Rhoynar

Οι Rhoynar ήταν μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που κατοικούσαν στις όχθες του τεράστιου ποταμού Rhoyne στο Essos και αναγκάστηκαν να καταφύγουν στο Dorne του Westeros κατά τη διάρκεια του πολέμου με τη Valyria. Δείτε σχετικό θέμα εδώ.




Οι Rhoynar ζούσαν σε πόλεις-κράτη κατά μήκος του ποταμού Rhoyne. Δίδαξαν στους Andals την επεξεργασία του σιδήρου αν και το Seven-Pointed Star, το Επτάκτινο ιερό κείμενο της Πίστης των Επτά, αναφέρει ότι οι Andals έλαβαν αυτό το δώρο από Smith (τον Σιδηρουργό – μια από τις επτά «όψεις» της ενιαίας θεότητας).

Η επέκταση της Βαλυριανής «αυτοκρατορίας» από τα ανατολικά απείλησε να κατακτήσει τους Rhoynar, 700 χρόνια πριν από την κατάκτηση του Aegon. Ο πρίγκιπας Garin οδήγησε 250.000 Rhoynar στο θάνατο, παλεύοντας για τη νίκη. Μια πολεμίστρια Βασίλισσα ονόματι Nymeria οδήγησε τους επιζήσαντες Rhoynar σε φυγή. Με ένα διάλειμμα στο Isle of Women ένα μικρό νησί στα Summer Isles, λέγεται ότι καθοδηγούσε δέκα χιλιάδες πλοία για να αράξει τελικά στο Dorne στο νότιο Westeros. 


Η Nymeria παντρεύτηκε τον Άρχοντα του Dorne, Mors Martell του Sunspear και τον βοήθησε να εδραιώσει την ηγεμονία του στο Dorne. Οι Rhoynar από τότε ζουν και αναμείχθηκαν με τους κατοίκους του Dorne. Κατά τη διάρκεια και μετά της εκκένωσης των πόλεων-κρατών τους, οι Βαλυριανοί κατέστρεψαν την πρωτεύουσα Ny Sar και πολλές από τις μεγάλες πόλεις του βασιλείου, συμπεριλαμβανομένων των Chroyane, Ar Noy, Sar Mell και Ghoyan Drohe. Τα γιγάντια ερείπια είναι εύκολα αντιληπτά από το Rhoyne. 



Εμφανισιακά οι Rhoynar ήταν λεπτοί, με λείο δέρμα στο χρώμα της ελιάς, μαύρα μαλλιά και μαύρα μάτια. Η κουλτούρα και τα έθιμα τους διέφεραν από τον πολιτισμό των Adals. Το κληρονομικό δικαίωμα χορηγούνταν στο πρωτότοκο παιδί ανεξαρτήτως γένους. Ήταν επίσης ανεκτικοί στην ομοφυλοφιλία. Λόγω της καταγωγής τους από πόλεις-κράτη οι Rhoynar κυβερνήτες είχαν τον τίτλο πρίγκιπας ή πριγκίπισσα. Η επιρροή τους πέρασε αυτή την κουλτούρα και στο Dorne. Άλλες πτυχές της κουλτούρας τους εγκαταλείφθηκαν για χάρη των Andal εθίμων της νέας τους παρτίδας.


Οι Rhoynar λάτρευαν αρχικά θεούς της φύσης σχετικούς με ποτάμια. Η αρχική θεότητα τους ήταν η Μητέρα Rhoyne ή η Μητέρα του Ποταμού, η προσωποποίηση του ίδιου του ποταμού Rhoyne. Άλλοι θεοί τους ήταν ο Γέρος του Ποταμού, ο θεός Χελώνα και ο αντίπαλός του ο Βασιλιάς Καβούρι. Αφού εγκατέλειψαν τον ποταμό τους υιοθέτησαν την πίστη των Επτά του Westeros. Μερικοί απόγονοι των Rhoynar δεν αφομοίωσαν απόλυτα τη νέα κουλτούρα και συνέχισαν να ασκούν τις παραδόσεις των προγόνων τους. Ονομάζονται «orphans of the Greenblood», τα ορφανά του Greenblood και ζουν σε σχεδίες κατά μήκος του ποταμού Greenblood. Θεωρούν τους εαυτούς τους ορφανά από τη Μητέρα Rhoyne.


Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.