Περίληψη 5ου Επεισοδίου The Ghost of Harrenhal



Tελικά όπως όλα έδειξαν από το προηγούμενο επεισόδιο, ο δεύτερος κύκλος άρχισε πια να ''δείχνει τα δόντια του''. Πιστεύω πως τώρα πια αρχίσαμε να νιώθουμε τι θα πει δεύτερη season.

Πάμε όμως μαζί όπως και κάθε εβδομάδα να δούμε τι είδαμε στο πέμπτο επεισόδιο με τίτλο The Ghost of Harrenhal.



Πριν αρχίσουμε την περίληψη-περιγραφή του επεισοδίου, προσωπικά πιστεύω πως ήταν ένα πολύ καλό επεισόδιο που δεν άφησε κάποιον παραπονεμένο. Αν πάλι άφησε κάποιους μάλλον ή έχετε διαβάσει τα βιβλία ή είστε πολύ απαιτητικοί.

Και πίσω στην περίληψή μας τώρα.
Το επεισόδιό μας ξεκινά με τρόπο που πραγματικά με ενθουσίασε. Μπήκε κατευθείαν στο ''ψητό'' όπως λέμε καθώς μας έδειξε τον σκοπό του φαντάσματος που γέννησε η Μελισάνδρη, και ποιος ήταν αυτός; Ποιος άλλος από το να σκοτώσει τον Renly το οποίο και έκανε μέσα στην σκηνή του, παρουσία της Catelin και της Brienne που ήταν ανήμπορη να αντιδράσει. Όλοι πίστεψαν πως τον σκότωσε η Brienne και για τον λόγο αυτό το σκάει μαζί με την Catelin κάτι που θα κάνουν και οι Tyrell για να μην τους σκοτώσει ο Stannis.


Στην επόμενη σκηνή βλέπουμε τον Νάνο να μιλά με την αδερφή του Cersei και να την προειδοποιεί πως ο Stannis έχει δυνατό και πολυάριθμο στρατό και πρέπει να τον ενημερώσει για τις άμυνες της πόλης. Βέβαια η Cersei τον αγνόησε εντελώς, κάτι που
δεν τον πείραξε και πολύ τον Νάνο καθώς όπως θυμάστε έχει το τσιράκι του που του τα είπε όλα σχετικά με την ''υγρή Φωτιά'' που σχεδιάζουν με εντολή της Cersei.Βέβαια ο Νάνος όπως θα δείξει και παρακάτω το επεισόδιο θα διατάξει να φτιάχνουν τα πολεμικά αυτά όπλα για τον ίδιο και όχι πια για την Cersei



Στην συνέχεια μας δείχνει τον Stannis και τον Davos που προσπαθεί να ενημερώσει τον Stanis ΄τι έγινε στην σπηλιά. Ο Stanis δεν θέλει να ακούσει τίποτα για αυτό και ο Davos τον συμβουλεύει να μην ακούει πια την Μελισάνδρη και να φύγουν για τον πόλεμο χωρίς αυτήν. Ο Stannis τον ακούει προς έκπληξή μου μπορώ να πω και θα ξεκινήσουν χωρίς αυτήν.(Θα το δούμε)



Όπως προχωρά το επεισόδιο μας δείχνει τον Theon ο οποιός ξεχνά εντελώς και τους Stark και όλα όσα είχε μέσα του προσπαθώντας να δείξει πως αξίζει τον σεβασμό όλων αλλά και να αποδείξει πως έιναι άξιος γιος του πατέρα του. Πώς θα το κάνει αυτό; Με τον να επιτεθεί σε περιοχή του Winterfel και της οικογένειας που τον μεγάλωσε...Που είσαι Eddard να δεις τι γίνετε...!!!!!


Κάπου εδώ μας μεταφέρει στην Αrya που δουλεύει πια για τον Tywin και σε αυτή την σκηνή είναι που είπα ''τώρα τα πιάσαμε τα λεφτά μας''. Ο Tywin ρωτά την Arya από που είναι με ένα βλέμμα σαν να ξέρει κάτι. Η Arya όπως είναι φυσικό απαντά από έναν άλλο οίκο αλλά ο Tywin καταλαβαίνει πως λέει ψέμματα και της λέει πως είναι Βόρεια (εδώ κολλούσε η φράση που είπα). H Arya όμως με την εξυπνάδα που κατέχει όπως έχουμε δει κ άλλες φορές παραδέχεται πως έιναι από τον Βορρά αλλά όχι από τον Οίκο Stark αλλά από διαφορετικό Οίκο του Βορρά. Για καλή της τύχη ο Tywin την πίστεψε. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως η Arya σαν υπηρέτρια του Tywin ακούει όλα τα σχέδια και τα νέα για τον πόλεμο και τον αδεφρό της.


