Ελεύθερες Πόλεις (Free Cities) - Pentos


H Pentos είναι μια μεγάλη πόλη-λιμάνι η οποία είναι μια από τις πιο πολυπληθείς στις Ελεύθερες Πόλεις και βρίσκεται στη Στενή Θάλασσα.
Η πόλη έχει τετράγωνους πύργους κτισμένους από τούβλο οι οποίοι ελέγχονται από τους Spice Traders. Οι οροφές είναι κυρίως φτιαγμένες με πλακάκια.

Υπάρχει ένας μεγάλος κόκκινος ναός στη πόλη μαζί με το πρεσβυτέριο του Illyrio Mopatis και η Sunrise Gate η οποία επιτρέπει στο ταξιδιώτη από την έξοδο της πόλης στα ανατολικά με κατεύθυνση το Rhoyne. Η Pentos διοικείται από το πρίγκιπα της πόλης και το συμβούλιο των Μάγιστρων. Ο ρόλος του πρίγκιπα είναι κυρίως τυπικός και την πόλη την ελέγχουν οι Μάγιστροι.

Ο πρίγκιπας επιλέγεται από τις 40 οικογένειες για να διοργανώνει τους χορούς και τα φεστιβάλ. Στη πρώτη μέρα κάθε χρόνου ο Πρίγκιπας πρέπει να πάρει την παρθενιά της κόρης των χωραφιών και της κόρης της θάλασσας. Αν οι κάτοικοι της Pentos πιστεύουν ότι οι θεοί είναι θυμωμένοι μαζί τους είτε με ήττα σε πόλεμο η με χαλασμένη σοδειά θυσιάζουν τον πρίγκιπα με αποκεφαλισμό για την ικανοποίηση των θεών και διαλέγουν καινούριο πρίγκιπα από τις 40 οικογένειες.

Αν και οι νόμοι σύμφωνα με τους όρους που επέβαλε η Braavos απαγορεύουν στους κάτοικους να έχουν σκλάβους πολλοί από τους Μάγιστρους έχουν υπηρέτες, οι οποίοι είναι σκλάβοι μόνο στα λόγια. Όπως και οι κάτοικοι των Braavos και Lys έτσι και οι κάτοικοι του Pentos αγαπούν πολύ το τραγούδι και είναι γενναιόδωροι με όσους τους ευχαριστούν.

Η Pentos είναι μία από τις εννιά Free Cities. Βρίσκεται σε έναν όρμο της Narrow Sea, με τους Velvet Hills και το Ghoyan Drohe στα ανατολικά. Πρόκειται για ένα σημαντικό λιμάνι.

Η Pentos φιλοξενεί τετράγωνους πύργους από τούβλα. Οι περισσότερες οροφές είναι κατασκευασμένες με πλακάκια. Στο κέντρο της πόλης υπάρχει ένας μεγάλος κόκκινος ναός, μαζί με την έπαυλη του Illyrio Mopatis.


Εξουσιάζεται από έναν πρίγκιπα και τους Magisters. Ο πρίγκιπας επιλέγεται από τα μέλη σαράντα οικογενειών και έχει εθιμοτυπικό χαρακτήρα, διοργανώνοντας χορούς και γιορτές. Μαζί του ταξιδεύουν τρεις άντρες, που κρατούν τον χρυσό ζυγό του εμπορίου, το σιδερένιο ξίφος του πολέμου και το ασημένιο μαστίγιο της δικαιοσύνης. Την πρώτη ημέρα κάθε νέου έτους, ο Πρίγκιπας οφείλει να πάρει την παρθενιά δύο γυναικών, μία για τους αγρούς και μία για τη θάλασσα. Όταν ο λαός της πόλης πιστεύει ότι οι θεοί είναι νευριασμένοι μαζί τους, θυσιάζουν τον πρίγκιπα κόβοντας τον λαιμό του και στη συνέχεια επιλέγουν κάποιον άλλο.


Στην πόλη αυτή δεν επιτρέπονται οι δούλοι, σύμφωνα με τους όρους της συνθήκης που υπέγραψε από κοινού με την Braavos πριν από εκατό χρόνια. Αυτό, βέβαια, δεν εμποδίζει τους πιο πλούσιους να έχουν υπό την εξουσία τους δούλους.


Στο βιβλίο “Παιχνίδι του Στέμματος” η Illyrio Mopatis κανονίζει τον γάμο ανάμεσα στη Daenerys Targaryen και στον Khal Drogo.




Η Pentos είναι η πόλη στην οποία κατοικούσαν τα αδέλφια Targaryen στην αρχή της πρώτης σεζόν.





ΠΗΓΗ:  anubis.gr greektvsubs.gr 

blackys88b
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.