Ο Οίκος Stark!!!


Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους χαρακτήρες της οικογένειας Stark!
Οι οικογένειες του Game of Thrones είναι πολλές και οι χαρακτήρες που τις απαρτίζουν ακόμη περισσότεροι γι'αυτό σταδιακά θα σας παρουσιάζουμε ένα θέμα με τους χαρακτήρες της κάθε οικογένειας ώστε να μάθετε την ιστορία τους και να τους γνωρίσετε καλύτερα! 

Ξεκινάμε λοιπόν...




Οίκος Stark


Rickard Stark

Ο Rickard Stark ήταν ο Αρχοντας του Winterfell , Άρχοντας του Βορρά και επικεφαλής του οίκου των Stark, ενός από τους μεγαλύτερους οίκους στο Westeros.  Είναι ο πατέρας του Brandon, Eddard, Lyanna και Benjen Stark. Δολοφονήθηκε από τον Βασιλιά Aerys ΙΙ Targaryen (γνωστό και ως ο Τρελός Βασιλιάς - Mad King).
Όταν η κόρη του Lyanna, απήχθη από τον πρίγκιπα Rhaegar Targaryen, γιο του βασιλιά, ο μεγαλύτερος γιος και κληρονόμος του Rickard, Brandon, κατευθύνθηκε στο King's Landing αναζητώντας δικαιοσύνη. Ο Aerys II φυλάκισε τον Brandon και διέταξε τον Rickard να κατευθυνθεί νότια και να λογοδοτήσει για την αναίδεια του γιού του. Ενάντια στις συμβουλές, ο Rickard συμφώνησε, πιστεύοντας πως το θέμα θα διευθετούνταν μέσω κάποιος δίκης ή κάποιου είδους συμφωνία. Αντί γι αυτό ο Βασιλιάς Aerys έκαψε ζωντανό τον Άρχοντα Rickard ενώ παρακολουθούσε ο Brandon και μετά στραγγάλισε τον Brandon.
Η απαγωγή της Lyanna και η εν ψυχρώ δολοφονία των Rickard και Brandon Stark μπροστά του ολόκληρο το βασιλικό δικαστήριο έκανε το νέο Άρχοντα του Winterfell, Eddard Stark, να κηρύξει πόλεμο εναντίον της οικογένειας Targaryen, υποστηριζόμενος από τον  Robert Baratheon και τους ισχυρούς Άρχοντες Hoster Tully και Jon Arryn. Αυτό πυροδότησε την έναρξη του πολέμου γνωστό και ως η Εξέγερση του Robert (Robert's Rebellion), που οδήγησε στην καταστροφή του Οίκου των  Targaryen και την απομάκρυνσή τους από τον Σιδηρούν Θρόνο (Iron Throne).

Ο Eddard ονόμασε τον νεότερο γιό του Rickon στη μνήμη του πατέρα του.




Brandon Stark




Ο
Brandon Stark ήταν ο πρωτότοκος γίος και κληρονόμος του Άρχοντα Rickard Stark του. Ήταν αρραβωνιασμένος με την Catelyn Tully, και υπερασπίστηκε την τιμή της σε μονομαχία με τον Petyr Baelish, κατά της οποία ο δεύτερος έφυγε με μια ουλή που ξεκινούσε από τον λαιμό και κατέληγε στο στομάχι.
Ο Eddard ονόμασε τον γιό του Brandon  στη μνήμη του αδερφού του.




Eddard Stark


Ο Eddard Stark, ή “Ned” όπως τον αποκαλούν ορισμένοι ήταν ο ηγεμόνας του Winterfell, υπέρτατος άρχοντας του βορρά και προστάτης του. Μαζί με την Catelyn Tully απέκτησε πέντε παιδιά και ένα μπάσταρδο γιο, τον Jon Snow. Ο Eddard είναι γνωστός για την αίσθηση του καθήκοντος και τη δικαιοσύνη του. Η οικογένειά του τον θεωρεί καλόκαρδο, όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι η μετρημένη προσωπικότητά του είναι σημάδι ψυχρότητας και απέχθειας. Στην τηλεοπτική σειρά ενσαρκώθηκε από τον Sean Bean.

