Dorne





To Dorne είναι μια από τις εννέα περιοχές του Westeros στο νοτιότερο κομμάτι της ηπείρου.
Ήταν το μοναδικό βασίλειο που δεν κατακτήθηκε από τον Aegon τον κατακτητή ενώ ενώθηκε με τα Επτά Βασίλεια 200 χρόνια μετά ειρηνικά. Το Dorne διοικείται από το κάστρο του Sunspear από τον Οίκο Martell. Τα μπάσταρδα παιδιά της περιοχής παίρνουν το επίθετο Sand.

Το Dorne μαζί με τα Σιδερένια Νησιά είναι η πιο λίγο δημοφιλής περιοχή των Επτά Βασιλείων. Η κουλτούρα και η εθνικότητα των κάτοικων τους διαφέρει πάρα πολύ από το Westeros κυρίως λόγο της απομόνωσης τους από τις υπόλοιπες περιοχές. Η οικονομία του Dorne βασίζεται στο γεγονός ότι έχει αρκετά εξωτικά προϊόντα, κυρίως εσπεριδοειδή, όπως λεμόνια, ελιές και ρόδια τα οποία δημιουργούν τα μοναδικά κρασιά της περιοχής. Το Dorne είναι επίσης γνωστό για τα Sand Steed, ένα είδος αλόγων τα οποία αν και είναι λεπτά μπορούν να τρέξουν για δυο μέρες πριν κουραστούν. Το εμπόριο μεταξύ των Ελεύθερων Πόλεων και του λιμανιού Planky Town επιτρέπει στο Dorne να μεταφέρει υλικά αγαθά.

 






 

Το Dorne είναι μια χερσόνησος που καταλαμβάνει το νοτιότερο άκρο του Westeros, η οποία εκτείνεται ανάμεσα στα ψηλά βουνά του Dornish Marches μέχρι τη νότια ακτή της ηπείρου. Έχει πρωτεύουσα το Sunspear και εξουσιάζεται από τον Οίκο Martell.

Το Dorne χωρίζεται από τα υπόλοιπα Επτά Βασίλεια από την οροσειρά των Red Mountains στα βόρεια, τις Stormlands στα βορειοανατολικά και το Reach στα βορειοδυτικά. Είναι μια βραχώδης, ορεινή, άγονη και ξηρή περιοχή, η οποία φιλοξενεί τη μοναδική έρημο της ηπείρου. Είναι η πιο ζεστή περιοχή του Westeros.


Είναι το πιο αραιοκατοικημένο από τα Επτά Βασίλεια. Ο λαός του Dorne έχει τη φήμη του πιο θερμόαιμου και σεξουαλικά έκλυτου ανάμεσα στους λαούς των βασιλείων. Κανείς δεν τους εμπιστεύεται αμέσως και οι αψιμαχίες τους με τον λαό των Dornish Marches έχουν μείνει στην ιστορία.




Κάστρα του Dorne

- Sunspear, η περιοχή του Οίκου Martell, κυρίαρχη οικογένεια της περιοχής.

- Starfall, η περιοχή του Οίκου Dayne

- The Tor, η περιοχή του Οίκου Jordayne

- Yronwood, η περιοχή του Οίκου Yronwood, οι πιο δυνατοί ακόλουθοι του Οίκου Martell.


ΠΗΓΗ:  anubis.gr greektvsubs.gr 
blackys88b
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.