θα τους δούμε στην 6η σεζόν. Δεν έχουν δείξει όμως τον θάνατο ή αναφορά του Balon. Υποθέτουμε ότι λόγω της ανακοίνωσης ενός μόνο ηθοποιού μάλλον θα ενσωματώσουν τους χαρακτήρες των Euron και Victarion σε ένα ή θα αφήσουν τον ένα απ’ έξω. Πράγμα που θα μπερδέψει στο kingsmoot, την αρχαία παράδοση των Iroborn για την επιλογή Βασιλιά, που ο Euron κερδίζει το στέμμα αντί του Victarion. Γενικά δεν έχουμε δει τους Asha/Yara (εκτός από λίγα πράγματα), Victarion και Aeron οι οποίοι είναι σημαντικοί χαρακτήρες στα βιβλία.

Η σειρά έχει αποκρύψει εντελώς την ύπαρξη του Aegon Targaryen, που κατά τα άλλα είχε πεθάνει στην άλωση του King’s Landing και μαζί αυτή του Jon Connington πρώην Χέρι του Βασιλιά. Ο Τύριον συστήνεται στους δυο χαρακτήρες από τον Βάρυς και ταξιδεύει μαζί τους για κάποιο διάστημα. Το σχέδιο είναι να ενώσει τις δυνάμεις του με την θεία Ντάνυ και να εισβάλουν στο Γουέστερος. Αλλά όταν η Ντάνυ παγιδεύεται στο Mereen ο Aegon αποφασίζει να προχωρήσει μόνος. Ο Aegon είναι ένας χαρακτήρας υποψήφιος στο να αλλάξει την κατάσταση στα Επτά Βασίλεια και σε αυτό το σημείο της σειράς μοιάζει απίθανο να τον προσθέσουν. Αν αυτό έχει να κάνει με πιθανό θάνατο του Aegon, απόδειξη ότι δεν είναι Targaryen ή καθαρά επιλογή για διαφορετικό τέλος των σεναριογράφων μένει να το δούμε στα βιβλία.

Με τον θάνατο του Όμπερυν και την εισαγωγή στο Ντορν θεωρήσαμε ότι θα δούμε τους πρίγκιπες και πριγκίπισσες του αλλά αντί αυτού οι σεναριογράφοι πρόσθεσαν ένα κομμάτι με τους Jaime και Bronn στην προσπάθεια να φέρουν πίσω την θυγατέρα Λάννιστερ. Η κόρη του Ντόραν Μαρτέλ, Αριάν, αγανακτισμένη από την έλλειψη δράσης του πατέρα της σχεδιάζει να στέψει στην Μυρσέλλα Βασίλισσα στο Γουέστερος. Ελπίζει αυτή η κίνηση να φέρει πόλεμο και με την βοήθεια της Μυρσέλλα ως Βασίλισσα να εδραιώσει την δική της κυριαρχία στο Ντόρν αντί του αδερφού της Quentyn. H σειρά επίσης δεν έχει δείξει ούτε τον Quentyn αλλά μόνο τον Trystane ως παιδί του Ντόραν. Επίσης με την έλλειψη του Quentyn χάσαμε ένα μεγάλο κομμάτι της αναζήτησης του για την Ντάνυ την οποία επιθυμεί να παντρευτεί αλλά φτάνει αργά και αποφασίζει να μην γυρίσει με άδεια χέρια και να κλέψει έναν δράκο. Κα φυσικά τα αποτελέσματα είναι θανάσιμα.

Το φάντασμα του Γουίντερφελ είναι επίσης μια απουσία της σειράς. Αν και δεν είναι ξεκάθαρο ποιο άτομο είναι το φάντασμα, ξέρουμε ότι σκοτώνει κόσμο για να προκαλέσει έχθρα μεταξύ των Οίκων. Μπορεί να είναι ο Θίον ή ο Ράμσευ ή ακόμη και ο Μανς ο οποίος στην σειρά είναι νεκρός. Με την βοήθεια της μαγείας αλλάζει θέση με άλλον Άγριο και ο Τζον τον στέλνει μαζί με μια ομάδα στο να σώσει την Άρυα στο Γουίντερφελ.

Μια προσωπικότητα που μάλλον δεν θα δούμε αλλά η ελπίδα μου παραμένει μιας και η ιστορία του Μπράν πάγωσε στην 5η σεζόν, είναι ο Coldhand. Στα βιβλία οι Μπραν και ΣΙΑ πηγαίνουν από το Τείχος στο κοράκι με τα Τρία Μάτια συνοδεία ενός μυστηριώδη τύπου που καβαλά μια γιγάντια άλκη. Φοράει μαύρα ρούχα της Νυχτερινής Φρουράς αλλά δεν δείχνει να νοιώθει κρύο. Τα χέρια του είναι μαύρα με παγωμένο αίμα και προφανώς είναι νεκρός αλλά όχι χωρίς βούληση όπως οι απέθαντοι/ζόμπι των Άλλων/walkers. O Coldhand προσθέτει μυστήριο και οδηγεί σε πολλές εικασίες/θεωρίες για την πραγματική του ταυτότητα με αυτή του Benjen να υπερισχύει αν και ο ίδιος ο Μάρτιν το έχει αρνηθεί.

Εσάς ποιος χαρακτήρας που κόπηκε από τα βιβλία σας έλειψε στην σειρά; Μήπως ο Patchface, o Oakheart, o Strong Belwas; Διαβάστε εδώ κι εδώ τις δικές μου ελλείψεις.



Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.