Dornishmen

Οι Dornishmen είναι οι ιθαγενείς κάτοικοι του Dorne στο νοτιότερο τμήμα του Westeros. 




Οι γείτονες τους στα Dornish Marches και στα Stormlands τους θεωρούν θερμοκέφαλους και ακόλαστους σεξουαλικά και γενικά είναι καχύποπτοι απέναντι τους. Στα νόθα παιδιά του Dorne δίνεται το επίθετο Sand. Ο Martin έπλασε τους Dornishmen με ιστορικές επιρροές από Παλαιστίνη, Ισπανία, και Ουαλία.

Ο πολιτισμός τους έχει προέλθει από τους Πρώτους Ανθρώπους και τους Andals αλλά επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τους Rhoynish που εγκαταστάθηκαν στο Dorne κατά τη διάρκεια της μετανάστευσης των Rhoynar. Η επιρροή αυτή φαίνεται σε πολλά έθιμα τους όπως η ισότητα των δικαιωμάτων των γυναικών στην κληρονομική διαδοχή, το καθεστώς των εραστών – ερωμένων και στην πιο ανεκτική σεξουαλικότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα Επτά Βασίλεια. 



Οι Άρχοντες στο Dorne φορούν σατέν και μεταξένιες ρόμπες με ζώνες από κοσμήματα και ανάλαφρα μανίκια καθώς και ελαφριά πανοπλία από στιλβωμένο χαλκό, λαμπερό ασήμι   και / ή μαλακό κόκκινο χρυσό. 

Οι Rhoynar ήταν καλλίγραμμοι με λείο δέρμα στο χρώμα της ελιάς, μαύρα μαλλιά και μαύρα μάτια. Η γονιδιακή επίδραση τους στους Dornish είναι ισχυρότερη κατά μήκος της ακτής και φτωχαίνει πιο βαθιά στην ενδοχώρα. Οι Dornishmen με περισσότερο Andal αίμα ή αίμα των Πρώτων Ανθρώπων είναι πιο μεγαλόσωμοι και πιο ανοιχτόχρωμοι από ότι τα άτομα με Rhoynish. Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του βασιλιά Daeron I Targaryen κατά τη διάρκεια των πολέμων του στο Dorne υπάρχουν τρεις ομάδες Dornishmen: Salty, Sandy και Stony.



Οι Salty Dornishmen ζουν κατά μήκος των ακτών κυρίως κατά μήκος της περιοχής του Broken Arm όπου τα Κόκκινα Βουνά απλώνονται προς τη Θάλασσα του Dorne. Είναι ευκίνητοι και σκουρότεροι, με λείο δέρμα στο χρώμα της ελιάς και μακριά μαύρα μαλλιά. Είναι ψαράδες και ναυτικοί, σκληραγωγημένοι άνδρες που «κυβερνούν» τα πλοία του στόλου του Dorne. Οι Martell του Sunspear θα μπορούσαν να θεωρηθούν Salty. 



Οι Sandy Dornishmen ζουν στις ερήμους και στις μεγάλες κοιλάδες των ποταμών. Με τα ηλιοκαμένα πρόσωπα τους από τον καυτό ήλιο είναι ακόμα πιο σκούροι από τους Salty. 


Οι Stony Dornishmen ζουν στα περάσματα και ύψη των Κόκκινων Βουνών. Έχουν την περισσότερη καταγωγή από Andal και Πρώτους Ανθρώπους και μοιάζουν με τον υπόλοιπο πληθυσμό των Επτά Βασιλείων στην εμφάνιση, τα έθιμα και τις παραδόσεις. Κάποιοι ακολουθούν τους κληρονομικούς νόμους των προγόνων τους παρά των Rhoynar. Έχουν καστανόξανθα ή ξανθά μαλλιά και τα πρόσωπα τους έχουν φακίδες ή καεί από τον ήλιο αντί να μαυρίζουν. Σε αυτούς περιλαμβάνεται και ο Οίκος Yronwood με ξανθά μαλλιά και γαλανά μάτια, ο Οίκος Fowler με κιτρινωπά μαλλιά και ο Οίκος Dayne με βιολετί μάτια.
 

Επιπλέον υπάρχει άλλη μια μικρότερη ομάδα αυτή των Ορφανών του Greenblood που είναι καθαρά Rhoynar και ζουν στον ποταμό Greenblood "οργώνοντας" τον με τις βάρκες τους.



Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.