Η γκάφα του Amazon και οι απειλές του GRR Martin


Ο συγγραφέας του Game of Thrones, GRR Martin, απείλησε ότι θα αποκεφαλίσει τον υπάλληλο του Amazon.com που έστειλε κόπιες του A Dance with Dragons, του πολυαναμενόμενου 5ου  βιβλίου της σειράς, A Song of Ice and Fire, νωρίτερα από την επίσημη κυκλοφορία του.


Εντάξει δεν είναι και τόσο βάρβαρη τιμωρία όπως το να σου ρίχνουν καυτό χρυσό στο κεφάλι αλλά ο Martin πρέπει να βράζει στο ζουμί του. Το βιβλίο που μετράει 1000 σελίδες θα κυκλοφορήσει κανονικά στις 12 Ιουλίου και μετά από 6 χρόνια αναμονής οι φαν επιτέλους θα μάθουν τι γίνεται στη συνέχεια της αγαπημένης του ιστορίας. Παρά το αυστηρό εμπάργκο όμως από τον εκδότη, περίπου 180 κόπιες ξέφυγαν κατά λάθος από τα δίχτυα του τελωνείου και στάλθηκαν σε τυχερούς αναγνώστες στη Γερμανία από το Amazon. Σύμφωνα με τον Martin και τον εκδότη του έχουν ήδη αρχίσει να ξεπετάγονται κείμενα με spoiler στο διαδίκτυο σχετικά με το στόρι.
«Δεν είμαι χαρούμενος γι’ αυτή την εξέλιξη. Οι εκδότες μου είναι έξαλλοι. Αν μάθουμε ποιος είναι υπεύθυνος θα ζητήσουμε το κεφάλι του επί πίνακι.» έγραψε ο Martin στο μπλογκ του. Περιέγραψε την κατάσταση χαοτική και αποκάλυψε ότι έχει πρόβλημα και με άλλους έμπορους που «κάνουν φασαρία γιατί θέλουν να πουλήσουν και το δικό τους στοκ νωρίτερα και χρησιμοποιούν το λάθος του Amazon σαν δικαιολογία.»
Και συνεχίζει: «Ξέρω ότι οι 180 αναγνώστες που πήραν τις πρώτες κόπιες είναι ευτυχισμένοι με αυτό αλλά σας διαβεβαιώνω ότι οι εκδότες μου δεν είναι. Και χιλιάδες άλλοι αναγνώστες τώρα θα μάθουν τη συνέχεια χωρίς να το θέλουν με όλα τα spoilers που ξεπετάγονται στο ίντερνετ… πάντα υπάρχουν κόπανοι σε κάθε γκρουπ και αυτοί είναι που δεν μπορούν να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πφφφ.»
Από την άλλη ο εκδοτικό του οίκος (Voyager) προειδοποιεί τους αναγνώστες να αποφεύγουν διάφορες ιστοσελίδες για να μην τυχόν πέσουν μπροστά σε κάνα spoiler.
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.