Από την ηλικία των οκτώ ετών, ο Ned ανατράφηκε από τον Jon Arryn στο Eyrie, μαζί με τον Robert Baratheon. Ο Ned έγινε στενός φίλος του Robert και θεωρούσε τον Άρχοντα Arryn δεύτερο πατέρα του. Όταν ο βασιλιάς Aerys II διέταξε τον θάνατο του πατέρα και του αδερφού του Ned, απαίτησε επίσης από τον Arryn να του στείλει τα κεφάλια των κηδεμονευόμενών του. Ο Arryn αρνήθηκε και προκάλεσε εξέγερση, στην οποία μετείχαν ο Ned και ο Robert ως εκπρόσωποι των οίκων τους.

Στην αρχή της επανάστασης ένας ψαράς προσπάθησε να τον μεταφέρει κρυφά στο Vale και πιο συγκεκριμένα στο White Harbour, για να μπορέσει να συγκεντρώσει τις δυνάμεις του Βορρά. Όμως στη διάρκεια μιας καταιγίδας ο ψαράς πέθανε και η κόρη του κατάφερε να τον μεταφέρει μόνο ως το Sweetsister. Λίγο αργότερα ο Άρχοντας Borrell τον μετέφερε κρυφά στο White Harbour. Λίγο μετά τις τελικές μάχες της επανάστασης, ο Ned παντρεύτηκε την Catelyn Tully, η οποία ήταν αρραβωνιασμένη με τον αδερφό του Ned, τον Brandon, πριν τον θάνατό του. Ο Ned ήταν παρών και στο Howland Reed, σε ένα πύργο στα σύνορα με το Dorn, γνωστό με το όνομα Tower of Joy, όπου πέθανε η αδερφή του, Lyanna, σε ένα επεισόδιο που ήταν βυθισμένο στο μυστήριο και που στοίχειωσε τις σκέψεις του Ned για πάντα.

Μετά το τέλος της σύρραξης και την ανάληψη του θρόνου από τον Robert, ο Ned επέστρεψε στην πατρίδα του, παίρνοντας μαζί του και τον μπάσταρδο γιο του, τον Jon, για την προέλευση του οποίου αρνιόταν να μιλήσει, ακόμα και στην γυναίκα του. Έκανε μεγάλη προσπάθεια να καταπνίξει τις φήμες που ήθελαν τη μητέρα του αγοριού να είναι μια ευγενής από το Dorn, η Ashara Dayne. Πάντως, ο Godric Borrell ισχυρίστηκε ότι η κόρη του ψαρά που μετέφερε τον Eddard στο Sweetsister ήταν εκείνη που γέννησε τον Jon Snow.

Ο Eddard πέρασε τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια ως Άρχοντας του Winterfell, ενός καθήκοντος που δεν περίμενε να αναλάβει ποτέ, καθώς θεωρούσε ανέκαθεν πως δεν είναι άξιος να ανταποκριθεί σε κάτι τέτοιο. Σπάνια έφευγε από τη γη του και δεν μπλεκόταν στις περίπλοκες μηχανορραφίες των βασιλικών αυλών του νότου.

  
Benjen Stark


Ο Benjen Stark, νεότερος αδερφός του Άρχοντα Eddard, είναι ο πρώτος δασοφύλακας της Νυχτερινής Περιπολίας, της στρατιωτικής δύναμης που περιπολεί και φυλάει το Τείχος, την μεγάλη οχύρωση που υπερασπίζεται το βορειότερο σύνορο των Επτά Βασιλείων.






 Ο Eddard Stark συζητάει με τον αδερφό του στην μεγάλη αίθουσα του Winterfell.

Ο Benjen ταξιδεύει νότια από το τείχος για να συμμετάσχει στη γιορτή καλωσορίσματος του βασιλιά Robert Baratheon στο Winterfell, φέρνοντας νέα για κακούς οιωνούς Πέρα από το Τείχος. Προσκαλεί τον ανιψιό του Jon Snow να ενταχθεί στην Νυχτερινή Περιπολία, προειδοποιώντας τον πως είναι μια δύσκολη ζωή.


Ο Benjen αποχαιρετάει τον ανιψιό του Jon Snow στην κορυφή του Τείχους

Μετά την άφιξη του στο Τείχος, ο Benjen ετοιμάζεται να κατευθυνθεί ακόμη πιο βόρεια μαζί με άλλους Μαύρους Αδελφούς της Περιπολίας. Λίγο καιρό αργότερα το άλογο του επιστρέφει χωρίς τον ίδιο στο Μαύρο Κάστρο. Όταν η Περίπολος ανακαλύψει δύο από τους συντρόφους του νεκρούς και μεταμορφωμένους σε Άλλους ξεκινούν προς αναζήτηση του. Ο Άρχοντας Διοικητής, ορκίζεται πως θα τον βρει, νεκρό ή ζωντανό. 


