A game of clothes… and more

Η παραγωγή του Game of Thrones είναι άξια πολλών επαίνων (εκτός του προφανές της ίδιας της σειρά και των ηθοποιών της) για τα κουστούμια, τα υπέροχα σκηνικά, τις καλοδουλεμένες λεπτομέρειες, τα εφέ και τόσα άλλα όπως το προσθετικό μακιγιάζ κλπ.


Έχω αναφερθεί πολλές φορές στην μαγεία που προσφέρει η εικόνα της ένδυσης τόσο για τους βασιλείς και άρχοντες όσο και για τους απλούς ανθρώπους ή τους ταλαιπωρημένους. Κάθε περιοχή και κάθε χαρακτήρας που συναντάς στο GoT έχει να σου πει τη δική του ιστορία όχι μόνο με την ερμηνεία, τις αποφάσεις ή τις κινήσεις του αλλά και με την εμφάνιση του. Η ενδυματολόγος Michele Clapton ράβει με πολύ έξυπνο τρόπο συμβολισμούς πάνω στα ρούχα των χαρακτήρων. «Είναι τόσο εύκολο να σχεδιάσεις ένα όμορφο φόρεμα με έναν «διασκευαστικό τρόπο», αλλά αυτό έχει να κάνει πολύ περισσότερο με την εύρεση του κατάλληλου στυλ και του να λέει πολύ περισσότερα σχετικά με το χαρακτήρα. Αυτό είναι που πραγματικά, πραγματικά απολαμβάνω: την αφήγηση».

Όταν η Sansa παντρεύεται παρά τη θέληση της με τον Tyrion το φόρεμά της φέρει το έμβλημα του Οίκους της (ανταρόλυκος) που χάνεται κάτω από το λιοντάρι των Lannister. Η Clapton εξηγεί «Είναι σαν να έχει πιαστεί».


το νυφικό φόρμα της Sansa
Ένα κοστούμι μπορεί να φαίνεται κακό, γεμάτο τρύπες όμως οι θεατές πρέπει να εξετάσουν την ευρύτερη εικόνα και ιστορία για να κατανοήσουν την επιλογή του ντυσίματος αυτού ή ακόμα και να ψάξουν για στοιχεία του πώς εξελίσσεται ένας χαρακτήρας. Δεν είναι εύκολο να διακρίνεις όλες αυτές τις λεπτομέρειες στην μικρή οθόνη αλλά να είστε σίγουροι πως η κάθε μικρή πτυχή προσθέτει βάθος σε μια προσωπικότητα και ολοκληρώνει την εικόνα του στα μάτια σας.



Τα εύσημα φυσικά δίνονται και στην Μichele Carragher, η οποία ράβει απίστευτες λεπτομέρειες σε πολλά από τα ρούχα των χαρακτήρων όπως της Sansa, της Cersei και της Daenerys. Η μητέρα των δράκων παίζει πλέον με τις αποχρώσεις του μπλε. Η Cersei αποκαλεί συχνά τους ανθρώπους "my little bird" και έχει πουλιά ραμμένα στα ρούχα της. Η Clapton παραδέχεται ότι οι θεατές δεν το διακρίνουν αλλά γι’ αυτήν και την ομάδα της είναι σημαντικό να δίνουν βάθος σε ένα χαρακτήρα.





To νυφικό φόρεμα της Margaery



Για όλους τους συμβολισμούς που η Clapton τοποθετεί πάνω στα ρούχα τα σχεδιάζει επίσης με τέτοιο τρόπο ώστε οι ηθοποιοί να νοιώθουν άνετα μέσα σε αυτά και να μπορούν να αποδώσουν. Οι Άγριοι που κατοικούν στον χειμωνιάτικο Βορρά πρέπει στην πραγματικότητα να παραμείνουν ζεστοί.


Φυσικά δεν είναι μόνο το ρούχο που δίνει την εικόνα ενός χαρακτήρα αλλά και τα αντικείμενα όπως στέμματα, σπαθιά, καρφίτσες, κολιέ και τόσα άλλα που συμπληρώνουν και δίνουν ιστορία, παρελθόν και σκοπό σε κάθε μορφή του GoT.

Λεπτομέρεια από το δόρυ του Oberyn

To βιβλίο της Shireen

To στέμμα του Tommen

harpy’s fingers

Λεπτομέρεια από το σπαθί της Brienne, Oathkeeper 

το κολιέ της Margaery στο γάμο της με τον Joffrey

το λογιστικό βιβλίο του Στέμματος

λεπτομέρεια από το στιλέτο του Daario

το κολιέ της Sansa "υπεύθυνο" για το θάνατο του Joffrey στο γάμο του

η μάσκα της Quaithe

το κολιέ της Melisandre


το στέμμα του Joffrey στον γάμο του, μπλεγμένα τριαντάφυλλα των Tyrell στα κέρατα ελαφιού των Baratheon

Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.