Ο George R.R. Martin στο Worldcon και η Vanessa Taylor μιλάει για την 3η σεζόν

Το Σάββατο που μας πέρασε στο Worldcon, ο George RR Martin απάντησε σε αρκετές ερωτήσεις, σε ένα πάνελ με επικεφαλή τους Maureen Ryan και Peter Sagal




Ο Maureen Ryan έχει ένα άρθρο στη Huffington Post με την συζήτηση λεπτομερώς και την παροχή πρόσθετων πληροφοριών το οποίο μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

Το πάνελ κάλυψε μια πληθώρα θεμάτων. Εδώ είναι μερικά από τα κυριότερα σημεία:


·         Όσο αφορά τον Mance Rayder, ο Martin τον βλέπει περίπου στην ίδια ηλικία με τον Qhorin Halfhand. Αναφέρει ότι ο Mance έχει γκρίζα μαλλιά, "δεν είναι νεαρός" και είναι ευχαριστημένος με την οντισιόν. Επίσης, ο ίδιος είναι ευχαριστημένος με το casting της Diana Rigg ως Queen of Thorns - Βασίλισσα των Αγκαθιών και έχει καλές αναμνήσεις από αυτήν στο The Avengers.

           
        Ο Martin παραδέχεται ότι δεν σχεδιάζει και προγραμματίζει τα πάντα για μεγάλο χρονικό διάστημα, αναφερόμενος στον εαυτό του ως «πολύ περισσότερο κηπουρός παρά αρχιτέκτονας». Επιβεβαιώνει ότι ξέρει πως θα τελειώσει η σειρά και ποια θα είναι η μοίρα όλων των μεγάλων χαρακτήρων.




·       Οι χαρακτήρες που ασχολείται πιο πολύ στο σπίτι και γράφει είναι ο  Tyrion και η Arya.


·         Όταν ρωτήθηκε για την αλλαγή στον Οίκο των Αθανάτων στη σειρά, ο George λέει: «Αργά ή γρήγορα, θα πρέπει να ασχοληθούν με τον Rhaegar, την Lyanna και τον Τρελό Βασιλιά». Αναγνωρίζει τις πρακτικές πτυχές της προσαρμογής και πως οι πτυχές του της σειράς μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στον δρόμο εάν ο χαρακτήρας ή μέρος της ιστορίας πρέπει να απομακρυνθεί ή να αλλάξει.

·         Αναφέρει τους Sean Bean, Peter Dinklage, Lena Headey, Gwendoline Christie, Conleth Hill, και "τα παιδιά" ως τις αγαπημένες του απεικονίσεις των χαρακτήρων. Είναι πολύ χαρούμενος με τους ηθοποιούς γενικά στην σειρά.

·         Η σειρά έκανε μερικές οντισιόν με νεότερες ηθοποιούς για το ρόλο της Margaery, αλλά η Natalie Dormer ήταν «φανταστική» και λάτρεψε την επιλογή του καστ.

·         Ο Martin γνωρίζει πως η Shae είναι πολύ διαφορετική από τον χαρακτήρα στα βιβλία και αρχικά δεν του άρεσε πολύ η αλλαγή, αλλά στη δεύτερη σεζόν άλλαξε γνώμη και του αρέσει πραγματικά.

·         Λέει επίσης ότι η Talisa δεν είναι ο ίδιος χαρακτήρα σαν σύζυγος του Robb στα βιβλία, δεν είναι η κόρη του Lannister Bannerman και δεν είναι απλά μια εκδοχή της "Jeyne." Είναι αυτός που πρότεινε την αλλαγή του ονόματός της, γιατί το Jeyne δεν ήταν ένα όνομα από το Volantene. 

     Σε άλλες ειδήσεις, η Game of Thrones σεναριογράφος,  Vanessa Taylor, μοιράστηκε μερικές σκέψεις για την τρίτη σεζόν στον Jeff Goldsmith.

      «Στην πραγματικότητα μαθαίνω ένα συγκεκριμένο μάθημα αυτή  τη σεζόν. Τα αφεντικά μου φαίνεται ότι γίνονται πιο οπτικοί παραμυθάδες. Όλα τα επεισόδια της τρίτης σεζόν φαίνεται να ξεκινούν με έναν ιδιαίτερα κινηματογραφικό τρόπο. Έχει να κάνει λιγότερο με το είδος των έξυπνων διαλόγων και περισσότερο με αυτά τα τεράστια κινηματογραφικά … εμ, ξέρεις, απλά με όλα αυτά τα γραφικά. Και έτσι μαθαίνω πραγματικά έναν διαφορετικό τρόπο γραφής από αυτό».

      Όταν ρωτήθηκε για αλλαγές στην προσαρμογή από το βιβλίο στην οθόνη, η Taylor λέει:

       Λοιπόν, σύμφωνα με τον George και τον Bryan Cogman, ο άλλος σεναριογράφος για την σειρά εκτός από τον εαυτό μου και τα αφεντικά μας, δεν είναι ποτέ οκ να σε αποκλίνουν. «Αλλά πρέπει να το κάνουμε για δύο λόγους, Ο ένας, όπως είπες, υπάρχουν πολλοί χαρακτήρες, έτσι θα πρέπει να τους συμπυκνώσουμε. Το άλλο είναι ότι δεν μπορούν να παραχθούν όλα, ακόμα και με τον προϋπολογισμό που έχουμε. Και έτσι νομίζω ότι ο βασικός κανόνας είναι να είμαστε όσο πιο κοντά στα βιβλία μπορούμε, αλλά υπάρχουν φορές που απλά δεν μπορούμε». 


      By Dimi
      
Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.