Lyanna Stark


Η Lyanna Stark, μικρότερη αδερφή του Brandon, Eddard και Benjen Stark, ήταν αρραβωνιασμένη με τον Άρχοντα Ρόμπερτ Baratheon. Απήχθη και βιάστηκε, για άγνωστους λόγους, από τον πρίγκιπα Rhaegar Targaryen του κυβερνώντος βασιλικού οίκου. Κατά τη διάρκεια του πολέμου πέθανε από άγνωστα αίτια, και θάφτηκε δίπλα στον αδελφό της, Brandon στις κρύπτες στο Winterfell..
Στην πρώτη σεζόν ο Βασιλιάς πλέον Robert Baratheon επισκέπτεται τον τάφο της  Lyanna στο Winterfell σχεδόν αμέσως μετά την άφιξη του. Γίνεται συναισθηματικός λέγοντας στον Eddard πως ξαναζεί ξανά και ξανά στα όνειρα του την στιγμή που σκότωσε τον Rhaegar Targaryen και πήρε την εκδίκηση του γι αυτήν.


Το άγαλμα στην μνήμη της Lyanna Stark στις κρύπτες του Winterfell.

  
Catelyn Stark


Η Catelyn Stark, ή Catelyn Tully, είναι η σύζυγος του Eddard Stark και αρχόντισσα του Winterfell. Έχει πέντε παιδιά: τον Robb, τη Sansa, την Arya, τον Bran και τον Rickon. Η Catelyn είναι γόνος του Οίκου Tully. Είναι κόρη του Hoster Tully και της Minisa Tully και τα αδέρφια της ονομάζονται Edmure και Lysa. Η Catelyn φαίνεται έντιμη και τυπική, θεωρώντας ότι το καθήκον θα πρέπει να βρίσκεται πάνω από την επιθυμία όταν κάποιος κυβερνά. Αγαπά βαθιά την οικογένειά της και έχει μεγάλη πίστη στους Seven. Παρ’ όλα αυτά, θεωρεί τον μπάσταρδο Jon Snow παρείσακτο στην οικογένειά της και δεν έχει συγχωρήσει ποτέ τον Eddard που τον έφερε στο σπίτι τους.


Η Catelyn μεγάλωσε στο Riverrun, όπου έγινε στενή φίλη με τον κηδεμονευόμενο του πατέρα της, τον Petyr Baelish. Εκείνος ερωτεύτηκε την Catelyn, η οποία από την πλευρά της τον αγαπούσε σαν αδερφό της και τίποτα παραπάνω. Όταν ήταν δώδεκα ετών, της ανακοίνωσαν ότι θα αρραβωνιαζόταν τον Brandon Stark, διάδοχο του Winterfell. Μόλις έμαθε τα νέα, ο Petyr προκάλεσε σε μονομαχία τον Brandon για το χέρι της Catelyn. Ο Brandon κέρδισε εύκολα, αλλά χάρισε τη ζωή στον Baelish ύστερα από την παράκληση της Catelyn. Η Catelyn σταμάτησε να του μιλά και έκαψε το ένα και μοναδικό γράμμα που της έστειλε ο Petyr όταν πέθανε ο Brandon.

Παρά την αγάπη της και τον αρραβώνα της με τον Brandon, κατέληξε να παντρευτεί τον μικρό αδερφό του, τον Eddard, όταν ο Brandon σκοτώθηκε από τον Mad King. Με τον καιρό, αγάπησε και τον Eddard.


Robb Stark


Ο Robb Stark είναι ένας σημαντικός χαρακτήρας του Game of Thrones. Είναι ο μεγαλύτερος γιός του Eddard Stark και της γυναίκας του, Catelyn. Ο Robb έχει εκπαιδευτεί από την παιδική ηλικία να χειρίζεται το ξίφος καθώς είναι ο διάδοχος του οίκου του. Μετά την εκτέλεση του πατέρα του, Eddard, ξεκινάει πόλεμο εναντίον του Βασιλιά  Joffrey, για να πάρει την εκδίκηση του και να αποκτήσει τον έλεγχο και την ανεξαρτησία του Βορρά. 






