Το οπλοστάσιο του Game Of Thrones




Αυτό είναι κάτι που έψαχνα από την πρώτη σεζόν και με χαροποίησε ιδιαίτερα όταν είδα επιτέλους τα βίντεο του ΗΒΟ, Artisans, με τον ειδικό στα όπλα Τόμι Νταν να αναλύει και να μας δείχνει μια σειρά από όπλα φτιαγμένα για τη σειρά.
Μεταξύ αυτών, μπορεί κανείς να δει το ξίφος του Ser Gregor Clegane να στέκεται δίπλα στον Ice (πάγο) του Eddard Stark, το διακοσμημένο σπαθί του Ser Waymar Royce και πολλά άλλα.




Τα όπλα των χαρακτήρων στο  Game of Thrones παίζουν σημαντικό ρόλο. Αποκτούν δικό τους όνομα και χαρακτήρα. Στην πραγματικότητα, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές της σειράς είναι ότι πολλά από τα όπλα πραγματικά έχουν γίνει αντανακλάσεις των ιδιοκτητών τους. Κάνοντας μια μικρή αναδρομή στην μέχρι τώρα τηλεοπτική σειρά αναφέρουμε αυτά που μας έκαναν εντύπωση.
1.) Ice – Πάγος
Ισχυρό όπως κι ο ιδιοκτήτης του, ο Άρχοντας Eddard Stark, Ο Πάγος ήταν το Μεγάλο σπαθί της οικογένειας Stark για γενεές. Όπως και τα Μεγάλα σπαθιά πολλών οίκων του Westeros, ο Πάγος έχει σφυρηλατηθεί από βαληριανό ατσάλι.












2.) King Roberts Warhammer – Το Σφυρί του Βασιλιά Ρόμπερτ
Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ο Robert Baratheon περισσότερο γνωστός για την ανδρεία του στο πεδίο της μάχης, την λαιμαργία και την ασυδοσία του. Προτιμώντας το αμβλύ δυνατό  τραύμα που προκαλεί ένα γιγάντιο σφυρί, ο Ρόμπερτ κέρδισε τον Σιδηρούν Θρόνο όταν «άνοιξε» με αυτό το στήθος του Πρίγκιπα Rhaegar στην μάχη της Τρίαινας.


3.)  Longclaw - Γαμψώνυχο
Ένα μπάσταρδο ξίφος για το μπάσταρδο του Winterfell. Αν και αρχικά ήταν το Μεγάλο σπαθί του οίκου των  Mormont, από βαληριανό ατσάλι, ο Άρχοντας Διοικητής Mormont το χάρισε στον Jon Snow όταν του έσωσε την ζωή. Χαρακτηριστική λεπτομέρεια η λευκή κεφαλή λύκου στην λαβή εμπνευσμένη από τον Goast του Snow.


4.) Dothraki Arakh – Το Άρακ
Το όπλο της επιλογής του Khal Drogo. Το arakh είναι ένα υβρίδιο σπαθιού και δρεπανιού, ένα χρήσιμο όπλο για την ιππασία των Dorthraki.


5.) Needle - Βελόνα
Ο Jon Snow «προίκισε» την Άρια με αυτό το κοκαλιάρικο ξίφος λίγο πριν χωρίσουν οι δρόμοι τους στο  Winterfell. Πολλοί υποτίμησαν την Βελόνα μόνο για να καρφωθούν στο τέλος με την μυτερή της άκρη.


6.) Syrios Wooden Practice Sword – Το ξύλινο σπαθί του Σύριο
Ξέρω θα πείτε δεν είναι πραγματικό όπλο καθώς όσοι μαθαίνουν ξιφασκία έχουν από ένα. Όμως ο άντρας που το κρατάει έκανε την διαφορά σε μια από τις πιο bad-ass σκηνές μάχης στο Game of Thrones. Τρεις ιππότες κρατώντας ατσαλένια σπαθιά εναντίον του πρώτου ξίφους του Braavos, κραδαίνοντας ένα ξύλινο σπαθί πρακτικής εξάσκησης. Το αποτέλεσμα δεν ήταν ποτέ ερώτημα.

 

. 

  

Όσοι εντυπωσιαστήκατε και θέλετε να τα αποκτήσετε καλό θα ήταν να κάνετε κάνα μαθηματάκι πρώτα πριν προβείτε σε αγορά. Αν πάλι δεν σας έπεισα και το θέλετε κρεμασμένο στον τοίχο σας,  τότε στα παρακάτω site θα βρείτε αντίγραφα των σπαθιών και όχι μόνο, από το Game Of Thrones.
Καλές μάχες!!!

Πηγές:

By Dimi



Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.