Συνέντευξη με τον John Bradley!

Ο ηθοποιός John Bradley, πιο γνωστός για τον ρόλο του ως Samwell Tarly στην επική σειρά φαντασίας «Game of Thrones» του HBO, μίλησε στην Neela Debnath για το αγαπημένο του επεισόδιο της δεύτερης σεζόν, την σειρά και ότι άλλο ετοιμάζει.



Πώς ήταν να δουλεύεις στην δεύτερη σεζόν της σειράς;


Μια εντελώς διαφορετική εμπειρία από το να δουλεύω για την πρώτη. Ήταν πιο δύσκολο, γιατί πιστεύω ότι ο κόσμος είχε μια προσδοκία μετά από την πρώτη σεζόν και εμείς έπρεπε να συνεχίσουμε την ποιότητα της πρώτης, να κρατήσουμε το ενδιαφέρον, την ιστορία σε σταθερό ρυθμό, να συστήσουμε όλους τους νέους χαρακτήρες όπως την Melisandre και την Brienne. Από την άποψη αυτή ήταν πιο δύσκολο, εύκολο διότι γνωρίζαμε τους χαρακτήρες, ξέραμε την ιστορία. Ξέραμε κατά προσέγγιση το ταξίδι τους, γι αυτό ήταν πιο άνετα, αλλά την ίδια στιγμή με λίγο μεγαλύτερη πίεση.

Πως ήταν τα γυρίσματα στην Ισλανδία;

Είχε παγωνιά. Κρύο όπως ποτέ δεν έχω βιώσει στη ζωή μου, αλλά όταν το βλέπετε,  νομίζω ότι μπορείτε να διακρίνετε την αυθεντικότητα σε αυτό. Μπορείτε να δείτε ότι είμαστε άβολα. Μπορείτε να πείτε ότι παγώνουμε κρύο και να δείτε ότι είναι πολύ δύσκολο να το προσποιηθούμε, μιας και θα ήταν μάταιο αφού το ζούμε στ’ αλήθεια. Με το να είμαι στο ίδιο περιβάλλον όπως ο χαρακτήρας, υποτίθεται ότι φέρνει ένα είδος πραγματικότητας, μια αυθεντικότητα που δεν μπορείς να την προσποιηθείς.

Πως άλλαξε η ζωή σου από όταν ξεκίνησες να εργάζεσαι στο Game of Thrones?

Όχι τόσο πολύ στην πραγματικότητα. Η οικογένειά μου και οι φίλοι μου στο Μάντσεστερ με έκαναν να μην θέλω να αλλάξει. Είναι ωραίο να αναγνωρίζεσαι στο δρόμο και τα πράγματα και σου δίνει μία άνεση στις οντισιόν για νέους ρόλους, επειδή δεν είσαι «νέος» και μπορείς να πεις «Έχω πάρει μέρος σε αυτό» και μπορούν να το δουν και να κρίνουν πως είσαι (σαν ηθοποιός). Έτσι, εάν έχει αλλάξει καθόλου, είναι σίγουρα προς το καλύτερο.

Έχεις αγαπημένο επεισόδιο στη σειρά;

Blackwater… επεισόδιο εννιά και δέκα. Ακριβώς λόγω του κινηματογραφικού επιπέδου εφαρμογής του Blackwater, επίσης φαινόταν σαν ταινία, το ένοιωσα σαν ταινία. Σε επίπεδο απόδοσης και σκηνοθεσίας. Το επεισόδιο δέκα γιατί πιστεύω ότι (οι παραγωγοί) ο David (Benioff), ο Dan (Weiss) και ο σκηνοθέτης Alan (Taylor) έφεραν εις πέρας ένα δύσκολο έργο, κλείνοντας όλες τις ιστορίες πολύ καλά. Αν το σκεφτείτε, έχετε πέντε ή έξι χαρακτήρες που θα πρέπει να βάλετε ένα τέλος σε περίπου μια ώρα και δέκα λεπτά.

Γιατί νομίζεις ότι η σειρά είναι τόσο δημοφιλής;

Επειδή πιστεύω ότι - ακόμα κι αν είναι μια φαντασίωση - ασχολείται με τα ανθρώπινα συναισθήματα και τις ανθρώπινες καταστάσεις. Είναι τα κυρίαρχα θέματα στην σειρά: οικογένεια, σύγκρουση, φιλοδοξία και δίψα για δόξα και νομίζω ότι πάνα αρέσει στον κόσμο να τα βλέπει να απεικονίζονται στην οθόνη ή στη σκηνή.

Νομίζεις πως υπάρχει περισσότερη γυναικείο γυμνό παρά αντρικό;

Νομίζω ότι αν το γυμνό παίζει κάποιο ρόλο στη σειρά, για παράδειγμα στις σκηνές του Littlefinger στον οίκο ανοχής, που δείχνει τι είδους άνθρωπος είναι ο Littlefinger. Ότι εκμεταλλεύεται αυτές τις γυναίκες τόσο πολύ και είναι ύπουλος. Ασχολείται με το σεξ, όπως οι άνθρωποι ασχολούνται με κάθε είδους εμπόρευμα επιχειρήσεων. Αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα γι αυτόν, ένα κομμάτι κρέας και πρέπει να δείξουμε αυτή τη πλευρά του χαρακτήρα του.

Θα κάνεις κάποια γυμνή σκηνή;

Δεν μπορώ να πω, αλλά σταυρώστε τα δάχτυλά σας γι αυτό.

Τι ετοιμάζεις για αργότερα μέσα στη χρονιά;

Κάνω ένα επεισόδιο για το Merlin του BBC. Έχω κάποια επεισόδια του Shameless που ακολουθούν και το υπόλοιπο του έτους θα καλυφθεί από την 3η σεζόν του GOT.


By Dimi
 
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.