Sansa Stark

Η Sansa Stark είναι η μεγάλη κόρη της Catelyn και του Eddard Stark. Έχει όλες τις παραδοσιακές χάρες του κοινωνικού της περίγυρου και πιστεύει ακράδαντα σε έναν κόσμο ιπποτισμού, όπως τον απεικονίζουν οι αφηγήσεις και τα τραγούδια. Είναι όμορφη και διαπρέπει σε πολλές ψυχαγωγικές δραστηριότητες των γυναικών, όπως το τραγούδι, ο χορός, τα μουσικά όργανα, το ράψιμο, η μόδα και το κοινωνικό έργο. Δεν έχει πάντα την καλύτερη δυνατή σχέση με την αδερφή της, την Arya, τα ενδιαφέρονται της οποίας είναι εντελώς αντίθετα από πολλές απόψεις και παραξενεύουν τη Sansa. Για ένα σύντομο χρονικό διάστημα τη συνόδευε ένα νεογνό direwolf, η Lady.


Arya Stark



Η Arya Stark είναι το τρίτο κατά σειρά παιδί και η δεύτερη κόρη του Eddard και της Catelyn Stark. Είναι εννέα ετών όταν ξεκινά το “Παιχνίδι του Στέμματος.” Πρόκειται για ένα ζωηρό κορίτσι με ενδιαφέρον για τον πόλεμο και τις εξερευνήσεις, το άκρως αντίθετο της αδερφής της, της Sansa, την οποία συχνά χαρακτηρίζει “ανόητη.” Έχει ιδιαίτερα στενές σχέσεις με τον μπάσταρδο, ετεροθαλή αδερφό της, τον Jon Snow. Στη διάρκεια των ταξιδιών της, η Arya επιδεικνύει μεγάλη εφευρετικότητα, πονηριά και μια απαράμιλλη ικανότητα να αποδέχεται αυτό που είναι αναγκαίο να γίνει. Λέγεται ότι πήρε αυτό το χαρακτηριστικό από την τρομερή θεία της, τη Lyanna. Δένεται στενά με τη θηλυκή της direwolf, τη Nymeria.





Bran Stark



Ο Brandon Stark, που συνήθως τον αποκαλούν Bran, είναι ο δεύτερος γιος του Eddard και της Catelyn Stark. Πήρε το όνομα του θείου του, ο θάνατος του οποίου ήταν το πρώτο σε μια σειρά γεγονότων που οδήγησαν στην επανάσταση του Robert. Ο Bran λατρεύει την αναρρίχηση και την εξερεύνηση του Winterfell. Όπως και τα αδέρφια του, έχει αίσθηση του καθήκοντος και είναι πεισματάρης. Συνοδεύεται συνήθως από ένα direwolf που έχει ονομάσει Summer, με τον οποίο μοιράζεται μια στενή σχέση.
 
 Rickon Stark
  
Ο Rickon είναι ο νεότερος γιος του Eddard και της Catelyn Stark και ο μικρότερος αδερφός των Robb, Sansa, Jon και Αρια. Εκείνος πήρε το όνομά του για τον παππού του, Rickard, ο οποίος πέθανε έντεκα χρόνια πριν την γέννηση του.



Jon Snow



Ο Jon Snow είναι ο μπάσταρδος γιος του Eddard Stark, από μια μητέρα η ταυτότητα της οποίας δεν είναι γνωστή σε πολλούς. Μεγάλωσε δίπλα στον πατέρα του και κοντά στα νόμιμα, ετεροθαλή αδέρφια του, αλλά κατατάσσεται στη Night’s Watch μόλις ενηλικιώνεται. Συνοδεύεται συνεχώς από τον αλμπίνο direworlf με το όνομα Ghost.

Ο Ned πήρε μαζί του τον Jon όταν τέλειωσε η επανάσταση του Robert και θέλησε να τον μεγαλώσει μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια των Stark. Ο Jon είχε καλές σχέσεις με τα περισσότερα μέλη της οικογένειας Stark, αλλά η Catelyn τον θεωρούσε πάντοτε παρείσακτο και η παρουσία του της θύμιζε συνεχώς την απιστία του άντρα της.



Οίκος Stark (Video)









Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.