Illyrio Mopatis

O Illyrio Mopatis είναι ένας πλούσιος και ισχυρός μάγιστρος στην ελεύθερη πόλη του Pentos. Είναι έμπορος μπαχαρικών, πολύτιμων λίθων, dragonbone κ.α. Παθολογικά παχύσαρκος, με ξανθά μαλλιά και διχαλωτή γενειάδα.



Ο Illyrio στα βιβλία είναι ψηλός και παχύσαρκος, με λαδωμένη κίτρινη διχαλωτή γενειάδα και στραβά κίτρινα δόντια. Έχει μικρά στρογγυλά μάτια και χοντρά μάγουλα. Έχει τεράστια κοιλιά και βαρύ στήθος που κρεμάει «σαν σακί από ξύγκι καλυμμένο από κίτρινες τρίχες». Στα νιάτα του όμως ήταν καπετάνιος. Μυώδης και εξαιρετικά όμορφος. Η ενδυμασία του είναι μια αρκετά μεγάλη ρόμπα ικανή να καλύψει ένα περίπτερο τουρνουά! Η Daenerys λέει ότι μπορούσε να μυρίσει τη σάρκα του Illyrio κάτω από τα βαριά αρώματα του. Όταν η Arya βλέπει τον Illyrio με τον Varys της φαίνεται ότι περπατά ελαφρά, κουβαλώντας το βάρος του σαν χορευτής του νερού. 

Τα δαχτυλίδια πολύτιμων λίθων στα χέρια του είναι από όνυχα και οπάλιο, μάτι της τίγρης και τουρμαλίνη, ρουμπίνι, αμέθυστο, ζαφείρι, σμαράγδι και νεφρίτη. Ένα μαύρο διαμάντι και ένα πράσινο μαργαριτάρι. Σε κάθε δάχτυλο φοράει ένα ή δύο δαχτυλίδια.

 
Στα νιάτα του ο Illyrio ήταν φτωχός και ζούσε με ότι κέρδιζε από το σπαθί του. Όταν ο επίσης νεαρός Varys έφτασε στην Pentos απέκτησαν μια απίθανη φιλία και συνεργασία και έγινε πολύ πλούσιος. Ακόμη και μετά από τις δεκαετίες που πέρασαν εξακολουθούν να κρατούν μια καλή σχέση. 

Μεγάλωσε ως αξιοσέβαστος και παντρεύτηκε την παρθένα κόρη του ξαδέρφου του, πρίγκιπα του Pentos. Μετά το θάνατό της ξαναπαντρεύτηκε τουλάχιστον μία φορά με μια υπηρέτρια χαμηλής καταγωγής, τη Serra. Αυτό εξαγρίωσε τον πρίγκιπα ο οποίος τον ξέγραψε από το παλάτι του για πάντα. Ο Illyrio ήταν πολύ χαρούμενος με τη Serra μέχρι που έφτασε η πανούκλα και εκείνη πέθανε. 


Ο Illyrio είχε  υπό την προστασία του τους εναπομείναντες Targaryen και τους είχε κοντά του στην έπαυλη του. Έμειναν εκεί μισό χρόνο πριν από το γάμο της Daenerys με τον Khal Drogo. Ο Viserys του είχε υποσχεθεί να τον κάνει Master of Coin μετά την άνοδο του στον θρόνο.

Στο πρώτο βιβλίο προφανώς το ενδιαφέρον του Illyrio για τους Targaryens είναι καθαρά οικονομικό, αναμένοντας μεγάλα πλούτη σε ένδειξη ευγνωμοσύνης όταν θα αποκτούσαν δύναμη. Ο Viserys φουσκώνει επίσης τις φιλοδοξίες του λέγοντας του ότι οι άνθρωποι στο Westeros περιμένουν την επιστροφή του νόμιμου βασιλιά τους, κάνοντας προπόσεις στην υγεία τους και με τις γυναίκες να ράβουν στα κρυφά πανό με δράκους.


Μεσολάβησε για το γάμο μεταξύ των Daenerys και Khal ώστε να χρησιμοποιήσει το ισχυρό khalasar του Drogo ως δύναμη εισβολής. Έχει επίσης συνεργαστεί με τον Varys. Έδωσε στην Daenerys στο γάμο της τρία απολιθωμένα αυγά δράκων. Κατά ειρωνικό τρόπο οι δράκοι της αξίζουν περισσότερα από οτιδήποτε μπορούσε να ελπίζει ο Illyrio.
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.