Robb, Catelyn και το στρατόπεδο των Stark


Αυτή τη φορά έχουμε την ευκαιρία να ανακεφαλαιώσουμε άλλο ένα τμήμα της ιστορίας του GOT. Θα εστιάσουμε στον Robb, το νέο βασιλιά του Βορρά, καθώς και την μητέρα του Catelyn και τους συμμάχους τους.
 


Η παραγωγή


Η ιστορία του στρατού των Stark έχει μερικές ιδιαίτερα συναρπαστικές εικόνες. Τα περισσότερα από τα γεγονότα λαμβάνουν χώρα στο στρατόπεδο ή σε σκηνές όπου οι διοικητές σχεδιάζουν τις στρατηγικές τους. Τα κοστούμια είναι κορυφαία, συλλαμβάνοντας τη σκληρή ουσία του Βορρά, συνεχίζοντας την παράδοση από την πρώτη σεζόν. 

Τα λασπώδη σκηνικά είναι σίγουρα κατάλληλα για την προβολή του  πολέμου, υπηρετώντας (μαζί με στιγμές όπως ο ακρωτηριασμός που έκανε η Talisa) τη μαγεία της «ένδοξης» μεσαιωνικής μάχης. Δίνει μεγαλύτερο βάθος στους χαρακτήρες και στα συναισθήματα τους, παρά στον πλούτο που δείχνουν άλλα μέρη και οι αντίστοιχοι οίκοι τους.

Η ιστορία


Έτσι, οι σκηνές στο στρατόπεδο πρέπει να ξεχωρίζουν για τη πραγματική τους σημασία στη πλοκή και να επιστήσουν την προσοχή μακριά από τη φυσική ομορφιά του Βορρά. Κατά την άποψη μου τα καταφέρνουν. Υπήρχαν δύο βασικές συνιστώσες. Η πρώτη ήταν το ειδύλλιο του Robb με τη Talisa. Υπήρξε κάποια χημεία και η ειλικρίνεια του ζευγαριού ήταν ένα ευχάριστο διάλειμμα από τον κυνισμό των τόσων άλλων. Και η δεύτερη, το πραγματικό νόημα πίσω από την συγκεκριμένη εξέλιξη, είναι η αθέτηση της υπόσχεσης του Robb να παντρευτεί μια από τις κόρες του Άρχοντα Walder και περιμένουμε με αγωνία να δούμε την εξέλιξη στην τρίτη σεζόν.

Η ισχυρότερη πτυχή της ιστορίας των Stark, επικεντρώνεται στην Catelyn, τον Jaime και αργότερα στη Brienne. Η επίσκεψη της Catelyn στους Baratheons και η δυνατότητα του «παζαριού» του Jaime για τα κορίτσια Stark συνδέονται με την ευρύτερη σύγκρουση. Είχε πολλά από την ηθική αμφισημία που αγαπάμε. Υπήρξε μια εμφανή απουσία ενός πραγματικού πολέμου σε εξέλιξη, αλλά η έλλειψη σε μάχες εδώ δεν με ενόχλησε πολύ. Και πάλι, οι επιπτώσεις δεν θα γίνουν πλήρως αισθητές μέχρι την 3η σεζόν. 

Ο συνδυασμός νέων ενδιαφερόντων  χαρακτήρων και ορισμένων δύσκολων επιλογών που έπρεπε να παρθούν, το έκανα ευχάριστο προς παρακολούθηση.

Οι χαρακτήρες


Έχουμε ξαναμιλήσει για την εξαίρετη δουλειά της Michelle Fairley ως Catelyn και του Richard Madden ως Robb. Και οι δύο συνεχίζουν να εκτελούν τους ρόλους τους πολύ καλά. Θα επικεντρωθώ σε δύο άλλες χαρακτήρες που μπήκαν σε αυτό τον κύκλο γεγονότων.

Ο Nikolaj Coster-Waldau καταφέρνει να αναπτύξει τον Jaime πέρα ​​από τον χαρισματικό αλλά κακό άτομο που συναντήσαμε στην πρώτη σεζόν. Η εξασθενισμένη θέση του φέρει ένα ορισμένο επίπεδο μετρίασης της ευπάθειας και του θράσους του. Είναι τόσο ειλικρινής που συχνά νοιώθω σαν να καλύπτει τις  αβεβαιότητες του. 

Κάνει έναν τέλειο «φίλο» για την Gwendoline Christie ως Brienne, μια γυναίκα που έχει κάνει δικό της τον μανδύα της ιπποσύνης που συνήθως έχουν μόνο άνδρες. Και οι δύο δεν είναι απόλυτα ευχαριστημένοι με την τύχη που έχουν να αντιμετωπίσουν, αλλά χρησιμοποιούν τα σημαντικά πλεονεκτήματα τους για να επιτύχουν. Τη Brienne, είναι διασκεδαστικό να τη βλέπει κανείς με τον Jaime, για τον ίδιο λόγο που ήταν και ο Ned: αυτή φαίνεται να προσκολλάται στα ήθη και την τιμή σε έναν χαοτικό κόσμο, ενώ ο άλλος αγκαλιάζει τον κυνισμό. Το ταξίδι τους είναι ένα από τα θέματα που μου προκαλούν τη μεγαλύτερη ανυπομονησία για την 3η σεζόν.

Την επόμενη φορά που θα δούμε την Arya με τον Tywin, άλλο ένα αγαπημένο μου δίδυμο από την 2η σεζόν. 


By Dimi






Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.