Melisandre – Μια γυναίκα φωτιά!


Θα ξεκινούσα να γράφω πως πρωτογνωρίσαμε την Melisandre στον δεύτερο κύκλο της σειράς αλλά ήρθε (καιρός ήταν!) το 4ο επεισόδιο και μου τα άλλαξε όλα.




Για όσους από εμάς που δεν έχουμε διαβάσει τα βιβλία του Martin και «ζούμε» την κάθε στιγμή των επεισοδίων, μείναμε έκπληκτοι από την τροπή των γεγονότων και φυσικά την τελευταία σκηνή της γέννησης αυτού του …. εεεεε πλάσματος, που έρχεται στον κόσμο ως μαύρη «σκιά» και ξεκινά να παίρνει ανθρώπινη μορφή. 


Η Ιέρια της ανατολικής θρησκείας του R'hllor, Άρχοντας του Φωτός, από τη μυθική πόλη Asshai, είναι γνωστή ως Melisandre ή Κόκκινη γυναίκα. Εντυπωσιακά όμορφη, λεπτή, με διαπεραστικό βλέμμα και καλοσχηματισμένο ντεκολτέ, έχει σκανδαλίσει εκτός του Stannis Baratheon και μεγάλο μέρος του αντρικού πληθυσμού που παρακολουθεί την σειρά. 
Μυστηριώδης, γαλήνια και δυνατή, μονίμως ντυμένη με κόκκινες ρόμπες και φορέματα, με χαλκο-κόκκινα μακριά μαλλιά (και στα βιβλία με κόκκινα μάτια), η Melisandre έχει καταφέρει να αποκτήσει μεγάλη επιρροή στον ίδιο τον Stannis αλλά και σε πολλούς ακολούθους του.


Κάνοντας την είσοδο της στην αρχή του δεύτερου κύκλου, στην παραλία του Dragonstone, την βλέπουμε να διεξάγει μια τελετή για τον θεό της, τον Κύριο του Φωτός. Η Κόκκινη Γυναίκα έβαλε φωτιά στα αγάλματα των Επτά, χάρισε στον Stannis ένα φλεγόμενο σπαθί, δηλητηρίασε με μαγικό τρόπο τον Maester Cressen, «αποπλάνησε» τον Stannis με την υπόσχεση ενός διαδόχου και τέλος γέννησε αυτό το πλάσμα! Καλή μας αρχή!!!


Παρακολουθώντας την να αποκρούει τόσο ήρεμα και αποτελεσματικά όσους αμφισβητούν αυτή και την πίστη της δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ... μήπως αυτός ο πόλεμος είναι δικός της;

 



Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.