Mariya Martell

Η Mariya Martell ήταν πριγκίπισσα του Dorne κατά τη διάρκεια της εισβολής του Aegon I.



Μέχρι τον πόλεμο του Κατακτητή η Mariya ήταν 80 ετών, χοντρή, τυφλή και σχεδόν καραφλή. Ο Storm King, Argilac Durrandon, την αποκαλούσε Κίτρινο Βάτραχο του Dorne.

Όταν ο Aegon I έστειλε κοράκια στους κυβερνώντες του Westeros απαιτώντας την υποταγή τους και την αναγνώριση του ως τον μοναδικό βασιλιά του Westeros, με ανταμοιβή τη ζωή τους και τον τίτλο του Άρχοντα, η Mariya απάντησε ότι θα γίνει σύμμαχος του ενάντια στον Storm King αλλά δεν θα γονατίσει.

Όταν η Rhaenys ηγήθηκε της εισβολής στο Dorne οι κάτοικοι αρνήθηκαν να δώσουν μάχη και ξεκίνησαν επιδρομές ανταρτών στις δυνάμεις της. Έπειτα έφευγαν στα βουνά και τις ερήμους και επέστρεφαν μόνο για να ξεκινήσουν εκ νέου και πάλι επιδρομές στο στρατό της.



Μετά τη κατάληψη των φρουρίων η Rhaenys τα έβρισκε κενά εκτός από γυναικόπαιδα. Όταν ρωτούσε που βρίσκονταν οι άνδρες η μόνη απάντηση που έπαιρνε ήταν «μακριά». Στη συνέχεια πέταξε με τον δράκο της στο Sunspear και συναντήθηκε με την Mariya απαιτώντας την παράδοση του Dorne. Η Mariya απάντησε ότι αυτό είναι το Dorne και δεν ήταν ευπρόσδεκτη. Η Rhaenys είπε πως θα επιστρέψει με «Fire and Blood» - φωτιά και αίμα αλλά η Mariya απλά απάντησε «Unbowed, Unbent, Unbroken». Ο στρατός των Targaryen αποσύρθηκε από το Dorne αφήνοντας τη χώρα ελεύθερη.

Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.