Όσα μαθαίνουμε για την 5η σεζόν!

Η 4η σεζόν του «Game of Thrones» τελείωσε, αλλά, όσο είναι ζεστή, συγκεντρώνουμε σημειώσεις για όσα θα δούμε του χρόνου.





Το «Game of Thrones» τελείωσε, μ’ ένα φινάλε που ικανοποίησε το κοινό του αλλά και δίχασε ταυτόχρονα και μάς αποχαιρέτησε γι’ αυτή τη σεζόν, με υπόσχεση να επιστρέψει του χρόνου, τον Απρίλιο 2015, για τον 5ο κύκλο. Οσο οι εξελίξεις είναι ακόμα πρόσφατες, ο Αλεξ Γκρέιβς, ο… in house σκηνοθέτης της σειράς, υπεύθυνος πρόσφατα και για το «The Mountain and the Viper» και για το επεισόδιο του φινάλε, δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του για όσα μέλλει να’ ρθουν. Δίνοντας σειρά συνεντεύξεων, τις διαφωτιστικότερες στο Hollywood Reporter και στο Collider, αποκάλυψε μπόλικα στοιχεία για τον επόμενο κύκλο του «Game of Thrones», όπως και άλλοι σκηνοθέτες και σεναριογράφοι - μη φανταστείτε λεπτομέρειες πλοκής φυσικά, αλλά περισσότερο τάσεις και στρατηγικές. Κι επειδή δεν έχουμε τίποτε καλύτερο να κάνουμε (χα!), τις συγκεντρώσαμε παρακάτω για να αντιμετωπίσουμε το σύνδρομο στέρησης όταν έρθει.

Η Σέρσεϊ θα τα πάρει! Λέει ο Αλεξ Γκρέιβς, «Τι νομίζετε ότι θα συμβεί όταν ξυπνήσει η Σέρσεϊ; Ο Τζέιμι απελευθέρωσε τον Τίριον κι εκείνος σκότωσε τον πατέρα της φεύγοντας. Θα τα πάρει άσχημα. Δε νομίζω ότι αποκαλύπτω κάτι αν σκεφτείτε απλώς πώς θα ξυπνήσει η Σέρσεϊ το επόμενο πρωί.» 


Τα βιβλία είναι η βάση, όχι ο κανόνας Λέει ο Ντέιβιντ Μπένιοφ, «Οφείλουμε να κάνουμε μια σειρά που επιτυγχάνει με τους δικούς της όρους και, κάποιες φορές, αυτό σημαίνει ότι κάνουμε μια παράκαμψη από τα βιβλία. Κάποιοι θα θυμώσουν μ’ αυτό. Σε κάποιους θ’ αρέσει. Προφανώς ελπίζουμε οι δεύτεροι να είναι περισσότεροι από τους πρώτους, αλλά αν κάποτε γράψουμε μια σκηνή (ή αποφύγουμε να γράψουμε μια σκηνή), επειδή φοβόμαστε μην εκνευρίσουμε κάποιον, τότε χαθήκαμε.»

Η ώρα του Ράμσεϊ Λέει ο Γκρέιβς, «Οι Μπόλτον έχουν καταλάβει το Βορά κι έχουν συγκεντρώσει μεγάλη δύναμη πια. Ο άνθρωπος που βοήθησε στη διεξαγωγή του Κόκκινου Γάμου έχει κεφαλαιοποιήσει την επιτυχία του. Ο Ράμσεϊ, που πια δεν είναι Σνόου και ο Ρουζ Μπόλτον είναι πια πολύ δυνατοί κι αυτό θα θέσει τον τόνο στην επόμενη σεζόν.»

Η Ντενέρις τα βρίσκει σκούρα Λέει ο Γκρέιβς, «Η βάση για το πώς θα τη συναντήσουμε του χρόνου έχει ήδη τεθεί, είναι ολομόναχη. Ολοι όσοι της συμπαραστάθηκαν στην πορεία της έχουν φύγει (οι Δράκοι τής δημιουργούν προβλήματα, ο Τζόρα εξορίστηκε, ο Νταάριο πολεμά σε άλλη πόλη). Η Ντενέρις βρίσκεται σ’ ένα πολύ, πολύ σκοτεινό σημείο κι από εκεί θα ξεκινήσει του χρόνου.»

Η Αρια τραβάει την ανηφόρα Λέει ο Γκρέιβς, «Είναι πολύ σημαντικό να δείξουμε ότι η Αρια προχωράει. Το θέμα δεν είναι πως ο Σκύλος είναι, υποτίθεται, νεκρός (τι εννοεί; νεκρός δεν είναι στ’ αλήθεια;) Το θέμα είναι ότι τώρα προχωρά προς την ενηλικίωση μόνη της μ’ έναν τρόπο που μοιάζει μάλλον σκοτεινός. Αυτή είναι μια σημαντική ιστορία στην αφήγηση. Η Αρια θα ξεκινήσει για το μεγαλύτερο ταξίδι που έχει κάνει ως τώρα.»

Οι σεναριογράφοι έχουν τα άγχη τους Λέει ο Μπράιαν Κόγκμαν, «Είμαι διαρκώς τρομοκρατημένος. Τώρα που μιλάμε γράφουμε την 5η σεζόν και είμαι στο στάδιο που πιστεύω ότι όλα θα είναι χάλια. Περνώ κι από τα επτά στάδια όλου αυτού που βιώνουν οι σεναριογράφοι. Οταν γράφω τη σειρά είμαι ένα ράκος. Μόνο αφότου δεις το επεισόδιο στον αέρα μ’ ένα κοινό που το απολαμβάνει μπορείς, τελικά, να χαλαρώσεις.» Λέει ο Ντέιβιντ Μπένιοφ, «Για να είμαστε ειλικρινείς, ανησυχούμε για τα πάντα. Ξέρετε πόσα αγχολυτικά μασουλάμε κάθε βράδυ;»



ΠΗΓΗ: flix.gr
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.