Η επόμενη σκηνή ήταν και από τις πιο καθοριστικές του επεισοδίου.. Η Arya πηγαίνοντας για να φέρει νερό στον Tywin συναντά έναν από τους κλέφτες που έσωσε όταν τους έπιασε η Βασσιλική Φρουρά μαζί με τον μπάσταρδο.Από ότι φαίνεται ο κλέφτης ήξερε πως ήταν κορίτσι αλλά δεν μιλούσε και θέλει να της ανταποδώσει την χάρη που έσωσε αυτόν και τους άλλους δύο. Η πρότασή του είναι πως εφόσον έσωσε αυτόν και τους άλλους δύο πρέπει να δώσουν στον θάνατο τρεις ζωές (πολύ βλέπω το θάνατό σου μου θύμισε εδώ). Με απλά λόγια της είπε να του πει τρία ονόματα όποια θέλει και αυτός θα τους σκοτώσει. Η Αrya του λέει το όνομα αυτόυ που βασάνιζε τους αιχμαλώτους και φεύγει... Μένουν άλλοι δύο....


Στην συνέχεια μεταφερόμαστε στην Νυχτερινή Φρουρά και στον Snow. Στην σκηνή αυτή το μόνο που αξίζει να σημειωθεί είναι πως ο Snow φεύγει από την πορεία της Νυχτερινής Φρουράς και θα ακολουθήσει τον Μισοχέρη και την ομάδα του για να σκοτώσουν τους Άγριους.





Κάπου εδώ κάνει και την εμφάνισή της η Kalisi που μας την δείχνει να ταϊζει έναν από τους δράκους της οι οποίοι μεγαλώνουν.Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφερθώ στους σχεδιαστές του δράκου και να τους δώσω και πολλά συγχαρητήρια (και ας ξέρω πως δεν θα τα πάρουν ποτέ) , καθώς τα γραφικά του δράκου και πόσο μάλλον όταν μιλάμε για σειρά και όχι ταινία , είναι κάτι παραπάνω από εκπληκτικά. Μετά από τα συγχαρητήρια μου ας γυρίσουμε στο επεισόδιο όπου βλέπουμε πως σε αυτή την πόλη, το Καρθ, κάτι δεν πάει καλά. Την αίσθηση αυτή μας την επιβεβαιώνει η μυστήρια παρουσία που προειδοποιεί τον Jorah να προσέχει την Kalisi καθώς έχοντας τους δράκους πολλοί θα ήθελαν να τους αποκτήσουν. Πολύ μυστήρια αυτή η γυναίκα.Βέβαια αν αναλογιστούμε και από την σκηνή όπου ο Xaro Xhoan Daxosζητάει από την Kalisi να τον παντρευτεί και θα της δώσει τα λεφτά και τον στρατό για να πάρουν μαζί τον Σιδηρούν Θρόνο μάλλον αυτή η γυναίκα είχε δίκιο. Για καλή τύχη της Kalisi όταν το ανακοινώνει στον Jorah της λέει να μην το κάνει και πως έχοντας τους δράκους και τον χαρακτήρα της δεν χρειάζεται κανέναν από αυτούς τους τόπους αλλά οι σύμμαχοί της βρίσκονται στη Westeros.








Στην επόμενη σκηνή βλέπουμε την Catelyn και την Brienne και αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι πως η Brienne θέλοντας να εκδικιθεί τον Stannis ορκίζετε πως μέχρι να έρθει αυτή η ώρα θα είναι πιστή και θα προστατεύει την Catelyn... Μια χαρά της έκατσε της Catelyn τέτοια προστασία.


Στην πορεία του επεισοδίου μας βλέπουμε πως ο Bran αν και μικρός πιστεύω αρχίζει να μοιάζει και αυτός στον πατέρα του Ned. Αυτό το συμπεραίνουμε όταν βλέπουμε τον Bran να παίρνει
πρωτοβουλίες πια και στο άκουσμα πως μια περιοχή του Winterfel δέχεται επίθεση στέλνει αμέσως στρατό για να βοηθήσει, κάτι που σίγουρα θα έκανε και ο πατέρας του αν ζούσε.


Τελειώνοντας το επεισόδιο μας αφήνει με μια μεγάλη απορία.Συγκεκριμένα μας δείχνει την σκηνή όπου ο κλέφτης σκοτώνει τελικά αυτόν που του είχε πει η Arya δείχνοντας πως όντως όποιον και να του πει θα το κάνει.... Ιδού το μεγάλο ερώτημα... Ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος της;;;;;;



Έτσι τελειώνει και το πέμπτο επεισόδιο που προσωπικά μου άρεσε πολύ όπως και ητροπή που παίρνει τώρα πια ο δεύτερος κύκλος. Υπομονή λοιπόν μέχρι την άλλη Δευτέρα. Οι περιλήψεις-περιγραφές των επεισοδίων θα τις βγάζουμε μετά την Τρίτη, καθώς αρκετοί ίσως βλέπουν την σειρά στη ΝΟVA και δεν υπάρχει κανένας λόγος να τους την χαλάσουμε εμείς.

Το βίντεο που ακολουθεί με κάποιες σκηνές από το επεισόδιο.



H περιγραφή-περίληψη έγινε από το παρών blog
Game Of Thrones Gr Fans

Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.